Ontdek meer over deze reis

 • De reis in het kort
 • Dagprogramma
 • Sprekers & lezingen
 • Reis informatie
 • Boekingsinformatie
 • Voorwaarden

Vragen over deze reis?

Maak de AmerikaanseMidterm verkiezingen mee

samen met NRC in Washington DC

 • Op pad met NRC correspondent Bas Blokker
 • Bijwonen van rally’s en ontmoetingen bij vermaarde instellingen als The American Enterprise Institute en Wereldbank alsook diverse grassroots organisaties
 • Verblijf in fantastisch hotel in hartje Washington DC
v.a. €2365,- p.p.
v.a. 2365,- p.p.

Op dinsdag 8 november 2022 kiest het Amerikaanse volk tijdens de Midterm elections –nieuwe gouverneurs en een nieuw Congres: 34 Senaatszetels en het gehele Huis van Afgevaardigden (435 zetels).

De verkiezingen van november vallen in een periode van grote politieke onrust. De Democraten van president Joe Biden worden geconfronteerd met grote economische tegenwind terwijl er een oorlog woedt in Europa. Midterms zijn zelden in het voordeel van de partij van de president. Voormalig president Trump blijft de scepter zwaaien over de Republikeinen en betuigt steun aan controversiële kandidaten die tegenstanders choqueren en aanhangers verrukken.

Tijdens deze zevendaagse Academie meten we de politieke temperatuur en kijken we naar de enorme gevechten die binnen beide partijen plaatsvinden. Een breed scala aan kiezers komt aan de orde; van Black-Lives-Matter tot conservatieve evangelicals, van blanke arbeidersgemeenschappen die door Trump zijn meegesleurd tot liberale progressieven die op hervormingen uit zijn. In Washington kijken we naar de nationale ontwikkelingen; de pandemie, het stimuleringspakket van president Biden, en stijgende inflatie staan in de schijnwerpers. De politiek raakt steeds meer gepolariseerd o.a. door de recente uitspraak van het Supreme Court inzake de abortuswetgeving. We zullen ook terugblikken op de tumultueuze gebeurtenissen die volgden op de laatste verkiezingen die culmineerden in de bestorming van het Capitool.
We hebben toegang tot een scala aan lokale gemeenschappen, vooraanstaande politieke spelers en analisten. Onze reis is gericht op live-evenementen - veel van het programma wordt bepaald door de timing van rally's en kandidaat-optredens en deze worden veelal op korte termijn georganiseerd.

Welke partij het Congres gaat controleren, zal van grote invloed zijn op de positie van president Joe Biden en de kansen voor Donald Trump. Dit zorgt gegarandeerd voor harde campagnes.

U kunt deze verkiezingen meemaken met NRC en correspondent Bas Blokker. Met de actualiteit die ons al jaren iedere dag inhaalt zijn de komende verkiezingen in de Verenigde Staten spannender dan ooit tevoren.

De academie vindt plaats in de hoofdstad Washington DC. Een stad met allure en een ongekend aanbod van cultuur en architectuur. We organiseren diverse facultatieve excursies zodat u zelf uw accent kunt plaatsen. U heeft u voldoende vrije tijd om rond te dolen in een van de immense musea die de stad rijk is.

Deze spoedcursus Amerikaanse politiek belooft inzicht in de gevolgen van deze tussentijdse verkiezingen en een unieke blik achter de schermen.

Dagprogramma

Dag 1 
vrijdag 4 november

Aankomst in Washington DC in de middag. Naar Hotel Hamilton in het centrum en check-in.

naar het 4* hotel in het centrum en check-in. Voor miljoenen Amerikanen belichaamt de hoofdstad de ambitieuze en idealistische aspiraties van de Verenigde Staten. Imposante, veelal neoklassieke gebouwen en monumenten illustreren de achtergrond en dynamiek van de Amerikaanse democratie. U krijgt tijd om op te frissen en ‘s avonds openen we met een welkomstborrel met dinerbuffet en toelichting op het programma waarbij we kennis maken met Bas Blokker.

Dag 2
zaterdag 5 november

We beginnen in de ochtend met een verkenning van de nationale Mall, deels wandelend en deels per bus. We zien het Washington Monument, het World War II Memorial, het Vietnam Veterans Memorial en het Lincoln Memorial, de plek waar Martin Luther King jr. zijn beroemde toespraak hield.

Onze wandeling waarbij de politiek tastbaar wordt in het stadsbeeld gaat verder van Pennsylvania Avenue naar Capitol Hill, langs de Federal Trade Commission, waarna we eindigen in het Trump International Hotel, twee blokken verwijderd van het Witte Huis. De National Park Service geeft rondleidingen naar de top van dit prachtige voormalige postkantoor.

We lunchen op eigen gelegenheid in de nabijheid van het hotel.

We proberen vanmiddag een politieke rally bij te wonen in de omgeving van Washington DC. Definitieve invulling van deze dag volgt op een later tijdstip, waarschijnlijk pas vlak voor vertrek of zelfs pas tijdens de reis. Want rally’s worden vaak pas op het laatste moment georganiseerd, juist op die plek waar kandidaten het ’t meest nodig achten.

Indien er zich geen rally's in de nabijheid van Washington DC afspelen dan gaan we vanmiddag langs bij een van de instanties die lezingen, debatten en interviews rondom politieke kwesties organiseren. Daarvan zijn er talloze in de stad, waaronder bijvoorbeeld the Brookings Institution en The Hill. In ieder geval is er vandaag een inleiding van dr. Kris Marsh. Zij is gelieerd aan Maryland University en doet onderzoek naar de gevolgen van een demografische verschuiving in de Afrikaans-Amerikaanse middenklasse in de Verenigde Staten. Daarnaast richt ze zich op de verbetering van communicatie tussen politie en gemeenschap. Zij levert onder meer bijdragen aan CNN en de Washington Post.

Het diner is op eigen gelegenheid. Net zoals andere dagen doen we suggesties en kunt u zich inschrijven voor een gezamenlijk diner.

Dag 3
zondag 6 november

Deze ochtend zal politiek ingekleurd worden. Omdat het, helemaal tegenwoordig in het turbulente politieke landschap, niet mogelijk is dit ver tevoren exact in te vullen, wordt hier op een nader moment meer over bekend gemaakt. Diverse grassroots organisaties spelen een belangrijke rol in de politiek en zullen onderdeel uitmaken van het programma deze ochtend. Deze academie beoogt een mix te tonen van de ‘twee’ Amerika’s; die van de Republikeinen en die van de Democraten en anderzijds van de officiële politieke instellingen en de burgerinitiatieven die onder het huidige gesternte een enorme vlucht hebben genomen. Het programma van deze ochtend wordt in dit licht samengesteld.

We proberen vanmiddag weer een politieke rally bij te wonen in de omgeving van Washington DC. Definitieve invulling van deze middag volgt op een later tijdstip,

Indien er geen rally's zijn in de nabije omgeving dan kunt u in de middag facultatief een fietstocht door historisch Georgetown maken, dat in de eerste helft van de 18e eeuw met name Schotse immigranten trok. In dit stadsdeel, gesticht in 1751, woonden tal van beroemde Amerikanen. U geniet van de prachtige architectuur van de zg.'Federal’ tot de ‘Victorian style’. De excentrieke bewoners van deze prachtige villa’s en hun zakelijke opkomst en ondergang worden besproken. Na de komst van John F. Kennedy en zijn echtgenoot Jacqueline in de vijftiger jaren werd deze buurt the place to be. Natuurlijk komen de belangrijkste politieke intriges aan bod, maar ook achterliggende thema’s als natuurbehoud en stedelijke vernieuwing in deze buurt

Het is een gemoedelijke maar ook levendige wijk. We fietsen en wandelen door deze elegante, in baksteen opgetrokken wijk. Per bus haalt u uw e-bike op, en na de fietstocht wordt u ook weer afgezet bij het hotel.

U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid op pad gaan. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de National Portrait Gallery met een uitzonderlijke verzameling originele portretten uit de Amerikaanse geschiedenis en cultuur met bijvoorbeeld een permanente tentoonstelling over de presidenten van de Verenigde Staten.

Of bezoek de National Gallery of Art. In dit immense museum staan in de West Building de collecties oude kunst zijn opgesteld: Italiaanse, Spaanse en Hollandse Meesters. De nieuwe East Building met een collectie moderne kunst is een prachtige marmeren constructie in de vorm van twee driehoeken, ontworpen door architect I.M. Pei. De kwaliteit van de collectie is adembenemend.

Het Hirshhorn Museum is gevestigd in een opvallend cilindervormig gebouw en huisvest moderne Amerikaanse en Europese schilderkunst (De Kooning, Kiefer). In de aangrenzende beeldentuin staat werk van Rodin, Moore, Matisse, Brancusi en Cragg.

Diner op eigen gelegenheid en verdere avond ter vrije besteding, bijvoorbeeld rond in de wijken Adams Morgan en Foggy Bottom. Wijken met elk een eigen karakter. Het zijn trendy gebieden met tal van verschillende restaurants en bars. Of struin rond bij Politics and Prose, Busboys & Poets of Kramers op Dupont Circle. Heerlijke boekhandels en levendige plekken waar lezingen, paneldiscussies en interviews worden gehouden.

Dag 4
maandag 7 november

In de ochtend gaan we naar het hoofdkantoor van de Wereldbank waar wij ontvangen worden door Axel van Trotsenburg. Van Trotsenburg zal een inleiding geven over zijn werkzaamheden bij de Wereldbank in een snel veranderende wereld en zal aansluitend geïnterviewd worden. De invulling van de rol van de VS wordt in hoge mate beïnvloed door de interne politieke verhoudingen, niet alleen bij de VN maar ook t.a.v. de Wereldbank. Afhankelijk van de actualiteit volgt eventueel nog een inleiding en het bezoek eindigt met een rondleiding in het hoofdkantoor.

Deze gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties is opgericht in 1944 en bestaat uit twee ontwikkelingsinstellingen, de International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) en de International Development Association (IDA). Bij de Wereldbank zijn circa 190 landen aangesloten.

’s Middags staat een politiek gekleurde excursie op het programma waarover wij op een later moment meer bekend maken. Wij zullen hierbij inspelen op de actualiteit en diverse specialisten zullen deel uitmaken van het programma. Op een later moment ontvangt u hierover nader bericht.

Diner op eigen gelegenheid. Ga in de avond bijvoorbeeld naar Off The Record – een van de bekendste politieke bars in Washington DC. Hun motto spreekt voor zich: ‘Best place for politicians to be seen, but not be heard’.

Dag 5
dinsdag 8 november

Verkiezingsdag.

Deze ochtend zal Stan Veuger ons ontvangen bij The American Enterprise Institute waar hij als econoom aan verbonden is. Het American Enterprise Institute is een denktank met als opdracht aan het verdedigen van de menselijke waardigheid en het bouwen van een vrijere en veiligere wereld. In het werk van de aan het AEI verbonden wetenschappers wordt gestreefd naar vooruitgang en is geworteld in het geloof in de democratievrij ondernemen en de Amerikaanse kracht en mondiaal leiderschap. En dit in samenhang met solidariteit met de periferie van de samenleving. Zeker sinds de verkiezing van George W. Bush tot president van de Verenigde Staten in 2000 is deze denktank zeer invloedrijk geworden.

Stan Veuger begint met een introductie over de American Enterprise Institute en zijn werkzaamheden waarna een aantal sociaaleconomische issues binnen de USA behandeld worden. Vervolgens modereert Veuger een paneldiscussie waarbij een politiek-economisch perspectief van de Verenigde Staten voor en na de verkiezingen aan de orde komt. In overleg met Stan Veuger kiezen wij voor een drietal specialisten, afhankelijk van de actualiteit nodigen wij de meest relevante sprekers van dat moment uit. Dit kunnen ook vertegenwoordigers zijn van grasssroots organisaties.

In de middag gaan we allereerst naar een stembureau om van nabij te zien wat hier gebeurt en mensen te spreken. Daarna gaan we naar de National Press Club. Deze prestigieuze club is gelegen op enkele minuten wandelen van het Witte Huis. Talloze hooggeplaatsten uit de politiek en zakenwereld bezoeken deze club en spreken op bijeenkomsten die hier gehouden worden.

Diner op eigen gelegenheid.

De Verkiezingsavond. Wij zullen diverse evenementen benoemen waarbij u kunt aansluiten deze avond om de verkiezingsuitslagen te volgen. Meer informatie hierover ontvangt u tijdens de Academie.

Dag 6
woensdag 9 november

Tijdens het ontbijt blikken we terug op de verkiezingsdag en de voorlopige uitslag en de gevolgen hiervan op de korte en langere termijn. Hierna eindigt ons programma in Washington DC.

Afhankelijk van uw terugvlucht heeft u nog vrije tijd in de stad.

Lunch op eigen gelegenheid. In de loop van de middag gaan wij naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 7
donderdag 10 november

Aankomst in de ochtend op Schiphol, Amsterdam

Programmaonderdelen en – volgorde onder voorbehoud van wijzigingen.

Deze NRC Academie is bij uitstek gericht op de actualiteit. Lokale gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat het definitieve reisschema wordt aangepast.

Sprekers in Washington DC 

Diverse inleidingen, interviews en debatclubs staan op het programma deze week om de verkiezingsstrijd te duiden. Verschillende vooraanstaande sprekers zijn hierbij betrokken. Zij verhalen over politiek, geschiedenis, economie en sociaal-maatschappelijke issues.

Bas BlokkerNRC Journalist

is journalist en historicus en werkt sinds 1991 voor NRC , waar hij begon als redacteur binnenland. Tegenwoordig is hij correspondent in Washington DC. Hij schreef eerder samen met zijn vader Jan Blokker en broer Jan Blokker jr. historische titels over uiteenlopende onderwerpen, waaronder de bestseller Het vooroudergevoel, waarin zij een overzicht geven van de Nederlandse geschiedenis aan de hand van de schoolplaten van J.H. Isings en Nederland in twaalf moorden, waarin de drie historici de Nederlandse identiteit bespreken aan de hand van twaalf gewelddadige moorden. Blokker heeft niet alleen op papier succes: in een samenwerking tussen VPRO Bureau Buitenland en NRC maakt Blokker samen met Chris Kijne tweewekelijks The Presidential Podcast, waarin zij het laatste nieuws rondom de Amerikaanse president bespreken. Samen met Jutta Chorus werkt Blokker aan een biografie over de jonge jaren van Claus von Amsberg.

Kris Marsh Proffessor in Sociology

received her PhD in Sociology from the University of Southern California in 2005. She was a Postdoctoral Scholar at the Carolina Population Center at the University of North Carolina before joining the faculty of the University of Maryland where she has been tenured since 2014. Currently, Professor Marsh is writing a book for Cambridge University Press on the wealth, health, residential choices and dating practices of an emerging Black middle class that is single and living alone. Her work raises questions on what might be some of the long-term health and wealth consequences of the demographic shifts in the black middle class. Dr. Marsh has served as a contributor to CNN in America, the Associated Press, NBC Washington, and Al Jazeera America and is frequently asked to contribute to the Washington Post. Dr. Marsh’s most recent research and intellectual endeavors center on improving police-community relations. Dr. Marsh provides training to public safety and government agencies.

Axel van Trotsenburg Managing Director of Operations, World Bank

is the World Bank Managing Director of Operations, overseeing the Bank’s operational and programs and lending of around $50 billion per annum. He is also responsible for building international support for the World Bank’s mission to end extreme poverty and build shared prosperity. Mr van Trotsenburg brings deep experience as the longest serving Vice President at the World Bank, having led the negotiations for two IDA replenishments, which together mobilized a record $125 billion. In addition, he co-led the process to secure the endorsements of 189 member-governments for a package to increase IBRD capital by $60 billion. A Dutch and Austrian national, he holds a master’s and a doctorate degree in economics and a master’s degree in international affairs.

Stan VeugerChairman of the Washington, DC, chapter of the Netherland-America Foundation

is a resident scholar at the American Enterprise Institute (AEI), where he specializes in political economy and public finance. He is also the editor of AEI Economic Perspectives and a visiting lecturer of economics at Harvard University, as well as a fellow at the IE School of Global and Public Affairs in Madrid and at Tilburg University in the Netherlands. Dr. Veuger also comments frequently on economics, politics, and popular culture for general audiences. His writing has been featured in Foreign Affairs, The National Interest, The New York Times, and USA Today, among others. His broadcast appearances include CNN, Fox News, MSNBC, and Univision. He received a PhD and an AM in economics from Harvard and an MSc in economics from Universitat Pompeu Fabra. He completed his undergraduate education at Utrecht University and Erasmus University Rotterdam. Dr. Veuger serves as the chairman of the Washington, DC, chapter of the Netherland-America Foundation.

Namen van overige lokale sprekers die betrokken worden bij deze Academie worden t.z.t. bekend gemaakt.

Reisinformatie

v.a. 2365,- p.p.

Praktische informatie

Reisdatum: 4 November 2022
Reissom: € 2365,- p.p. bij verblijf in 4* hotels (o.b.v. een tweepersoons kamer)
Inclusief: verblijf in centraal gelegen 4* Hamilton Hotel op loopafstand van het Witte Huis in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt * receptie en dinerbuffet bij aankomst op dag 1 *excursies, inleidingen en interviews volgens programma * vervoer per bus en per metro * bezoek aan de Wereldbank en het American Enterprise Institute en de National Press Club * Nederlandssprekende begeleiding en lokale specialisten

Toeslag eenpersoonskamer € 485,-

Exclusief: Vlucht * overige lunches en diners * facultatieve excursies en bijwonen rally’s* reis- en/of annuleringsverzekering * fooien * persoonlijke uitgaven * bijdrage stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) * administratiekosten (€ 25,- per boeking) * bijdrage SGR € 5,- per persoon * ESTA

Vluchten

De vluchten voor deze reis zijn niet inbegrepen in de reissom. De afgelopen jaren is de ervaring dat veel deelnemers hun vlucht verlengen of vervroegen naar gelang de individuele wensen. Niet alleen wat de datum betreft, maar ook de bestemming, zoals bv. naar New York . Daarnaast is het momenteel zo dat de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden voor individuele tickets veel soepeler zijn dan voor groepstickets.

Wij verzoeken u uw vlucht pas te boeken zodra wij aangeven dat de reis doorgang kan vinden.

 

Bijwonen rally en de verkiezingsnacht
Waar en wanneer een rally wordt gehouden hangt volledig af van de actualiteit. Bij eerdere verkiezingen is het ons gelukt om een tweetal van deze bijeenkomsten bij te wonen. Ook in 2022 staat dit op het programma, echter dit zal pas op het laatste moment bekend worden. De kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn op dit moment niet bekend, omdat niet duidelijk is waar een rally georganiseerd wordt in de periode dat wij in Washington DC zijn. Vlak voor vertrek of pas ter plaatse kunnen we u laten weten of en zo ja welke mogelijkheid of mogelijkheden er bestaan.

In Washington DC worden op de avond van de verkiezingen om 20.00 uur de stembussen gesloten. Wij zullen mogelijkheden in de stad aan u voorleggen zodat u op eigen gelegenheid kunt aansluiten bij een lokale politieke bijeenkomst.

Reisverlenging

Wij kunnen een nacht of enkele nachten extra in het hotel voor u reserveren. Dit geeft u de mogelijkheid op eigen gelegenheid Washington DC en omgeving verder te verkennen. Hieronder enkele suggesties voor invulling van uw tijd.

Bezoek het fenomenale National Museum of African American History and Culture, een museum gelegen aan de National Mall. gericht op de geschiedenis en cultuur van de Afro-Amerikanen. De collectie geeft informatie over de gemeenschap, familiebanden, religie, burgerrechten, slavernij, kunst en rassensegregatie.

De geschiedenis wordt behandeld in de periode van de slavernij tot vrijheid 1400-1877, vervolgens de segregatie tot 1968, en daarna het veranderde Amerika in de periode 1968 tot heden. In de afdelingen cultuur (muziek, toneel en kunst) en gemeenschap wordt op een indringende, bijna emotionele wijze de collectie getoond. Het museum geldt nu als een van de meest vooraanstaande in de Verenigde Staten.

Maar ook een bezoek aan een van de andere musea is een optie. De Kreeger collectie bijvoorbeeld. Het voormalige huis van Kreeger en zijn vrouw Carmen naar een ontwerp van de beroemde architect Philip Johnson is een parel in een groene buitenwijk van de stad. De collectie omvat vooral werk van na 1850 tot heden. De impressionisten worden door negen werken van Claude Monet alsmede door Auguste Renoir, Alfred Sisley, en Camille Pissarro. Daarnaast werken van Pablo Picasso, Edvard Munch, Max Beckmann, Jean Dubuffet, Wassily Kandinsky, and Joan Miro. In de beeldentuin ziet u werk van Jean Arp, Jacques Lipchitz en Henry Moore.

De Philips Collection heeft ca. 4000 kunstwerken in bezit, van meesterwerken uit de periode van het impressionisme en het Amerikaanse modernisme tot hedendaagse kunst. De Phillips Collection is een kunstmuseum gesticht door Duncan Phillips, de kleinzoon van James H. Laughlin, een bankier en mede-oprichter van de Jones and Laughlin Steel Company.

De Corcoran Gallery of Art is de belangrijkste private kunstcollectie in Washington. Het museum werd in 1874 gesticht door bankier William Wilson Corcoran. De Corcoran Gallery is gevestigd in een beaux arts- gebouw en omvat een bijzondere collectie schilder- en beeldhouwkunst uit Amerika en Europa met onder andere werk van Monet, Renoir, Picasso, Warhol, Rembrandt en Degas.

Of ga naar Arlington Cemetary, gelegen aan de overzijde van de Potomac rivier. De begraafplaats dateert uit de Amerikaanse burgeroorlog en is bedoeld voor militairen. John F. Kennedy is ongetwijfeld de meest bekende persoon die in Arlington is begraven evenals zijn vrouw, twee van zijn kinderen en zijn broer Robert.

Op woensdagavond kunt u naar het politiek cabaret Capitol Steps. Het betreft een satirisch programma, dat nauw aansluit op de actualiteit en prima te volgen is, ook voor niet-insiders. Veel van de acteurs werkten op Capitol Hill.

Ook het Capitool is een bezoek waard indien dit mogelijk is tegen die tijd. Het Capitool is het welbekende neoclassicistisch gebouw waarin zowel de Senaat als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn gevestigd (samen het Congres). Aan het Capitool is duidelijk te zien dat de Verenigde Staten Europese wortels heeft. In het oude Rome was het een van de zeven heuvels van Rome; heuvels die in de oudheid een belangrijke rol in de Romeinse mythologie, religie en politiek speelden.

Aansluitend kunt u naar het Supreme Court, het hoogste gerechtshof in de Verenigde Staten. Indien er zittingen zijn, kunt u een kijkje nemen in de rechtszaal.

Voorwaarden

NRC / Pied à Terre Reizen en reisvoorwaarden
U sluit een reisovereenkomst met Pied à Terre Reizen, lid ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waar Paul Vigeveno en Hanneke van Mierlo verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van deze reis.

Door te boeken gaat u akkoord met de algemene reisvoorwaarden. Algemene ANVR reisvoorwaarden Daarnaast gaat u akkoord met de Aanvullende Reisvoorwaarden zoals deze specifiek gelden voor deze NRC Academiereis. Aanvullende Reisvoorwaarden van Pied à Terre.
De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, meer informatie hierover vindt u onder deze link

U kunt deze voorwaarden natuurlijk opvragen: mailt u hiervoor naar nrc@piedaterrereizen.nl

Zodra u van ons een bevestiging / factuur heeft ontvangen, bent u gebonden aan de overeenkomst en kunt u niet meer kosteloos wijzigingen of annuleren. De aanbetaling voor deze reis bedraagt 15% van de reissom. De restbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Voor kleine wijzigingen die u niet direct bij aanmelding aan ons heeft doorgegeven moeten wij u kosten in rekening brengen. Dit los van de kosten die een leverancier in rekening kan brengen; bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij. Onze kosten bedragen in ieder geval € 25,- per wijziging.

Indien u de door u geboekte reis moet annuleren dan worden er kosten in rekening gebracht. Het betreft dan de reissom inclusief de door u geboekte excursies. De volgende bedragen worden in rekening gebracht: 

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;

 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Onder reissom wordt in dit kader verstaan de door of namens de organisator gepubliceerde prijs, exclusief reserveringskosten, verzekeringspremies en bijdrage Calamiteitenfonds.

Praktische vragen romdom het COVID-19 Corona virus en deze reis vindt u onder deze link

 

CO2-compensatie

Bij het boeken van uw reis wordt de CO2-voetafdruk van de reis gecompenseerd. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het verblijf,  het transport bij excursies en de maaltijden.

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Pied à Terre Reizen B.V. Deze samenwerking bestaat sinds 2016. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Pied à Terre Reizen aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top