Ontdek meer over deze cursus

 • De cursus in het kort
 • Uw docenten
 • Praktische informatie
 • Online colleges

Vragen over deze cursus?

Kunst van Nu

 • Kunst-update waarna u weer helemaal bij bent in de kunst van nu
 • Collegereeks live te volgen
 • colleges van 2 uur (met korte pauze)
 • comfortabel vanuit uw eigen huis
 • Inclusief digitale syllabus
v.a. €260,- p.p.
Tony Oursler, video installatie (detail)
Lorenzo Quinn, Suppor, 2017, Venetie
Maurizio Cattelan, Untitled (Manhole) , 2001, Booimans Van Beuningen

De cursus in het kort

In deze collegereeks wandelt u door het afwisselende landschap van hedendaagse kunst. Hier is de Haai van Hirst een fossiel en het Guggenheim-museum in Bilboa stokoud. In de jaren nul heeft de vis op sterk water plaatsgemaakt voor een diamanten schedel en gebeuren online spannender dingen dan in welk museum dan ook. 

Welkom in de eenentwintigste eeuw! Wie zijn de nieuwe kunsthelden en welke boodschap hebben zij voor ons? Dat hoort u tijdens deze acht inspirerende colleges over kunst van nu. Wat voor stromingen en tendensen zijn er nu al te onderscheiden? Welke namen maken het verschil? En wat gebeurt er in Nederland? Kunnen onze kunstenaars zich meten met internationale namen?

Elke bijeenkomst staat in teken van een thema en eindigt met de bespreking van een kunstenaar die daar goed bij past. U ziet actueel werk van gevestigde namen en tevens de veelbelovende stappen van jong talent. Na deze grondige kunst-update heeft u het gevoel weer helemaal bij te zijn.


Een boodschap van uw docent

Programma

week 1: Collage, Installatiekunst, Young British Artist en appropriation Art week 5: Kunst en beleving
week 2: Authenticiteit en politiek engagement week 6: Kunst als reactie
week 3: Introductie op ‘het nieuwe ambacht’. week 7: Digitale kunst, de rol van internet, Augmented Realitiy Art
week 4: Mens vs Natuur week 8: Nederland Nu

Uw docenten

Benno Hillebrand
Benno Hillebrand

Kunsthistoricus Benno Hillebrand is een docent van formaat. Hij staat letterlijk en figuurlijk boven de materie. Benno verhaalt net zo makkelijk over de Griekse oudheid als over Permeke.

Praktische informatie

v.a. €260,- p.p.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Online colleges

Deze collegereeks is volledig online georganiseerd. Daarbij is de groepsgrootte beperkt tot 99 personen en heeft u toch de mogelijkheid om vragen te stellen. Uw docent zal u tijdens het eerste college uitleggen hoe u uw vragen dient te stellen.

Hoe werkt het?

 1. U bestelt de online collegereeks en ontvangt uw bestelbevestiging. U kunt zich maar voor één persoon inschrijven  ( U kunt natuurlijk wel samen op 1 scherm kijken). Kijkt u graag samen maar op twee verschillende adressen, dan natuurlijk twee keer inschrijven.

  Mocht u geen bestelbevestiging hebben gekregen dan kan het zijn dat  de bestelbevestiging in uw spamfilter terecht is gekomen, controleer uw spambox. Of het kan zijn dat u een spelfout heeft gemaakt in uw e-mailadres. Neem in dat geval contact op met info-nrc@vrijeacademie.nl
 2. U ontvangt wekelijks 7 uur voor aanvang van ieder college een link waarmee u het college via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer. Heeft u het programma Zoom nog niet op uw computer? download het dan hier.
 3. U kunt vanaf 15 minuten voor aanvang van het college inloggen om zeker te zijn dat u niets van college mist.
 4. Let wel, U volgt de colleges live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.

Help, ik denk dat ik geen zoomlink gekregen heb!

U ontvangt wekelijks 7 uur voor aanvang van ieder college een link waarmee u het college kunt bijwonen op het mailadres dat u bij uw bestelling hebt opgegeven. Als u ook geen bestelbevestiging hebben gekregen toen u de collegereeks bestelde, dan kan het zijn dat de bestelbevestiging en uw zoomlink  in uw spamfilter terecht zijn gekomen. Controleer in dat geval uw spambox.
Of het kan zijn dat u een spelfout heeft gemaakt in uw e-mailadres. Neem in dat geval contact op met info-nrc@vrijeacademie.nl

Inschrijven

U sluit een overeenkomst met de Vrije Academie. Hiervoor gelden de betalings-, leverings- en annuleringsvoorwaarden van de Vrije Academie. Deze kunt u hier downloaden.

U schrijft zich in door hieronder een optie te kiezen, door te gaan naar de winkelmand en de collegereeks te bestellen.

Deze collegereeks Kunst van Nu bestaat alleen uit ochtendcolleges. U kunt kiezen uit maandagochtend of zondagochtend.

let op: U kunt zich inschrijven tot 4 uur voor aanvang van het eerste college van de collegereeks.

De ochtendreeks start op maandag 04 oktober en vindt wekelijks plaats van 09.30 - 11.30 uur

De inschrijving voor maandagochtend is reeds gesloten.

De inschrijving is reeds gesloten.

De ochtendreeks start op zondag 10 oktober en vindt wekelijks plaats van 10.00 - 12.00 uur

Back to top