Ontdek meer over deze cursus

 • De cursus in het kort
 • Uw docenten
 • Praktische informatie
 • Online colleges

Vragen over deze cursus?

Monumentale Wereldwonderen

 • niet-westers perspectief
 • colleges van 2 uur (met korte pauze)
 • comfortabel vanuit uw eigen huis
 • elke gebouw een ander tijdperk en beschaving
v.a. €260,- p.p.
Machu Picchu, Peru, 15de eeuw
Verboden Stad, China (1406 -1420)
Tikal, Guatemala

De cursus in het kort

Deze cursus is volgeboekt.

In deze collegereeks maakt u kennis met de meest bijzondere bouwwerken van de wereld. Zeg maar de acht wereldwonderen van nu, die allemaal nog te bezichtigen zijn. Elk gebouw representeert een andere tijd en beschaving: van de eerste sporen van stedelijke bewoning in Mesopotamië tot aan islamitische cultuur in India. Want het gaat nadrukkelijk om een niet-westerse meesterwerken in Afrika, Azië en Midden/Zuid-Amerika. U krijgt grafmonumenten, keizerlijke paleizen, tempels, maar ook openbare pleinen, tuinen en houten gebouwen te zien.

Na afloop van de reeks , onder leiding van docent Oene Dijk, heeft u goed inzicht in deze acht bouwwerken en plaatst u ze gemakkelijk in de brede context van de wereldarchitectuur. Bovendien is de kans groot dat uw reislust is aangewakkerd.


Een boodschap van uw docent

Programma

week 1: Piramiden van Gizeh (Egypte)
week 2: Maya-stad Tikal (Guatemala) en Monte Alba´n (Mexico)
week 3: Horyu-ji tempels (Japan)
week 4: Borobudur (Indonesië)
week 5: Angkor Wat (Cambodja)
week 6: De Verboden Stad (Beijing)
week 7: Machu Picchu (Peru)
week 8: Taj Mahal (India)

Uw docenten

Oene Dijk
Oene Dijk

Oene Dijk studeerde Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was o.a. werkzaam voor het Nederlands Architectuur Instituut, de provincie Zuid-Holland en voor diverse architectenbureaus. Hij is thans als docent Kunst- en Architectuurgeschiedenis verbonden aan o.a. de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Groningen en Tilburg en aan de Gerrit Rietveld Academie. Daarnaast publiceert hij over kunst- en architectuurgeschiedenis en theorie voor diverse websites en tijdschriften en organiseert diverse architectuurexcursies in zowel binnen- als buitenland.

Praktische informatie

v.a. €260,- p.p.

Voor de uitvoering van deze cursus werkt NRC Webwinkel samen met Vrije Academie. Deze samenwerking bestaat sinds 2011. Als onderwijsinstituut dat sinds 1990 bestaat biedt Vrije Academie NRC het netwerk en faciliteiten om cursussen van een hoog niveau mogelijk te maken.

Online colleges

Deze collegereeks is volledig online georganiseerd. Daarbij is de groepsgrootte beperkt tot 99 personen en heeft u toch de mogelijkheid om vragen te stellen. Uw docent zal u tijdens het eerste college uitleggen hoe u uw vragen dient te stellen.

Hoe werkt het?

 1. U bestelt de online collegereeks en ontvangt uw bestelbevestiging. U kunt zich maar voor één persoon inschrijven  ( U kunt natuurlijk wel samen op 1 scherm kijken). Kijkt u graag samen maar op twee verschillende adressen, dan natuurlijk twee keer inschrijven.

  Mocht u geen bestelbevestiging hebben gekregen dan kan het zijn dat  de bestelbevestiging in uw spamfilter terecht is gekomen, controleer uw spambox. Of het kan zijn dat u een spelfout heeft gemaakt in uw e-mailadres. Neem in dat geval contact op met info-nrc@vrijeacademie.nl
 2. U ontvangt wekelijks 7 uur voor aanvang van ieder college een link waarmee u het college via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer. Heeft u het programma Zoom nog niet op uw computer? download het dan hier.
 3. U kunt vanaf 15 minuten voor aanvang van het college inloggen om zeker te zijn dat u niets van college mist.
 4. Let wel, U volgt de colleges live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.

Help, ik denk dat ik geen zoomlink gekregen heb!

U ontvangt wekelijks 7 uur voor aanvang van ieder college een link waarmee u het college kunt bijwonen op het mailadres dat u bij uw bestelling hebt opgegeven. Als u ook geen bestelbevestiging hebben gekregen toen u de collegereeks bestelde, dan kan het zijn dat de bestelbevestiging en uw zoomlink  in uw spamfilter terecht zijn gekomen. Controleer in dat geval uw spambox.
Of het kan zijn dat u een spelfout heeft gemaakt in uw e-mailadres. Neem in dat geval contact op met info-nrc@vrijeacademie.nl

Inschrijven

Deze collegereeks is volgeboekt.

U sluit een overeenkomst met de Vrije Academie. Hiervoor gelden de betalings-, leverings- en annuleringsvoorwaarden van de Vrije Academie. Deze kunt u hier downloaden.

U schrijft zich in door hieronder een optie te kiezen, door te gaan naar de winkelmand en de collegereeks te bestellen.

let op: U kunt zich inschrijven tot 4 uur voor aanvang van het eerste college van de collegereeks.

De ochtendreeks start op 09 oktober en vindt wekelijks plaats van 10:00- 12:00 uur.

De inschrijving voor het ochtendcollege is gesloten.


De avondreeks start op 21 oktober en vindt wekelijks plaats van 20:00- 22:00 uur.

De inschrijving voor de collegereeksen is gesloten.

Back to top