Ontdek meer over deze reis

  • De reis in het kort
  • Dagprogramma
  • Sprekers & lezingen
  • Reis informatie
  • Boekingsinformatie
  • Voorwaarden

Vragen over deze reis?

NRC Academie Biënnale Venetië 2022

  • Passepartout voor de vaparetto gedurende 4 dagen
  • Begeleiding door kunsthistoricus Wim Pijbes en Leo Delfgaauw
v.a. €1585,- p.p.
v.a. 1585,- p.p.

“The Milk of Dreams”

Speciaal voor NRC organiseert Pied à Terre Reizen in 2022 een reis naar de 59ste Biënnale van Venetië. Samen met Wim Pijbes en Leo Delfgaauw ontdekt u in de lagunestad al het nieuws op gebied van hedendaagse kunst. De 'Biënnale van Venetië' geldt als één van de meest prestigieuze evenementen voor hedendaagse kunst ter wereld.
 
De editie van 2022 wordt samengesteld door Cecilia Alemani. Als eerste Italiaanse vrouw die deze functie bekleedt, laat Alemani kunstenaars unieke projecten creëren die hun visie op onze samenleving weerspiegelen. De hoofdtentoonstelling van de Biënnale met werk van ruim 200 internationale kunstenaars is te zien in het centrale paviljoen in de Giardini en in het Arsenale. Verder zijn er weer de vele landenpresentaties in de historische paviljoens van de Giardini en verspreid in het stadscentrum van Venetië.
 
De Biënnale heeft dit jaar als titel The Milk of Dreams. Gevraagd naar het thema noemt Cecilia Alemani de relaties tussen individu, technologie en de aarde. De tentoonstelling, die haar naam ontleent aan het boek van de surrealistische kunstenares Leonora Carrington, neemt ons mee op een denkbeeldige reis langs allerlei definities van lichaam en identiteit. De tentoonstelling heeft drie hoofdthema’s waarin de verbinding en verbeelding tussen het individu en de aarde, tussen technologie en de mens centraal staan. Hiermee belooft het een spannende editie te worden met zowel gevestigde namen als een groot aantal jonge kunstenaars die zich voor het eerst in Venetië melden.
 

Het vierdaagse reisprogramma voorziet in een uitgebreid bezoek aan de centrale tentoonstelling in het Arsenale en de paviljoens in de Giardini. Daarnaast bezoeken we enkele van de belangrijkste presentaties verspreid in de stad in kerken, palazzi en andere historische gebouwen.

Zo zal er tijd zijn voor een bezoek aan het indrukwekkende Palazzo Grassi, waar tijdens de Biënnale een overzichtstentoonstelling van Marlene Dumas te zien zal zijn onder de naam ‘Open-End’. Daarnaast kunt u zelf kiezen uit de tientallen andere exposities, presentaties en voorstellingen elders in de stad in het kader van de Biënnale (facultatief). U ontvangt een overzicht van de belangrijkste en meest interessante exposities van Wim Pijbes en Leo Delfgaauw zodat u op basis van hun expertise een selectie kunt maken.

Dagprogramma

Dag 1
7 Juli 2022

Vertrek van Schiphol voor de ochtendvlucht naar Venetië. Na aankomst transfer naar het hotel. Na de lunch een eerste stadswandeling en bezoek aan het Palazzo Grassi. Het museum aan het beroemde Canal Grande presenteert een tentoonstelling van Marlène Dumas onder de naam ‘Open-End’. Aansluitend een wandeling door de Dorsodouro wijk met fraaie pleintjes en rustige straatjes en de mogelijkheid om buiten te dineren.

Dag 2
8 Juli 2022

Deze dag staat geheel in het teken van de Biënnale. Na het ontbijt bezoek aan het uitgestrekte terrein van de Giardini met tal van landenpaviljoens: inmiddels een openluchtmuseum van twintigste-eeuwse architectuur. In de middag bezoek aan de Nederlandse inzending voor de Biennale in Chiesetta della Misericordia in de wijk Cannaregio. Wie zien hier de presentatie van Melanie Bonajo.

Dag 3
9 Juli 2022

Vandaag bezoek aan het gebied van het Arsenale, de voormalige scheepswerf van Venetië. De enorme dokken en werven bieden een fantastisch decor voor de actuele kunst.

In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Anish Kapoor in de Gallerie dell’Accademia (samengesteld door Rijksmuseum directeur Taco Dibbits), of aan Museum Punta della Dogana. Dit voormalige douanegebouw is omgebouwd tot een prachtig museum (onder architectuur van Tadao Ando), met werken uit de collectie van François Pinault. Een grote tijdelijke expositie is gewijd aan het werk van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman en heeft de titel “Bruce Nauman: Contrapposto Studies”. De begeleiding zal een keuze maken voor een bezoek desgewenst waarbij u desgewenst kunt aansluiten.

Dag 4
10 juli 2022

Deze laatste dag is er opnieuw gelegenheid om zelf nog een bezoek te brengen aan een van de vele musea. Bijvoorbeeld de Fondazione Prada (hedendaagse kunst), het Peggy Guggenheim Museum of het Museo d'Arte Moderna in het Ca' Pesaro. Het museum zorgt altijd voor een verrassende combinatie van vaste collectie en tijdelijke expositie. Ook Ca’ d’Oro, één van de mooiste palazzi aan het Canal Grande, is zeer de moeite waard. De begeleiding zal een keuze maken voor een bezoek desgewenst waarbij u desgewenst kunt aansluiten.

Maar u kunt natuurlijk ook een ander accent leggen, bijvoorbeeld door een bezoek aan San Lazzaro, het Armeense kloostereiland en tijdelijke verblijfplaats van Lord Byron. Of u gaat naar Lazzaretto Nuovo, oorspronkelijk een benedictijnenklooster dat een quarantainestation werd voor zeereizigers.

In de middag transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Sprekers op locatie

Wim Pijbes Kunsthistoricus

is directeur van de filantropische Stichting Droom en Daad. Pijbes studeerde kunstgeschiedenis en was hoofddirecteur van het Rijksmuseum en verantwoordelijk voor de transformatie en heropening in 2013. Hier was hij initiator van vele spraakmakende en succesvolle vernieuwingen met als resultaat dat het Rijksmuseum European Museum of the Year werd in 2015. Pijbes publiceert regelmatig over kunst, filantropie en de rol van cultuur in de samenleving. Pijbes bekleedt uiteenlopende bestuursfuncties bij Museum Voorlinden, de TEFAF en is gasthoogleraar aan Cambridge University.

Leo Delfgaauw Kunsthistoricus

studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte bij het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst. Daarna werd hij stadsconservator bij het Haags Gemeentemuseum en vervolgens conservator bij museum De Pont in Tilburg. Hij was lid van veel adviescommissies en was tevens jurylid voor verschillende prijzen en beurzen. Daarnaast was hij docent kunstgeschiedenis aan verschillende kunstacademies. Momenteel doceert hij aan de Hanzehogeschool en aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceert met regelmaat over hedendaagse kunst, waaronder zijn dissertatie over ‘de beroepspraktijk van oudere beeldende kunstenaars’. Delfgaauw is voorzitter van het Festival Terug naar het Begin en van de stichting The World We Live In.

Reisinformatie

Boekingsinformatie

v.a. €1585,- p.p.

Reisdatum: 7 Juli - 10 Juli 2022 
Reissom: € 1585,- p.p. 
Inclusief: Vlucht Amsterdam – Venetië v.v. * 3 overnachtingen in 3* hotel op basis van logies en ontbijt op basis van een 2-persoons kamer * lunch en diner dag 1 * excursieprogramma als omschreven inclusief entrees – vier dagen toegang tot de Biennale * begeleiding door Wim Pijbes en Leo Delfgaauw * passepartout voor de vaparetto gedurende 4 dagen * gebruik audio (‘oortjes’) tijdens excursies.

Toeslag eenpersoonskamer € 225,-


Exclusief: Overige lunches en diners * avondprogramma * fooien * persoonlijke uitgaven * verzekeringen * administratiekosten € 25,- per boeking * calamiteitenfonds € 2,50 per boeking * SGR bijdrage € 5,- per Persoon

Vluchten

Wij zullen de volgende vlucht voor u vastleggen:

7 juli      KL1651                                 Amsterdam – Venetië                    09.10 uur – 10.50 uur

10 juli    KL1656                                Venetië – Amsterdam                    16.55 uur – 18.55 uur

 

Bagage

Inbegrepen bij deze reis is handbagage, mits wij beschikken over uw Flying Blue nummer. Heeft u geen Flying Blue nummer dan kunt u dit gratis aanvragen via www.klm.com.

Toegestane hoeveelheden voor handbagage
1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
 Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)

 

Mocht u aanvullende ruimbagage willen meenemen dan zijn hieraan extra kosten verbonden.

1 stuk ruimbagage*: L + B + H max. 158 cm (62 inch) en max. 23 kg (50 lbs)

Economy class zonder frequent flyer:
Economy class met frequent flyer status Ivory:
Economy class: Flying Blue Silver, Gold en Platinum deelnemers, en andere SkyTeam Elite en Elite Plus deelnemers: gratis.

 

U kunt dit aangeven bij de boekingsaanvraag.

Voorwaarden

NRC / Pied à Terre Reizen en reisvoorwaarden
U sluit een reisovereenkomst met Pied à Terre Reizen, lid ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waar Paul Vigeveno en Hanneke van Mierlo verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van deze reis.

Door te boeken gaat u akkoord met de algemene reisvoorwaarden. Algemene ANVR reisvoorwaarden Daarnaast gaat u akkoord met de Aanvullende Reisvoorwaarden zoals deze specifiek gelden voor deze NRC Academiereis. Aanvullende Reisvoorwaarden van Pied à Terre.
De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, meer informatie hierover vindt u onder deze link

U kunt deze voorwaarden natuurlijk opvragen: mailt u hiervoor naar nrc@piedaterrereizen.nl

Zodra u van ons een bevestiging / factuur heeft ontvangen, bent u gebonden aan de overeenkomst en kunt u niet meer kosteloos wijzigingen of annuleren. De aanbetaling voor deze reis bedraagt 15% van de reissom. De restbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Voor kleine wijzigingen die u niet direct bij aanmelding aan ons heeft doorgegeven moeten wij u kosten in rekening brengen. Dit los van de kosten die een leverancier in rekening kan brengen; bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij. Onze kosten bedragen in ieder geval € 25,- per wijziging.

Indien u de door u geboekte reis moet annuleren dan worden er kosten in rekening gebracht. Het betreft dan de reissom inclusief de door u geboekte excursies. De volgende bedragen worden in rekening gebracht: 

Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Onder reissom wordt in dit kader verstaan de door of namens de organisator gepubliceerde prijs, exclusief reserveringskosten, verzekeringspremies en bijdrage Calamiteitenfonds.

Praktische vragen romdom het COVID-19 Corona virus en deze reis vindt u onder deze link

 

CO2-compensatie

Bij het boeken van uw reis wordt de CO2-voetafdruk van de reis gecompenseerd. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. 

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Pied à Terre Reizen B.V. Deze samenwerking bestaat sinds 2016. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Pied à Terre Reizen aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top