Ontdek meer over deze reis

 • De reis in het kort
 • Dagprogramma
 • Sprekers & lezingen
 • Reis informatie
 • Boekingsinformatie
 • Voorwaarden

Vragen over deze reis?

La vita è bella

 • Verblijf in landhuizen op het platteland of in Hotel Vannucci in Città della Pieve
 • Op pad met NRC columnist Joyce Roodnat en kunsthistorica Frederike Upmeijer
 • Met de tuinen van Daniel Spoerri en Bomarzo en het landgoed La Foce
 • Heerlijke stadjes als Orvieto, Pienza, Perugia en Città della Pieve
 • Stel zelf uw programma samen
v.a. €1625,- p.p.

De reis in het kort

Dit jaar nog een week genieten van Italiaanse levensstijl, kunst en cultuur?

Samen met NRC columnist Joyce Roodnat en kunsthistorica Frederike Upmeijer reist u naar Toscane en Umbrië. We bieden een afwisselend programma waarbij u zelf een keuze kunt maken uit de verschillende onderdelen. Ook bij het verblijf gaan wij uit van een meer individuele benadering. Ofwel in het charmante Vannucci hotel in Citta delle Pieve op loopafstand van de binnenstad. Of u kiest voor een landhuis op het platteland. We bezoeken bijvoorbeeld de tuinen van Daniel Spoerri, met tal van moderne kunstwerken in een adembenemend landschap; landgoed La Foce met de tuinen van Iris Origo en indrukwekkende verhalen over de rol van de familie tijdens de Tweede Wereldoorlog; met bezoeken aan Perugia, Orvieto, Pienza, de spectaculaire San Biagio bij Montepulciano en natuurlijk Citta delle Pieve, de geboorteplaats van Il Perugino. U kunt uw eigen programma samenstellen en daarmee dus kiezen voor rust of juist voor een wat drukkere week. De inleidingen van Joyce en Frederike completeren de bezoeken en natuurlijk genieten we van Italiaanse films.

Wat is er heerlijker dan genieten van rust, ruimte, prachtige cultuur en het mediterrane Italiaanse leven? NRC Academie biedt deze bijzondere reis in Umbrië en Toscane. We reserveerden kamers in het Hotel Vannucci, een tot 4*hotel verbouwde villa op loopafstand van het centrum van Citta delle Pieve. Met een heerlijke tuin en een uitnodigende bar bij de lobby kunt u hier genieten van het Italiaanse leven. U loopt binnen een paar minuten naar een restaurantje of winkels en kunt dwalen door de vele steegjes die de stad kenmerken.

Daarnaast reserveerden we een aantal fantastische landhuizen gelegen nabij het plaatsje Piegaro ten zuiden van het Lago Trasimeno op zo’n 20 autominuten van Citta delle Pieve. De kleinschalige, authentieke sfeer van deze huizen die van alle gemakken zijn voorzien, garandeert een aangenaam verblijf. U reserveert hier een kamer met eigen badkamer ensuite. De woonkamer en keuken deelt u met anderen. We bieden een boodschappenservice alsmede de mogelijkheid om maaltijden te laten bezorgen. Daarnaast worden voor alle excursies transfers geregeld naar Hotel Vannucci van waaruit de excursies starten.

Natuurlijk kunt u voorafgaand en na de Academie uw verblijf verlengen, waarbij wij u graag van advies dienen.

Dagprogramma

Dag 1
Zaterdag 30 Oktober

We vliegen in de late ochtend naar Rome en gaan vandaar op weg richting het Lago Trasimeno. Afhankelijk van uw keuze is er een transfer naar het hotel in Citta delle Pieve of naar een van de landhuizen in de omgeving van Piegaro.

U heeft alle tijd om rustig bij te komen van de reis en de omgeving van uw verblijf te verkennen. We dineren vanavond gezamenlijk en Joyce en Frederike geven beiden een korte inleiding. Vanuit de landhuizen is er een transfer geregeld.

Dag 2
Zondag 31 oktober

Vandaag bezoeken we twee tegengestelde werelden. We beginnen bij La Foce in de Val d’Orcia, een landgoed dat vanaf de jaren 1920 aangelegd werd door Antonio en Iris Origo, een Iers-Amerikaanse schrijfster.

La Foce was oorspronkelijk een halteplaats aan de oude pelgrimsroute naar Rome. Het bestond uit de oude villa, 1.416 hectare landbouwland en meer dan vijfentwintig boerderijen. De meeste boerderijen waren vervallen en vele gronden lagen braak. In die tijd kwam in Italië met Mussolini het fascisme aan de macht. In het gebied vochten veel

Partizanen. Talloze vluchtelingen en ontsnapte krijgsgevangenen vonden onderdak in La Foce. De aandacht voor de sociale welvaart van de werknemers door bijvoorbeeld montessorionderwijs aan te bieden aan hun kinderen, is kenmerkend voor de wijze waarop het echtpaar het landgoed en omgeving ontwikkelde.

Tuinarchtect Cecil Pinsent werd ingeschakeld om de tuinen in renaissancestijl aan te leggen; het resultaat is een prachtige symbiose tussen de gebouwen, de tuinen en de natuurlijke omgeving met magnifieke uitzichten. De cipres is uitgegroeid tot een symbool van de Val d'Orcia. Ook de slingerende weg die tegenover Villa La Foca naar Podere Casanova leidt is een iconisch beeld geworden van Toscane. Deze werd ook door Pinsent aangeplant om het uitzicht vanuit La Foce te verfraaien.

Na een lichte lunch gaan we voor een bijzonder bezoek naar de tuinen van de Zwitserse Daniel Spoerri. Vlakbij Seggiano, een klein dorpje tussen Siena en Grosseto, heeft Spoerri een beeldentuin gerealiseerd; fascinerende ‘landscape art’ met ruim honderd kunstwerken op een oppervlakte van zo’n 16 hectare. Een aantal van deze kunstwerken is van zijn eigen hand, maar ook andere kunstenaars werkten mee om dit geheel te realiseren.

Zoals Joyce Roodnat schreef na een bezoek aan deze markante plek: “In de tuin van Spoerri gaat gelukkig worden vanzelf.” Over de l`Art Brut en over de door Spoerri verzamelde kunstenaars zal Frederike vertellen.

U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen op het domein waarbij Frederike en Joyce bij hun meest favoriete kunstwerken ter plaatse verhalen.

Excursie Tuinen Daniel Spoerri en La Foce

Duur ca. 8 uur € 105,- per persoon

Inclusief vervoer, entrees, lunch en begeleiding

Dag 3
Maandag 1 november

Een rustige dag vandaag om te genieten van de omgeving van uw verblijf. Città della Pieve staat bekend om zijn netwerk aan vicoli, smalle steegjes. Verblijft u in een van de landhuizen dan kunt u zwemmen in een van de verwarmde zwembaden (indien van toepassing) of een wandeling maken in de omgeving.

In de middag is er een facultatieve wandeling in Citta delle Pieve en een tweetal inleidingen van Joyce en Frederike. Kunstliefhebbers kennen vast de in Città della Pieve geboren Pietro Vannucci, maar dan waarschijnlijk wel onder zijn bijnaam, Il Perugino, die hij tijdens zijn verblijf in Florence kreeg vanwege zijn Umbrische accent. ‘Il Perugino (ca. 1450) is een van de beroemdste Italiaanse schilders. Hij vertegenwoordigde hij de typisch ‘Umbrische School’, een belangrijke periode uit de vroege Renaissance. Perugino, die tevens de leermeester was van Rafaël, liet zich inspireren door het landschap dat zich voor zijn ogen ontvouwde. Dat zien we duidelijk bij zijn Aanbidding van de Drie Koningen in de Santa Maria dei Bianchi. In de kathedraal van Città della Pieve zien we Perugino’s Doop van Christus. Rechts daarvan prijkt een klein zelfportret van Perugino. Op het altaar van deze kerk is nog een werk van zijn hand te bewonderen, met Maria en de beschermheiligen van Città della Pieve. ’s Avonds wordt er een film vertoond – Joyce Roodnat maakte voor u een selectie.

Excursie Citta delle Pieve

Duur ca. 2,5 uur € 12,50 per persoon

Inclusief entrees, begeleiding

Dag 4
Dinsdag 2 november

Natuurlijk bezoeken we Perugia. De stad is van Etruskische oorsprong, heeft een aantal mooie middeleeuwse kerken en vanaf de 15e eeuw was zij het middelpunt van een zelfstandige schilderschool, met Pietro Vannucci 'Il Perugino' en Pinturicchio als grote namen. De oude stad is stervormig op een heuvel uitgespreid, met adembenemende uitzichten op de verre omgeving. Bekend is de Piazza 4 Novembre, een van de beroemdste pleinen van Italië. Het Palazzo dei Priori, de grote fontein en de Dom vormen een indrukwekkend geheel. De schilder Perugino, leermeester van Rafael heeft veel bijzonder sporen nagelaten in deze stad. Over zijn oeuvre vertelt Frederike. In het Palazzo dei Priori bezoeken we het Collegio del Cambio met de frescocyclus van Il Perugino te bewonderen. In de middag heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld te winkelen of de Galleria Nazionale dell’Umbria te bezoeken met een bijzondere collectie Umbrische en Centraal-Italiaanse kunst, met Byzantijns-geïnspireerde 13e-eeuwse schilderijen en meesterwerken van Piero della Francesca en Fra Angelico. Ook werken van Perugino zijn hier vetegenwoordigd.

Excursie Perugia

Duur ca. 7,5 uur € 72,50 per persoon

Inclusief vervoer, entrees, begeleiding

Dag 5
Woensdag 3 november

Deze dag is ter vrije besteding. Uiteraard zijn er talloze suggesties voorhanden van de door de specialisten voor uiteenlopende onderwerpen om de dag naar eigen smaak te kunnen invullen. U kunt natuurlijk rustig aan doen en in uw eigen omgeving verblijven of wandelen.
Panicale, op zo’n 15 minuten van de villa’s gelegen en op zo’n 20 minuten van het hotel, is een heerlijk plaatsje met magnifiek uitzicht op het Lago Trasimeno. Het kleine stadsplein biedt een alledaags Italiaans theater – rennende kinderen rondom de fontein en elkaar begroetende Italianen die met iedereen een gesprek aangaan. Met name bij zonsondergang een aanrader en met de verschillende restaurantjes ook uitstekend voor een lunch of diner.
Of bezoek het dorpje Castiglione del Lago. De hoge stadsmuren omringen een rustig middeleeuws dorpje met geplaveide straatjes en idyllische kerkjes. Het dertiende-eeuwse stadsplan is nog zo goed als intact gebleven.

Dag 6
Donderdag 4 november

We rijden in de ochtend naar Pienza, een juweel van een dorpje, gelegen in de provincie Siena op een hoogte van 491 meter in de Val d’Orcia. Het historische centrum van Pienza staat op de Werelderfgoedlijst. Over middeleeuwse stadsontwikkeling in deze regio zal Frederike vertellen.

Enea Silvio Piccolomini werd geboren in Corsignano; het huidige Pienza. Na zijn studie werd hij bisschop, kardinaal en vervolgens Paus Pius II. In Pienza kreeg hij de kans om zijn humanistische ideeën om te zetten in realiteit; een stad oprichten op basis van de menselijke behoeften in een renaissance samenleving. Er zijn een aantal prachtige gebouwen te bewonderen waaronder de Duomo of de kathedraal van Santa Maria Assunta op Piazza Pio II; het belangrijkste plein en in het centrum van de stad. Het Palazzo Piccolomini staat naast de kathedraal en werd gebouwd in de tweede helft van de vijftiende eeuw in renaissancestijl. Het Palazzo Comunale ligt ook aan het plein Pio II en is waarschijnlijk ontworpen door de architect Bernardo Rossellino, en gerenoveerd in 1900. Het stadhuis heeft een gevel van travertijn met het familiewapen van de Piccolomini.

Verschillende idyllische steegjes zoals de Via dell'Amore, Via del Bacio of de Via della Fortuna bieden een geweldig uitzicht op de Val d'Orcia. U heeft in Pienza vrije tijd om zelf het stadje te verkennen, natuurlijk na toelichting door Frederike op locatie.

Na de lunch op eigen gelegenheid gaan we op onze terugreis naar de aan de voet van Montepulciano gelegen Tempio di San Biagio. Deze imponerende bedevaartkerk is naar Grieks-orthodox voorbeeld in een kruis gebouwd in het begin van de zestiende eeuw en we komen er via een prachtige laan met cipressen. Door de spectaculaire ligging, het ex- en interieur is hier een van de meest mooie voorbeelden van Hoog-renaissance kunst te zien. Over Maniërisme, de stijl in de 16e eeuw vertelt Frederike. Indien de tijd het toelaat heeft u nog de mogelijkheid wat rond te wandelen in Montepulciano. Het hoogstgelegen stadje van Toscane is mooi, echter de belangrijkste kunsthistorische bezienswaardigheid in de Dom, die gebouwd is in de 16e en 17e eeuw, is in restauratie. Het betreft een van de meesterwerken van de Siënese leerschool: De Maria Hemelvaart van Taddeo di Bartolo.

Excursie Pienza en San Biagio

Duur ca. 7,5 uur € 80,- per persoon

Inclusief vervoer, entrees, begeleiding

Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud.

Dag 7
Vrijdag 5 november

Vanochtend gaan we op weg naar Orvieto, de stad die zich imposant verheft op een rotsplateau boven het Tiberdal. De Dom is spectaculair. Drie eeuwen bouwde men aan dit monument met zijn flonkerende mozaïeken, de fijngesneden reliëfs uit het begin van de 14e eeuw en de fantastische fresco's van Luca Signorelli. Frederike gaat uitgebreid op deze bijzonder cyclus in! We maken een wandeling door de kronkelende middeleeuwse straatjes. U kunt hier lunchen op eigen gelegenheid.

In de middag bezoek aan het Sacro Bosco in Bomarzo; beter bekend als het ‘Park van de Monsters’. Lees vooral ook Hella Haasse – De tuinen van Bomarzo voorafgaand aan dit bezoek. Over dit boek: ‘Zelden heb ik het wezen van de renaissance zo gecompliceerd, letterlijk, zo onthullend beschreven gezien.’ Schreef Kees Fens. Het park is in de late zestiende eeuw gecreëerd door Vicino Orsini, die zich na een aantal veldtochten terugtrok in het kasteel Bomarzo en zich voor het verwerken van zijn trauma’s uitleefde in de tuin. In dit maniëristisch vormgegeven tuinencomplex zijn groteske beelden geplaatst.

In de namiddag reizen we terug naar Citta della Pieva,

Excursie Orvieto en Bomarzo

Duur ca. 7,5 uur € 75,- per persoon

Inclusief vervoer, entrees, begeleiding

Dag 8
Zaterdag 6 november

Deze laatste ochtend heeft u nog ter vrije besteding. Nog een laatste wandeling in Citta delle Pieve, een rustige ochtend in het landhuis of juist nog een bezoek aan een van de bekoorlijke stadjes in de omgeving; u vult deze ochtend in naar behoeven. In de loop van de middag rijden we naar de luchthaven van Rome voor de vlucht naar Amsterdam.

Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud.

Het excursieprogramma vindt plaats in groepen van maximaal 25 personen – het vervoer kan met meerdere groepen plaatsvinden.

Sprekers op locatie

Frederike Upmeijer
Frederike Upmeijer Kunsthistorica

studeerde kunstgeschiedenis van de Universiteit van Groningen. Sinds haar afstuderen is ze freelance werkzaam en geeft zij lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Zij geeft les voor de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs en voor the School of Life en leidt graag ter plekke rond in diverse musea. Daarnaast begeleidt ze al jaren kunstreizen en Academies. Voor NRC Handelsblad begon ze in Oxford en werkte zij daarna o.a. mee aan academies in Napels, Griekenland, München, Toscane en Bologna, Dubai en bijvoorbeeld een eerdere Academie over Palladio in de Veneto. Ze begeleidde tevens meerdere bootreizen, op de Zwarte Zee, de Oostzee en natuurlijk in het Middellandse Zee gebied. Haar kennis over de kunstgeschiedenis van de Westerse wereld strekt van Scandinavië tot Italië, maar brengt haar ook over de oceaan in de musea van de USA.

Frederike zal een drietal inleidingen verzorgen en daarnaast toelichting geven op locatie al dan niet bijgestaan door lokale specialisten.

De tuinen van Bomarzo

Niet alleen Hella Haase heeft er over geschreven, maar de 16e-eeuwse sculpturen in dit Parco dei Mostri hebben vele kunstenaars geïnspireerd. Onder andere Carel Willink verwerkte de maniëristische beelden die hij zag in dit Parco dei Mostri, in zijn schilderijen. Over maniëristische beeldhouwkunst vertelt Frederike naar aanleiding van deze fascinerende sculpturen uit de door Pirro Ligorio ontworpen tuinen uit 1547.

Il Perugino

Pietro Vanucci, genaamd Perugino is de belangwekkendste schilder van Perugia. Hij gaf les aan de nog jonge Rafael en schilderde fresco’s op de muren van de Sixtijnse kapel. Zijn werk en leven staan centraal in deze lezing van Frederike, met de opvallende stijlkenmerken als ielige boompjes als silhouet op de horizon en zacht omhoog kijkende hoofdjes van engelen.

San Biagio

De bedevaartkerk San Biagio is het uitgangspunt van een lezing over Renaissance architectuur. Deze Tempio di San Biagio werd gebouwd tussen 1518 en 1580 door de architect Antonio da Sangallo de Oudere. Voor de bouw van de kerk met een plattegrond in de vorm van een Grieks kruis, baseerde Antonio da Sangallo de Oudere zich onder meer op de Sint Pieterskerk van Rome, gebouwd door de architect Bramante. Frederike neemt u mee naar meer centraalbouw architectuur van de Hoog-Renaissance.

Joyce Roodnat
Joyce Roodnat Journalist en auteur

Vanaf 1980 is ze werkzaam bij NRC Handelsblad. Ze recenseerde films en later ook toneel, boeken en andere kunstrichtingen. Tot 2006 was ze chef van de kunstredactie. In 2001 met de roman 't Is zo weer nacht, waarmee ze de Geertjan Lubberhuizenprijs en de Debutantenprijs won. Van haar verschenen later de roman Sterrenschot, de stijlgids voor vrouwen Een kwestie van lef, het vervolg Een kwestie van nog meer lef en Vrouwen zijn leuker. Vijftien sterke aanwijzingen. In 2017 won zij de Louis Hartlooper Prijs voor de beste filmpublicatie van het jaar met haar boek over de films van Ed van der Elsken.

Joyce zal ter plaatse top films introduceren en een aantal kunstwerken met u nader belichtten. 

In Umbrië beende Sean Connery rond voor ‘De Naam van de Roos’. En de legendarische gebroeders Taviani maakten er hun mooiste film: ‘La notte di San Lorenzo’. Joyce Roodnat prijst zich gelukkig dat ze beide topfilms ter plekke mag introduceren en tonen. Daarnaast maakt ze u vertrouwd met een troep wonderbaarlijke kunstwerken in een paradijselijke vallei.

Reisinformatie

De Landhuizen

We hebben voor deze academie in samenwerking met Special Umbria een aantal landhuizen kunnen reserveren op korte afstand van elkaar en op zo’n 10 minuten rijden van het plaatsje Piegaro gelegen. De landhuizen bieden een tweepersoonskamer ensuite met ensuite badkamers . De woonkamer, keuken en in enkele gevallen ook het zwembad zijn voor gezamenlijk gebruik. U kunt er dus voor kiezen zelf te koken en voor bijvoorbeeld bevriende stellen is dit een mooie gelegenheid om wel onderdelen van het programma mee te maken maar ook een deel van de tijd op eigen gelegenheid door te brengen. Maar ook als u alleen inschrijft heeft u de mogelijkheid in een van de landhuizen te verblijven; immers iedere kamer heeft een eigen badkamer zodat uw privacy gegarandeerd is. We bieden een boodschappenservice en ook kan er voor u gekookt worden. Voor een impressie van het aanbod zie reisgegevens.

Er zijn 7 landhuizen beschikbaar, allen op korte afstand van elkaar gelegen. U kunt per eigen vervoer reizen of wij kunnen een auto voor u regelen vanaf de luchthaven. Indien u deelneemt aan de facultatieve excursies dan regelen wij een gezamenlijke transfer van de landhuizen naar hotel Vannucci van waar uit de excursies beginnen. Hiervoor betaalt u een toeslag per excursie van € 20,- per persoon per retour.

Hotel Vannucci

Hotel Vannucci, de historische Villa Mirafiori, ligt tegen het historische centrum van het middeleeuwse Città della Pieva aan. Het historische hotel is gelegen op een steenworp afstand van kerken, musea, kleine typische winkeltjes en de wekelijkse markt. Hotel Vannucci biedt dertig kamers, allen comfortabel ingericht. Er is een fraaie tuin en de lobby’s zijn uitnodigend.

Boekingsinformatie

v.a. 1625,- Verblijf in landhuis p.p.

Reisdatum: 30 Oktober- 6 November 2021
Reissom: € 1625,- p.p. bij verblijf in een van de landhuizen (o.b.v. een tweepersoonskamer ensuite )
Inclusief: vlucht Amsterdam - Rome v.v. * luchthavenbelasting, brandstoftoeslag * overnachtingen in tweepersoonskamer ensuite (zonder verwarmd zwembad) naar keuze * diner en inleidingen eerste avond incl transfers * transfers luchthaven-Piegaro v.v

Toeslag een persoon in een landhuis zonder verwarmd zwembad € 385,- p.p
Toeslag een persoon in een landhuis met verwarmd zwembad €490,- p.p
Toeslag twee persoonskamer in een landhuis met verwarmd zwembad €105,- pp
*zie link landhuizen onderdeze alinea.


Exclusief:

Overige maaltijden * facultatief excursieprogramma als omschreven inclusief entrees en eventuele lunches en transfers vanuit de landhuizen naar Hotel Vannucci * avondprogramma * fooien * ruimbagage * persoonlijke uitgaven * verzekeringen * administratiekosten € 25,- per boeking * calamiteitenfonds € 2,50 per boeking * bijdrage SGR € 5,- per persoon * eventuele kosten huurauto * eventuele boodschappen * eventuele kosten maaltijden aan huis

*Indien u deelneemt aan de facultatieve excursies dan regelen wij een gezamenlijke transfer van de landhuizen naar hotel Vannucci van waar uit de excursies beginnen. Hiervoor betaalt u een toeslag per excursie van € 20,- per persoon per retour.

Landhuizen

Hieronder worden de verschillende villa’s aangegeven met een indicatie van het aantal slaapkamers en de aanwezigheid van een verwarmd zwembad. De kwaliteit van de landhuizen is van hetzelfde niveau en ze zijn gelegen in de nabijheid van Piegaro. Het betreft een verblijf in een tweepersoons kamers met eigen badkamer. Per villa staat aangegeven hoeveel kamers er worden aangeboden.

Landhuizen zonder verwarmd zwembad:

 • Granarco, 4 kamers ensuite - klik hier voor meer informatie
 • Casa Collina, 2 kamers ensuite - klik hier voor meer informatie

Toeslag verblijf 1 persoon in een van bovengenoemde villa’s zonder verwarmd zwembad € 385,-

Landhuizen met verwarmd zwembad:

 • Pozza, 3 kamers ensuite – klik hier voor meer informatie
 • Mazzo, 2 kamers ensuite – klik hier voor meer informatie
 • Nido, 5 kamers ensuite - klik hier voor meer informatie
 • Casa Azzurra, 2 kamers ensuite – klik hier voor meer informatie
 • Il Sogno, 2 kamers ensuite – klik hier voor meer informatie

Toeslag verblijf in een tweepersoons kamer in een landhuis met verwarmd zwembad bedraagt € 105,- per persoon per verblijf

Toeslag verblijf 1 persoon in een landhuis met verwarmd zwembad € 490,-

Indien u verblijft in de villa’s dan is eigen vervoer waarschijnlijk noodzakelijk, dit afhankelijk van uw plannen. U kunt natuurlijk op eigen gelegenheid naar Italië reizen. Eventueel kunnen wij u assisteren bij het regelen van een huurauto vanaf de luchthaven.

Voor de facultatieve excursies en bijvoorbeeld de filmavonden wordt een transfer geregeld naar Hotel Vannucci. Houdt u rekening met ca. 25 minuten reistijd per transfer. Deze geschieden per touringcar die van een centrale plek zal vertrekken en daar ook zal terugkeren.

Indien u in een van de landhuizen verblijft is het mogelijk uw boodschappen te laten bezorgen tegen een geringe fee. Daartoe zal een boodschappenlijst worden voorgelegd waarop u uw keuze kunt maken. Ook kunnen wij organiseren dat maaltijden worden bezorgd.

U kunt bijvoorbeeld met bekenden (twee of meer kamers in) een villa reserveren. Het kan ook zijn dat u de villa deelt met voor u onbekende medereizigers.

v.a. 1785,- verblijf in 4* Hotel Vannucci p.p.

Reisdatum: 30 Oktober- 6 November 2021
Reissom: € 1785,- p.p. bij verblijf in 4* Hotel Vannucci (o.b.v. een superior tweepersoons kamer)
Inclusief: Vlucht Amsterdam - Rome v.v. * luchthavenbelasting, brandstoftoeslag * overnachtingen in 4* hotel Vannucci op basis van logies en ontbijt * diner dag 1 * programma zoals omschreven * transfers luchthaven - Città della Pieve v.v. * begeleiding en inleidingen door Frederike Upmeijer en Joyce Roodnat

Toeslag eenpersoonskamer ( betreft een superior tweepersoonskamer voor alleengebruik) € 325,-
Toeslag De Luxe tweepersoons kamer € 175,- per persoon

Exclusief: Overige maaltijden * facultatief excursieprogramma als omschreven inclusief entrees en eventuele lunches * fooien * ruimbagage * persoonlijke uitgaven * verzekeringen * administratiekosten € 25,- per boeking * calamiteitenfonds € 2,50 per boeking * bijdrage SGR € 5,- per persoon

Vluchten

Wij zullen voor deze reis vluchten per KLM reserveren.

Indien u geen gebruik maakt van de vlucht per KLM en zelf uw reis regelt dan kunnen wij u een korting bieden van €175,-  Indien gewenst kunnen wij treintickets voor u reserveren.

Bagage
Inbegrepen bij deze reis is handbagage, mits wij beschikken over uw Flying Blue nummer. Heeft u geen Flying Blue nummer dan kunt u dit gratis aanvragen via www.klm.com.

 Toegestane hoeveelheden voor handbagage

 • 1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
 • 1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
 • Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)

Mocht u aanvullende ruimbagage willen meenemen dan zijn hieraan extra kosten verbonden.

 • 1 stuk ruimbagage*: L + B + H max. 158 cm (62 inch) en max. 23 kg (50 lbs)
 • Economy class zonder frequent flyer: € 50,-
 • Economy class met frequent flyer status Ivory: € 30,-
 • Economy class: Flying Blue Silver, Gold en Platinum deelnemers, en andere SkyTeam Elite en Elite Plus deelnemers: gratis.

U kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier.

Voorwaarden

 

NRC / Pied à Terre Reizen en reisvoorwaarden
U sluit een reisovereenkomst met Pied à Terre Reizen, lid ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waar Paul Vigeveno en Hanneke van Mierlo verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van deze reis.

Door te boeken gaat u akkoord met de algemene reisvoorwaarden. Algemene ANVR reisvoorwaarden Daarnaast gaat u akkoord met de Aanvullende Reisvoorwaarden zoals deze specifiek gelden voor deze NRC Academiereis. Aanvullende Reisvoorwaarden van Pied à Terre.
De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, meer informatie hierover vindt u onder deze link

U kunt deze voorwaarden natuurlijk opvragen: mailt u hiervoor naar nrc@piedaterrereizen.nl

Zodra u van ons een bevestiging / factuur heeft ontvangen, bent u gebonden aan de overeenkomst en kunt u niet meer kosteloos wijzigingen of annuleren. De aanbetaling voor deze reis bedraagt 15% van de reissom. De restbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Voor kleine wijzigingen die u niet direct bij aanmelding aan ons heeft doorgegeven moeten wij u kosten in rekening brengen. Dit los van de kosten die een leverancier in rekening kan brengen; bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij. Onze kosten bedragen in ieder geval € 25,- per wijziging.

Indien u de door u geboekte reis moet annuleren dan worden er kosten in rekening gebracht. Het betreft dan de reissom inclusief de door u geboekte excursies. De volgende bedragen worden in rekening gebracht: 

 • bij annulering tot de 56ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
 • bij annulering vanaf de 56ste kalenderdag (inclusief) tot de 42ste ­kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
 •  bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
 • bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag of later: 100% van de reissom;

Praktische vragen romdom het COVID-19 Corona virus en deze reis vindt u onder deze link

 

CO2-compensatie

Bij het boeken van uw reis bieden wij u de mogelijkheid om eenvoudig en doeltreffend de CO2-voetafdruk van de reis te compenseren. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. Het compensatie bedrag voor deze reis bedraagt €11,- p.p

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Pied à Terre Reizen B.V. Deze samenwerking bestaat sinds 2016. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Pied à Terre Reizen aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top