Ontdek meer over deze reis

 • De reis in het kort
 • Dagprogramma
 • Sprekers & lezingen
 • Reis informatie
 • Boekingsinformatie
 • Voorwaarden

Vragen over deze reis?

La vita è bella

 • Verblijf in Hotel Vannucci in Città della Pieve
 • Op pad met NRC columnist Joyce Roodnat en kunsthistorica Frederike Upmeijer
 • Met de tuinen van Daniel Spoerri en Bomarzo en het landgoed La Foce
 • Heerlijke stadjes als Orvieto, Pienza, Perugia en Città della Pieve
 • Stel zelf uw programma samen
v.a. €2185,- p.p.
v.a. 2185,- p.p.

Dit voorjaar genieten van Italiaanse levensstijl, kunst en cultuur? Samen met NRC columnist Joyce Roodnat en kunsthistorica Frederike Upmeijer reist u naar Toscane en Umbrië.

We bieden een afwisselend programma waarbij u zelf een keuze kunt maken uit de verschillende onderdelen. We bezoeken bijvoorbeeld de tuinen van Daniel Spoerri, met tal van moderne kunstwerken in een adembenemend landschap; landgoed La Foce met de tuinen van Iris Origo en indrukwekkende verhalen over de rol van de familie tijdens de Tweede Wereldoorlog; met bezoeken aan Perugia, Orvieto, Pienza, de spectaculaire San Biagio bij Montepulciano en natuurlijk  Città della Pieve, de geboorteplaats van Il Perugino. U kunt uw eigen programma samenstellen en daarmee dus kiezen voor rust of juist voor een wat drukkere reis. De inleidingen van Joyce en Frederike completeren de bezoeken en natuurlijk genieten we van Italiaanse films.

Wat is er heerlijker dan genieten van rust, ruimte, prachtige cultuur en het mediterrane Italiaanse leven? NRC Academie biedt deze bijzondere reis in Umbrië en Toscane. We reserveerden kamers in het Hotel Vannucci, een tot 4*hotel verbouwde villa op loopafstand van het centrum van  Città della Pieve. Met een heerlijke tuin en een uitnodigende bar bij de lobby kunt u hier genieten van het Italiaanse leven. U loopt binnen een paar minuten naar een restaurantje of winkels en kunt dwalen door de vele steegjes die de stad kenmerken.

 

Natuurlijk kunt u voorafgaand en na de Academie uw verblijf verlengen, waarbij wij u graag van advies dienen.

Dagprogramma

Dag 1

We vliegen in de ochtend naar Rome en gaan vandaar op weg richting het Lago Trasimeno. In de middag aankomst in hotel Vanucci in  Città della Pieve.

U heeft alle tijd om rustig bij te komen van de reis en de omgeving van uw verblijf te verkennen. We dineren vanavond gezamenlijk en Joyce Roodnat en Frederike Upmeijer geven beiden een korte inleiding.

Dag 2

Vandaag bezoeken we twee tegengestelde werelden. We beginnen bij La Foce in de Val d’Orcia, een landgoed dat vanaf de jaren 1920 aangelegd werd door Antonio en Iris Origo, een Iers-Amerikaanse schrijfster.

La Foce was oorspronkelijk een halteplaats aan de oude pelgrimsroute naar Rome. Het bestond uit de oude villa, 1.416 hectare landbouwland en meer dan vijfentwintig boerderijen. De meeste boerderijen waren vervallen en vele gronden lagen braak. In die tijd kwam in Italië met Mussolini het fascisme aan de macht. In het gebied vochten veel partizanen. Talloze vluchtelingen en ontsnapte krijgsgevangenen vonden onderdak in La Foce. De aandacht voor de sociale welvaart van de werknemers door bijvoorbeeld montessorionderwijs aan te bieden aan hun kinderen, is kenmerkend voor de wijze waarop het echtpaar het landgoed en omgeving ontwikkelde.

Tuinarchtect Cecil Pinsent werd ingeschakeld om de tuinen in renaissancestijl aan te leggen; het resultaat is een prachtige symbiose tussen de gebouwen, de tuinen en de natuurlijke omgeving met magnifieke uitzichten. De cipres is uitgegroeid tot een symbool van de Val d'Orcia. Ook de slingerende weg die tegenover Villa La Foca naar Podere Casanova leidt is een iconisch beeld geworden van Toscane. Deze werd ook door Pinsent aangeplant om het uitzicht vanuit La Foce te verfraaien.

Na een lichte lunch gaan we voor een bijzonder bezoek naar de tuinen van de Zwitserse Daniel Spoerri. Vlakbij Seggiano, een klein dorpje tussen Siena en Grosseto, heeft Spoerri een beeldentuin gerealiseerd; fascinerende ‘landscape art’ met ruim honderd kunstwerken op een oppervlakte van zo’n 16 hectare. Een aantal van deze kunstwerken is van zijn eigen hand, maar ook andere kunstenaars werkten mee om dit geheel te realiseren.

Zoals Joyce Roodnat schreef na een bezoek aan deze markante plek: “In de tuin van Spoerri gaat gelukkig worden vanzelf.” Over de l`Art Brut en over de door Spoerri verzamelde kunstenaars zal Frederike vertellen.

U kunt op eigen gelegenheid rondwandelen op het domein waarbij Frederike en Joyce bij hun meest favoriete kunstwerken ter plaatse verhalen.

Excursie Tuinen Daniel Spoerri en La Foce

Duur ca. 8 uur € 105,- per persoon

Inclusief vervoer, entrees, lunch en begeleiding

Dag 3

Een rustige dag vandaag om te genieten van de omgeving van uw verblijf. Città della Pieve staat bekend om zijn netwerk aan vicoli, smalle steegjes. In de ochtend is er een facultatieve wandeling in  Città della Pieve. Kunstliefhebbers kennen vast de in Città della Pieve geboren Pietro Vannucci, maar dan waarschijnlijk wel onder zijn bijnaam, Il Perugino, die hij tijdens zijn verblijf in Florence kreeg vanwege zijn Umbrische accent. ‘Il Perugino (ca. 1450) is een van de beroemdste Italiaanse schilders. Hij vertegenwoordigde hij de typisch ‘Umbrische School’, een belangrijke periode uit de vroege Renaissance. Perugino, die tevens de leermeester was van Rafaël, liet zich inspireren door het landschap dat zich voor zijn ogen ontvouwde. Dat zien we duidelijk bij zijn Aanbidding van de Drie Koningen in de Santa Maria dei Bianchi. In de kathedraal van Città della Pieve zien we Perugino’s Doop van Christus. Rechts daarvan prijkt een klein zelfportret van Perugino. Op het altaar van deze kerk is nog een werk van zijn hand te bewonderen, met Maria en de beschermheiligen van Città della Pieve. ’s Avonds zijn er inleidingen en wordt er een film vertoond – Joyce Roodnat maakte voor u een selectie.

Excursie Citta delle Pieve

Duur ca. 2,5 uur € 12,50 per persoon

Inclusief entrees, begeleiding

Dag 4

Natuurlijk bezoeken we Perugia. De stad is van Etruskische oorsprong, heeft een aantal mooie middeleeuwse kerken en vanaf de 15e eeuw was zij het middelpunt van een zelfstandige schilderschool, met Pietro Vannucci 'Il Perugino' en Pinturicchio als grote namen. De oude stad is stervormig op een heuvel uitgespreid, met adembenemende uitzichten op de verre omgeving.

Bekend is de Piazza 4 Novembre, een van de beroemdste pleinen van Italië. Het Palazzo dei Priori, de grote fontein en de Dom vormen een indrukwekkend geheel. De schilder Perugino, leermeester van Rafael heeft veel bijzonder sporen nagelaten in deze stad. Over zijn oeuvre vertelt Frederike Upmeijer. In het Palazzo dei Priori bezoeken we het Collegio del Cambio met de frescocyclus van Il Perugino te bewonderen. En ook de Capella San Severo staat op het programma. In de middag heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld te winkelen of de Galleria Nazionale dell’Umbria te bezoeken met een bijzondere collectie Umbrische en Centraal-Italiaanse kunst, met Byzantijns-geïnspireerde 13e-eeuwse schilderijen en meesterwerken van Piero della Francesca en Fra Angelico. Ook werken van Perugino zijn hier vertegenwoordigd. Het museum was lang gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden maar de verwachting is dat het in het voorjaar van 2022 weer open zal zijn.

Excursie Perugia

Duur ca. 7,5 uur € 72,50 per persoon

Inclusief vervoer, entrees, begeleiding

Dag 5

Deze dag is ter vrije besteding. Uiteraard zijn er talloze suggesties voorhanden van de door de specialisten voor uiteenlopende onderwerpen om de dag naar eigen smaak te kunnen invullen. U kunt natuurlijk rustig aan doen en in uw eigen omgeving verblijven of wandelen.

Panicale, op zo’n 20 minuten rijden van het hotel gelegen, is een heerlijk plaatsje met magnifiek uitzicht op het Lago Trasimeno. Het kleine stadsplein biedt een alledaags Italiaans theater – rennende kinderen rondom de fontein en elkaar begroetende Italianen die met iedereen een gesprek aangaan. Met name bij zonsondergang een aanrader en met de verschillende restaurantjes ook uitstekend voor een lunch of diner.

Of bezoek het dorpje Castiglione del Lago. De hoge stadsmuren omringen een rustig middeleeuws dorpje met geplaveide straatjes en idyllische kerkjes. Het dertiende-eeuwse stadsplan is nog zo goed als intact gebleven.

Facultatief bieden we een excursie naar Assisi, gelegen op de helling van de Monte Subasio, dat door de oude muren omsloten wordt en sinds de middeleeuwen weinig veranderd is. De Heilige Franciscus werd hier geboren. Reeds op jonge leeftijd schonk hij zijn bezittingen aan de armen en trok zich als kluizenaar terug. Later ging hij prediken en schreef er de basis voor de franciscanenorde. Clara die zich bij hem aansloot stichtte de orde van de clarissen.

Hier staat de belangrijkste basiliek op het programma, namelijk de basiliek San Francesco uit 1253 die uit twee boven elkaar liggende kerken bestaat. De Benedenkerk met Romaanse gewelven heeft aan een zijde fresco's over het leven van Franciscus en aan de andere zijde fresco’s over het lijden van Christus. Het is een lage, vrij donkere ruimte die in groot contrast staat met de hoge heldere Bovenkerk. Halverwege het hoofdschip van de Benedenkerk zijn twee trappen naar beneden. In de crypte ligt het stoffelijke overschot van St.-Franciscus. In de Bovenkerk bevindt zich de beroemde fresco-cyclus van Giotto, die tussen 1296 en 1304 het leven van Franciscus in 28 taferelen uitbeeldde.

De middag is vrij om zelf rond te dwalen in de stad. Bezoek bijvoorbeeld de San Rufino met interessante gevelpartij, en het oratorium van San Francesco waar vroeger diens ouderlijke huis stond. In de Santa Chiara, gewijd aan de stichteres van de vrouwelijke kloosterorde der clarissen, bevindt zich de crucifix uit de S. Damiano die, volgens de overlevering, ooit tot Franciscus begon te spreken.

Aan het einde van de middag retour naar ons hotel.

Excursie  Assisi

Duur ca. 8 uur € 82,50 per persoon

Inclusief vervoer, entrees, begeleiding

Dag 6

We rijden in de ochtend naar Pienza, een juweel van een dorpje, gelegen in de provincie Siena op een hoogte van 491 meter in de Val d’Orcia. Het historische centrum van Pienza staat op de Werelderfgoedlijst. Over middeleeuwse stadsontwikkeling in deze regio zal Frederike Upmeijer vertellen.

Enea Silvio Piccolomini werd geboren in Corsignano; het huidige Pienza. Na zijn studie werd hij bisschop, kardinaal en vervolgens Paus Pius II. In Pienza kreeg hij de kans om zijn humanistische ideeën om te zetten in realiteit; een stad oprichten op basis van de menselijke behoeften in een renaissance samenleving. We bezoeken in ieder geval het Palazzo Borgia. Er zijn een aantal prachtige gebouwen te bewonderen waaronder de Duomo of de kathedraal van Santa Maria Assunta op Piazza Pio II; het belangrijkste plein en in het centrum van de stad. Het Palazzo Piccolomini staat naast de kathedraal en werd gebouwd in de tweede helft van de vijftiende eeuw in renaissancestijl. Het Palazzo Comunale ligt ook aan het plein Pio II en is waarschijnlijk ontworpen door de architect Bernardo Rossellino, en gerenoveerd in 1900. Het stadhuis heeft een gevel van travertijn met het familiewapen van de Piccolomini. Verschillende idyllische steegjes zoals de Via dell'Amore, Via del Bacio of de Via della Fortuna bieden een geweldig uitzicht op de Val d'Orcia. U heeft in Pienza vrije tijd om zelf het stadje te verkennen, natuurlijk na toelichting op locatie.

Na de lunch op eigen gelegenheid gaan we op onze terugreis naar de aan de voet van Montepulciano gelegen Tempio di San Biagio. Deze imponerende bedevaartkerk is naar Grieks-orthodox voorbeeld in een kruis gebouwd in het begin van de zestiende eeuw en we komen er via een prachtige laan met cipressen. Door de spectaculaire ligging, het ex- en interieur is hier een van de meest mooie voorbeelden van Hoog-Renaissance kunst te zien. Over Maniërisme, de stijl in de 16e eeuw vertelt Frederike Upmeijer. Indien de tijd het toelaat heeft u nog de mogelijkheid wat rond te wandelen in Montepulciano. Het hoogstgelegen stadje van Toscane is mooi, echter de belangrijkste kunsthistorische bezienswaardigheid in de Dom, die gebouwd is in de 16e en 17e eeuw, is in restauratie. Het betreft een van de meesterwerken van de Siënese leerschool: De Maria Hemelvaart van Taddeo di Bartolo.

Excursie Pienza en San Biagio

Duur ca. 7,5 uur € 80,- per persoon

Inclusief vervoer, entrees, begeleiding

Dag 7

Vanochtend gaan we op weg naar Orvieto, de stad die zich imposant verheft op een rotsplateau boven het Tiberdal. De Dom is spectaculair. Drie eeuwen bouwde men aan dit monument met zijn flonkerende mozaïeken, de fijngesneden reliëfs uit het begin van de 14e eeuw en de fantastische fresco's van Luca Signorelli. Frederike Upmeijer gaat uitgebreid op deze bijzonder cyclus in! We maken een wandeling door de kronkelende middeleeuwse straatjes. U kunt hier lunchen op eigen gelegenheid.

In de middag bezoek aan het Sacro Bosco in Bomarzo; beter bekend als het ‘Park van de Monsters’. Lees vooral ook Hella Haasse – De tuinen van Bomarzo voorafgaand aan dit bezoek.

Over dit boek: ‘Zelden heb ik het wezen van de renaissance zo gecompliceerd, letterlijk, zo onthullend beschreven gezien.’ Schreef Kees Fens. Het park is in de late zestiende eeuw gecreëerd door Vicino Orsini, die zich na een aantal veldtochten terugtrok in het kasteel Bomarzo en zich voor het verwerken van zijn trauma’s uitleefde in de tuin. In dit maniëristisch vormgegeven tuinencomplex zijn groteske beelden geplaatst.

In de namiddag reizen we terug naar Citta della Pieva.

Excursie Orvieto en Bomarzo

Duur ca. 7,5 uur € 75,- per persoon

Inclusief vervoer, entrees, begeleiding

Dag 8

Deze laatste ochtend heeft u nog ter vrije besteding. Nog een laatste wandeling in Citta delle Pieve, een rustige ochtend in het landhuis of juist nog een bezoek aan een van de bekoorlijke stadjes in de omgeving; u vult deze ochtend in naar behoeven. In de loop van de middag rijden we naar de luchthaven van Rome voor de vlucht naar Amsterdam.

Programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud.

Het excursieprogramma vindt plaats in groepen van maximaal 25 personen – het vervoer kan met meerdere groepen plaatsvinden.

Het minimum aantal deelnemers per excursie is 20 personen

De lezingen en films vinden plaats in een palazzo op loopafstand van het hotel

Sprekers op locatie

Frederike Upmeijer Kunsthistorica

studeerde kunstgeschiedenis van de Universiteit van Groningen. Sinds haar afstuderen is ze freelance werkzaam en geeft zij lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Zij geeft les voor de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs en voor the School of Life en leidt graag ter plekke rond in diverse musea. Daarnaast begeleidt ze al jaren kunstreizen en Academies. Voor NRC Handelsblad begon ze in Oxford en werkte zij daarna o.a. mee aan academies in Napels, Griekenland, München, Toscane en Bologna, Dubai en bijvoorbeeld een eerdere Academie over Palladio in de Veneto. Ze begeleidde tevens meerdere bootreizen, op de Zwarte Zee, de Oostzee en natuurlijk in het Middellandse Zee gebied. Haar kennis over de kunstgeschiedenis van de Westerse wereld strekt van Scandinavië tot Italië, maar brengt haar ook over de oceaan in de musea van de USA.

Frederike zal een drietal inleidingen verzorgen en daarnaast toelichting geven op locatie al dan niet bijgestaan door lokale specialisten.

De tuinen van Bomarzo

Niet alleen Hella Haase heeft er over geschreven, maar de 16e-eeuwse sculpturen in dit Parco dei Mostri hebben vele kunstenaars geïnspireerd. Onder andere Carel Willink verwerkte de maniëristische beelden die hij zag in dit Parco dei Mostri, in zijn schilderijen. Over maniëristische beeldhouwkunst vertelt Frederike naar aanleiding van deze fascinerende sculpturen uit de door Pirro Ligorio ontworpen tuinen uit 1547.

Il Perugino

Pietro Vanucci, genaamd Perugino is de belangwekkendste schilder van Perugia. Hij gaf les aan de nog jonge Rafael en schilderde fresco’s op de muren van de Sixtijnse kapel. Zijn werk en leven staan centraal in deze lezing van Frederike, met de opvallende stijlkenmerken als ielige boompjes als silhouet op de horizon en zacht omhoog kijkende hoofdjes van engelen.

San Biagio

De bedevaartkerk San Biagio is het uitgangspunt van een lezing over Renaissance architectuur. Deze Tempio di San Biagio werd gebouwd tussen 1518 en 1580 door de architect Antonio da Sangallo de Oudere. Voor de bouw van de kerk met een plattegrond in de vorm van een Grieks kruis, baseerde Antonio da Sangallo de Oudere zich onder meer op de Sint Pieterskerk van Rome, gebouwd door de architect Bramante. Frederike neemt u mee naar meer centraalbouw architectuur van de Hoog-Renaissance.

Joyce Roodnat Journalist en auteur

Vanaf 1980 is ze werkzaam bij NRC Handelsblad. Ze recenseerde films en later ook toneel, boeken en andere kunstrichtingen. Tot 2006 was ze chef van de kunstredactie. In 2001 met de roman 't Is zo weer nacht, waarmee ze de Geertjan Lubberhuizenprijs en de Debutantenprijs won. Van haar verschenen later de roman Sterrenschot, de stijlgids voor vrouwen Een kwestie van lef, het vervolg Een kwestie van nog meer lef en Vrouwen zijn leuker. Vijftien sterke aanwijzingen. In 2017 won zij de Louis Hartlooper Prijs voor de beste filmpublicatie van het jaar met haar boek over de films van Ed van der Elsken.

Joyce zal ter plaatse top films introduceren en een aantal kunstwerken met u nader belichtten. 

In Umbrië beende Sean Connery rond voor ‘De Naam van de Roos’. En de legendarische gebroeders Taviani maakten er hun mooiste film: ‘La notte di San Lorenzo’. Joyce Roodnat prijst zich gelukkig dat ze beide topfilms ter plekke mag introduceren en tonen. Daarnaast maakt ze u vertrouwd met een troep wonderbaarlijke kunstwerken in een paradijselijke vallei.

Reisinformatie

Hotel Vannucci

Hotel Vannucci, de historische Villa Mirafiori, ligt tegen het historische centrum van het middeleeuwse Città della Pieva aan. Het prachtige hotel is gelegen op een steenworp afstand van kerken, musea, kleine typische winkeltjes en de wekelijkse markt. Hotel Vannucci biedt dertig kamers, allen comfortabel ingericht. Er is een fraaie tuin en de lobby’s zijn uitnodigend. 

Boekingsinformatie

v.a. €2185 ,- verblijf in 4* Hotel Vannucci p.p.

Reisdatum: 25 Oktober 2022
Reissom: € 2185 ,- p.p. bij verblijf in 4* Hotel Vannucci (o.b.v. een superior tweepersoons kamer)
Inclusief: vlucht Amsterdam - Rome v.v.  per KLM * luchthavenbelasting, brandstoftoeslag * overnachtingen in 4* hotel Vannucci op basis van logies en ontbijt * lunch en diner dag 1 * programma zoals omschreven * transfers luchthaven Rome - Città della Pieve v.v. * begeleiding door Frederike Upmeijer en een lokale Nederlandssprekende gids * Lezingen door Frederike Upmeijer en Joyce Roodnat

Toeslag eenpersoonskamer ( betreft een classic tweepersoonskamer voor alleengebruik) € 365,-
Toeslag De Luxe tweepersoons kamer € 185,- per persoon

Exclusief: Overige maaltijden * facultatief excursieprogramma als omschreven inclusief entrees en eventuele lunches en gebruik audiosysteem * fooien * ruimbagage * persoonlijke uitgaven * verzekeringen * administratiekosten € 25,- per boeking * calamiteitenfonds € 2,50 per boeking * bijdrage SGR € 5,- per persoon

Vluchten

Wij zullen voor deze reis vluchten per KLM reserveren.

Indien u geen gebruik maakt van de vlucht per KLM en zelf uw reis regelt dan kunnen wij u een korting bieden van € 285,-. Indien gewenst kunnen wij treintickets voor u reserveren.

Bagage
Inbegrepen bij deze reis is handbagage, mits wij beschikken over uw Flying Blue nummer. Heeft u geen Flying Blue nummer dan kunt u dit gratis aanvragen via www.klm.com.

 Toegestane hoeveelheden voor handbagage

 • 1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
 • 1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
 • Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)

Mocht u aanvullende ruimbagage willen meenemen dan zijn hieraan extra kosten verbonden.

 • 1 stuk ruimbagage*: L + B + H max. 158 cm (62 inch) en max. 23 kg (50 lbs)
 • Economy class zonder frequent flyer: € 50,-
 • Economy class met frequent flyer status Ivory: € 30,-
 • Economy class: Flying Blue Silver, Gold en Platinum deelnemers, en andere SkyTeam Elite en Elite Plus deelnemers: gratis.

U kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier.

Voorwaarden

NRC / Pied à Terre Reizen en reisvoorwaarden
U sluit een reisovereenkomst met Pied à Terre Reizen, lid ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waar Paul Vigeveno en Hanneke van Mierlo verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van deze reis.

Door te boeken gaat u akkoord met de algemene reisvoorwaarden. Algemene ANVR reisvoorwaarden Daarnaast gaat u akkoord met de Aanvullende Reisvoorwaarden zoals deze specifiek gelden voor deze NRC Academiereis. Aanvullende Reisvoorwaarden van Pied à Terre.
De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, meer informatie hierover vindt u onder deze link

U kunt deze voorwaarden natuurlijk opvragen: mailt u hiervoor naar nrc@piedaterrereizen.nl

Zodra u van ons een bevestiging / factuur heeft ontvangen, bent u gebonden aan de overeenkomst en kunt u niet meer kosteloos wijzigingen of annuleren. De aanbetaling voor deze reis bedraagt 15% van de reissom. De restbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Voor kleine wijzigingen die u niet direct bij aanmelding aan ons heeft doorgegeven moeten wij u kosten in rekening brengen. Dit los van de kosten die een leverancier in rekening kan brengen; bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij. Onze kosten bedragen in ieder geval € 25,- per wijziging.

Indien u de door u geboekte reis moet annuleren dan worden er kosten in rekening gebracht. Het betreft dan de reissom inclusief de door u geboekte excursies. De volgende bedragen worden in rekening gebracht: 

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;

 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Onder reissom wordt in dit kader verstaan de door of namens de organisator gepubliceerde prijs, exclusief reserveringskosten, verzekeringspremies en bijdrage Calamiteitenfonds.

Praktische vragen romdom het COVID-19 Corona virus en deze reis vindt u onder deze link

 

CO2-compensatie

Bij het boeken van uw reis wordt de CO2-voetafdruk van de reis gecompenseerd. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma. 

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Alle NRC reizen worden door NRC Webwinkel samengesteld. Voor de uitvoering van deze reis werkt NRC Webwinkel samen met Pied à Terre Reizen B.V. Deze samenwerking bestaat sinds 2016. Om de belangen van u als reiziger te beschermen is Pied à Terre Reizen aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Boek deze reis

Wilt u deelnemen aan deze reis? Boek dan direct via onze website en u bent verzekert van uw plek.

Persoonlijk reisvoorstel

Er wordt contact met u opgenomen zodat u uw vragen kunt stellen en wensen kunt aangeven.

Back to top