Ontdek meer over deze reis

  • De reis in het kort
  • Dagprogramma
  • Reis informatie
  • Boekingsinformatie
  • Reisverlenging
  • Voorwaarden

Vragen over deze reis?

NRC Academie Israël - Innovatieve Meltingpot

  • Aandacht voor culturele, historische,politieke en maatschappelijk aspecten
  • Kennismaking met veelbelovende startups, bedrijven en instellingen
  • Mogelijkheid tot pretour in de Negev woestijn en posttour naar o.a. Jeruzalem
v.a. €2585,- p.p.
v.a. 2585,- p.p.

Israël – het is een land van grote verscheidenheid met gevarieerde landschappen, van rotsachtige woestijnen tot groene valleien. Een land waar Bijbelse namen op verkeersborden de nabijheid van het verre verleden laten zien en waar geschiedenis, politiek en religie onmogelijk te scheiden zijn. Nergens anders is de historische interpretatie van archeologische overblijfselen zo cruciaal in het actuele politieke debat. Daarnaast zien we baanbrekende innovaties bijvoorbeeld in de hightech sector, op het gebied van de medische research maar ook als culinaire hotspot.

Tijdens deze academie belichten we zoveel mogelijk alle facetten van de maatschappij en ligt de nadruk op Silicon Wadi, waar aan de digitale toekomst wordt gesleuteld. We richten ons op innovatie, ondernemerschap en sociaaleconomische ontwikkelingen in het sterk technologisch georiënteerde Israël. Kansrijke sectoren zijn energie (met name duurzame energie), ICT met daarin een belangrijke rol voor cyber security, (voedsel)landbouw en gezondheidszorg. Ook komt aan de orde waarom juist Israël zich hierin onderscheidt van andere landen, ondanks dat het het land ontbreekt aan natuurlijke hulpbronnen. Het ondernemende en onderzoekende karakter van de bevolking en de vele hoogopgeleide migranten met een bèta-achtergrond uit bijvoorbeeld Rusland spelen hierbij een rol.

Centraal staan de steden Tel Aviv en Haifa, waar een groot deel van de startups gevestigd zijn. En uiteraard laten we het niet alleen bij de technologische en economische ontwikkelingen die leidend zijn. Culturele, historische, politieke en maatschappelijk aspecten passeren natuurlijk de revue tijdens deze intensieve kennismaking met het land. Met facultatieve excursies plaatst u uw eigen accent tijdens de reis; pre- en posttours laten u bijvoorbeeld kennismaken met Jeruzalem alsook met de Negev woestijn. .

Kortom; een veelzijdig programma dat onderscheidend is en doorspekt met ontmoetingen – een uitstekende manier om een land te leren kennen…en begrijpen.

Dagprogramma

Dag 1
Zaterdag 19 november

In de vroege ochtend vertrek per directe vlucht van Easyjet (vanwege de beste vertrek- en aankomsttijden) naar de luchthaven van Tel Aviv, David Ben Gurion. We komen hier in het begin van de middag aan. Na de formaliteiten is er een transfer naar het hotel in de zuidelijk wijk Jaffa, van oorsprong het meer Arabische deel van de stad. Het is hier heerlijk slenteren door de nauwe straatjes met winkeltjes, galeries, aan zee gelegen visrestaurants en kleine marktjes. Tel Aviv is net meer dan een eeuw oud, maar Jaffa is een van de oudste havensteden ter wereld. Jaffa werd in 1950 verenigd met Tel Aviv en heeft zich ontwikkeld tot een levendige plek.

Er is tijd om even bij te komen. Daarna is er een korte kennismakingswandeling in Jaffa, gevolgd door een gezamenlijk diner en opening van deze Academie.

Dag 2
Zondag 20 november

Tel Aviv, gesticht in 1909, groeide razendsnel en werd al spoedig het handels- en administratieve centrum van het land. Tel Aviv telt nu zo’n 400.000 inwoners; de agglomeratie tegen de 4 miljoen inwoners (ongeveer de helft van de totale bevolking) en is groeiende. De komende dagen leren we deze stad met haar kosmopolitische sfeer goed kennen.

In de ochtend beginnen wij het programma met een bezoek aan het Peres Center for Peace & Innovation, dat in 2019 geopend werd. Hier krijgen we allereerst een rondleiding gericht op innovatie in Israël en vervolgens zijn er een aantal inleidingen in het auditorium met spectaculair uitzicht op zee. Sprekers komen van onder meer het Weizmann Instituut, een van de 10 meest gerenommeerde Universiteiten ter wereld, en van het Peres Centrum dat zich meer richt op de politiek-sociale aspecten van de (innovatieve) economie.

Een interactieve hologramtentoonstelling laat ons kennismaken met Israëlische vernieuwers, zoals de uitvinder van de USB-stick, Dov Moran, terwijl een andere tentoonstelling Israëlische producten toont, variërend van autonome voertuigen tot een ruimtetelescoop.En in een virtual reality-tunnel krijgen we een idee van de toekomst door te proberen met technologische hulpmiddelen wereldwijde uitdagingen, zoals voedseltekorten, op te lossen.Het centrum heeft ook ondernemersworkshops georganiseerd voor ultraorthodoxe joodse vrouwen, en heeft samengewerkt met het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken en Palestijnse partners voor een doorlopende incubator-accelerator voor Palestijnse bedrijven op de Westelijke Jordaanoever.

Na een gezamenlijke lunch aan zee kunt u in de middag deelnemen aan een facultatieve excursie ter kennismaking van de stad.

Europese Art Nouveau en Bauhaus

Facultatieve excursie met als thema de Europese Art Nouveau- en Bauhaus-stijlen uit de jaren '30 van de vorige eeuw. Tel Aviv kende in die periode een ongekende groei toen veel (Duitse) joden het opkomende nazisme ontvluchtten. Zij brachten de ideeën van o.a. Erich Mendelsohn mee naar Tel Aviv waar zo’n 4000 woningen in Bauhaus stijl te vinden zijn, ongeëvenaard in de wereld en terecht geplaatst op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Kortom; architectuur als spiegel van de verschillende migratiegolven die de groei van Tel Aviv kenmerken.

Kosten € 35,- p.p., inclusief vervoer en begeleiding

Duur ca. 3 uur

In de namiddag terug naar ons hotel en diner op eigen gelegenheid. Indien gewenst kan er, zoals iedere avond, gezamenlijk gedineerd worden, maar u kunt ook zelf op pad, natuurlijk met talloze suggesties voor leuke restaurants.

Dag 3
Maandag 21 november

We beginnen deze ochtend bij een andere organisatie die startende ondernemers ondersteunt; Start-Up Nation Central. De non-profit organisatie assisteert jonge bedrijven uit heel Israël met financieringsbronnen en biedt professionele workshops. Diverse StartUps worden geïnterviewd; de deelnemers hebben hier ook de mogelijkheid vragen te stellen.

We lunchen op eigen gelegenheid en gaan aansluitend in de namiddag langs bij een organisatie die zich richt op de samenwerking tussen hightech specialisten van zowel Israëlische als Palestijnse achtergrond. Deze NGO probeert te werken aan community building en op deze manier technologie en ondernemerschap in de context van de politieke dialoog vorm te geven. Het navrante is dat de samenwerking op zakelijk gebied bij StartUps veelal positief verloopt.

We gaan aan het einde van de middag terug naar ons hotel. De avond is vrij, dit met suggesties van de begeleiding en zoals iedere avond de mogelijkheid gezamenlijk te dineren.

Dag 4
Dinsdag 22 november

In de ochtend gaan we op bezoek bij een venture capital/investeringsmaatschappij gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zowel op juridisch, administratief, financieel en technologisch gebied, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van Human Recources worden startende bedrijven hier van de benodigde kennis voorzien om het maximale te bereiken. De aandeelhouders van deze Venture Capitalist, Teva en Philips Israël, investeren risicodragend kapitaal en spelen hier met hun expertise een belangrijke rol. Na een inleiding door medewerkers en jonge ondernemers, heeft u de mogelijkheid vragen te stellen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan een bedrijf dat zich richt op nieuwe veredelingstechnologieën (NBT's) die de nadelen van traditionele veredelingsmethoden kunnen overwinnen. We zien een laboratorium voor moleculair biologie, een laboratorium voor weefselkweek en een kweekkluis - drie kamers die experimenteren met CRISPR - de Nobelprijswinnende technologie die hen kan helpen stabiele zaden te produceren met oorspronkelijke karaktereigenschappen. We krijgen toelichting ter plaatse en zien hoe deze StartUp hard aan de weg timmert.

In de middag rijden we na de gemeenschappelijke lunch naar het Mount Carmel National Park, ten zuiden van Haifa gelegen. We bezoeken hier een organisatie die zich toelegt op het vergroten van participatie van druzen vrouwen en meisjes in de hightech sector. De beperkingen die vrouwen als gevolg van hun traditionele culturele en religieuze achtergrond ervaren worden hier doorbroken. Druzen en orthodoxe joodse vrouwen krijgen de kans om hun dromen te realiseren en met hogere inkomens hun bestaan te verbeteren.

In de namiddag rijden we verder naar Haifa. Na aankomst in ons hotel en enige vrije tijd dineren we gezamenlijk.

Dag 5
Woensdag 23 november

Havenstad Haifa is gedeeltelijk gelegen tegen de hellingen van het Karmelgebergte. Dit is ook o.a. de stad van de eerste mizrahi (joden met een Arabische achtergrond) opstand, en er wonen veel Palestijnen. En het is de stad waar Technion, de belangrijkste technische universiteit van het land, gevestigd is en waar talloze multinationals kantoor houden.

De ochtend is ter vrije besteding. Vanaf het hotel is het slechts zo’n tien minuten wandelen naar de befaamde Bahai-tuinen, die bij de gelijknamige tempel en het mausoleum gelegen zijn. De tuinen zijn schitterend aangelegd met geometrisch gevormde perken. Omdat ze zich op enige hoogte bevinden, verschaffen de tuinen ook nog prachtig uitzicht op Haifa en de Middellandse Zee. Het is ook leuk om koffie te drinken op het dakterras van het historische Colony Hotel.

Na de lunch op eigen gelegenheid brengen we een bezoek aan het Technion - Israel Institute of Technology, Israëls grootste wetenschappelijk-technische universiteit en een van de grootste centra van toegepast onderzoek in de wereld. Hier krijgen we een rondleiding over de campus en zien we hoe studenten al vroeg gestimuleerd worden om hun ideeën om te zetten in daadwerkelijke bedrijfjes. Een aantal studenten presenteren hier hun StartUps to be en we gaan met hen in gesprek.

Akko

Facultatief staat er in de namiddag een excursie naar Akko op het programma. Het Turks aandoende havenstadje vormde eens het bolwerk van Godfried van Bouillon. Die tijd herleeft in het door de kruisvaarders gebouwde Johannieterklooster. We bezoeken het kruisvaarders kasteel dat tegenover de Al Jazzar Moskee gelegen is. De smalle straatjes, kerken, kloosters, Turkse baden en de vele moskeeën maken het Oriëntaalse karakter van de stad compleet. Al wandelend door de souk komen we bij het restaurant aan zee waar we zullen dineren nabij de pittoreske haven.

Later op de avond retour naar Haifa.

Indien u niet deelneemt aan de excursie dan zijn de namiddag en avond in Haifa ter vrije besteding.

Dag 6
Donderdag 24 november

In de ochtend bezoek aan Philips. In de Philipsfabrieken in Haifa wordt hoogwaardige medische technologie ontwikkeld en geproduceerd en er werken honderden mensen. Het bedrijf investeert al langer in veelbelovende Israëlische StartUps middels een speciaal fonds, in samenwerking met de lokale farmagigant Teva. We krijgen een rondleiding door de fabrieken en gaan in gesprek over de activiteiten van Philips in Israël met name een focus op het innovatieve karakter van de activiteiten.

De lunch is op eigen gelegenheid in de stad.

In de middag brengen we een bezoek aan een Health Care Campus, een enorm complex, waar ziekenhuis, onderzoek/universiteit en StartUps samenwerken De klinische wetenschappers richten zich op de ontwikkeling van nieuwe, patiëntgerichte gezondheidszorgtechnologieën, met name in samenwerking met de Technion. Als klinische partner van biomedische technologiebedrijven heeft de campus een ​​belangrijke rol gespeeld bij het brengen van medische innovaties van de tekentafel naar de patiënt. Big data, bio design, Digital Health; we maken kennis met diverse facetten die verband houden met het identificeren van onvervulde medische behoeften, met de nadruk op het ontwerp van medische hulpmiddelen, weefseltechnologie en digitale gezondheid.

Het diner is op eigen gelegenheid. Vlakbij het hotel zijn er talloze mogelijkheden hiervoor.

Dag 7
Vrijdag 25 november

We rijden deze ochtend terug naar Tel Aviv en bezoeken onderweg Caesarea, de residentie van Pontius Pilatus, en het bolwerk van de Romeinse overheersing. Het amfitheater, het hippodroom en het aquaduct herinneren aan de glorietijd van deze Stad van Tienduizend Pilaren.

We lunchen hier op eigen gelegenheid aan zee. Hierna rijden we terug naar Tel Aviv waar we onze intrek nemen in een centraal gelegen hotel.

In de namiddag zijn er twee facultatieve excursies:

Bezoek aan het Tel Aviv Museum of Art

Het museum bezit 's werelds grootste collectie Israëlische kunst. Het geeft een beeld van de kunstgeschiedenis ten tijde van zowel het Britse mandaatgebied Palestina als de Staat Israël. In het museum worden werken tentoongesteld uit de belangrijkste stromingen van de eerste helft van de twintigste eeuw, te weten: fauvisme, Duits expressionisme, kubisme, futurisme, Russisch constructivisme, De Stijl, surrealisme (onder anderen Joan Miró) en Franse kunst van het impressionisme en postimpressionisme en de École de Paris met werken van onder anderen Chaïm Soutine.

Kosten € 24,- p.p., inclusief entree en rondleiding

Duur ca. 2 uur

Kookworkshop

In de namiddag kunt u facultatief een kookworkshop bijwonen, een kennismaking met Tel Aviv als culinaire hotspot. De Israëlische keuken stond vroeger bekend om humus, falafel en gegrild vlees. Het afgelopen decennium is een culinaire revolutie teweeggebracht, met tientallen vernieuwende jonge koks die met verse en lokaal geproduceerde ingrediënten wereldse menu’s bereiden. We beginnen in de straatjes aan de westkant van de Carmel-markt te midden van de kruiden en vers fruit, en leren over de belangrijkste verse en gedroogde ingrediënten die essentieel zijn voor de Israëlische keuken. Hierna bereiden we gezamenlijk een menu gebaseerd op de verschillende etnische invloeden van de Israëlische keuken.

Kosten € 120,- p.p., inclusief proeverij

Duur ca. 4 uur

In de avond is er tijd ter vrije besteding. Het is Sabbat, maar in Tel Aviv blijft veel geopend. Ga bijvoorbeeld naar de overdekte Shukh Hanamal in de oude haven, in het noordwesten van de stad. Hier geen schreeuwende marktkoopmannen, maar hippe stalletjes en kraampjes met heerlijk eten en drinken.

De wijk Neve Tsedek bruist weer zoals in de jaren twintig van de vorige eeuw. Talloze boetiekjes van lokale mode- en accessoireontwerpers, galeries, en cafés, barretjes en restaurants zijn hier te vinden, vooral op Shabazi Street.

Dag 8
Zaterdag 26 november

In de loop van de ochtend vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam, waar we in de vroege avond aankomen.

Boekingsinformatie

v.a. €2585,- p.p.

Reisdatum: 19 t/m 26 November 2022
Reissom: € 2585,- p.p. 
Inclusief:  vlucht Amsterdam –Tel Aviv v.v. per easyjet * luchthavenbelasting * * transfers luchthaven – hotel v.v. * verblijf op basis van logies en ontbijt in een 2-persoons kamer * hapje en drankje bij welkom, 2 lunches en 2 diners zoals omschreven in programma * excursies en vervoer volgens programma inclusief entrees * deskundige (lokale) reisbegeleiding *

Toeslag eenpersoonskamer € 485,-


Exclusief: Overige lunches en diners * drankjes* facultatieve programmaonderdelen * reis- en/of annuleringsverzekering * fooien * persoonlijke uitgaven * bijdrage stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) * administratiekosten (€ 25,- per boeking) * bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)

 

* Bij onvoldoende deelname ontvangt u uiterlijk 15 dagen voor vertrek bericht.

Reisverlenging pretour 16 t/m 19 november Negev woestijn

v.a. €785,- p.p.

Reisdatum: 16 t/m 19 November 2022
Reissom: € 785,- p.p. 
Inclusief:  verblijf op basis van logies en ontbijt in een 2-persoons lodge in Boker Valley Farm * hapje en drankje bij welkom, 2 lunches en 2 diners zoals omschreven in programma * excursies en vervoer volgens programma inclusief entrees * deskundige (lokale) reisbegeleiding *

Toeslag eenpersoonskamer Boker Valley Farm € 270,-

U kunt ook kiezen voor de Carmey Avdat Farm u betaald dan:

Tweepersoons toeslag avdat € 75,-  p.p
Eenpersoonstoeslag avdat € 420,- p.p

 

Exclusief: Overige lunches en diners * drankjes* facultatieve programmaonderdelen

Reisverlenging posttour Jeruzalem 26 t/m 30 november 2022

v.a. €875,- p.p.

Reisdatum: 26  t/m 30 November 2022
Reissom: € 875,- p.p. op basis van verblijf in een 2-persoonskamer
Inclusief:  verblijf op basis van logies en ontbijt in een 2-persoons kamer * excursies en vervoer volgens programma inclusief entrees * deskundige (lokale) reisbegeleiding *

Toeslag eenpersoonskamer € 290,-

Exclusief: Overige lunches en diners * drankjes* facultatieve programmaonderdelen

Voorwaarden

NRC / Pied à Terre Reizen en reisvoorwaarden
U sluit een reisovereenkomst met Pied à Terre Reizen, lid ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waar Paul Vigeveno en Hanneke van Mierlo verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van deze reis.

Door te boeken gaat u akkoord met de algemene reisvoorwaarden. Algemene ANVR reisvoorwaarden Daarnaast gaat u akkoord met de Aanvullende Reisvoorwaarden zoals deze specifiek gelden voor deze NRC Academiereis. Aanvullende Reisvoorwaarden van Pied à Terre.
De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, meer informatie hierover vindt u onder deze link

U kunt deze voorwaarden natuurlijk opvragen: mailt u hiervoor naar nrc@piedaterrereizen.nl

Zodra u van ons een bevestiging / factuur heeft ontvangen, bent u gebonden aan de overeenkomst en kunt u niet meer kosteloos wijzigingen of annuleren. De aanbetaling voor deze reis bedraagt 15% van de reissom. De restbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Voor kleine wijzigingen die u niet direct bij aanmelding aan ons heeft doorgegeven moeten wij u kosten in rekening brengen. Dit los van de kosten die een leverancier in rekening kan brengen; bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij. Onze kosten bedragen in ieder geval € 25,- per wijziging.

Indien u de door u geboekte reis moet annuleren dan worden er kosten in rekening gebracht. Het betreft dan de reissom inclusief de door u geboekte excursies. De volgende bedragen worden in rekening gebracht: 

Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Onder reissom wordt in dit kader verstaan de door of namens de organisator gepubliceerde prijs, exclusief reserveringskosten, verzekeringspremies en bijdrage Calamiteitenfonds.

Praktische vragen romdom het COVID-19 Corona virus en deze reis vindt u onder deze link

 

CO2-compensatie

Bij het boeken van uw reis wordt de CO2-voetafdruk van de reis gecompenseerd. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het verblijf, het transport bij excursies en de maaltijden.

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Pied à Terre Reizen B.V. Deze samenwerking bestaat sinds 2016. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Pied à Terre Reizen aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top