Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu
Foto 1 / 4
2 / 5
3 / 5
4 / 4

Uniek aan deze reis

 • Reis in gezelschap van dé kenner van de Korea’s
 • Bezoek de Gedemilitariseerde Zone
 • In korte tijd leert u Korea in zijn vele facetten kennen
 • Verlenging van uw reis bijvoorbeeld in Korea of naar Japan mogelijk
 
 • 18 t/m 29 oktober 2020
 • 12 dagen
 • Zuid -Korea
 • v.a. 3.685,-
  per persoon

De reis in het kort

U wordt tijdens deze NRC Academiereis ondergedompeld in de Koreaanse cultuur en krijgt van internationale en lokale specialisten toelichting over de geschiedenis en actuele ontwikkelingen en uiteraard ook over de relatie met Noord-Korea. U bezoekt naast de tempels en de Unesco sites in de steden als Seoel en Gyeongju ook de Demilitarized Zone, de grens tussen beiden Korea's. Verder ontdekt u Jeju Island, het grootste eiland van Korea dat door zijn afgelegen ligging een heel eigen identiteit heeft. Daarnaast wordt er vanzelfsprekend veel aandacht besteed aan de ontwikkelingen na de Korea Oorlog en de enerverende dimensies van de huidige Koreaanse samenleving. Maar ook religie, muziek, literatuur en film komen aan de orde. We gaan in gesprek op universiteiten en bezoeken bedrijven als Samsung en Hyundai.

Zuid-Korea is een land vol tegenstellingen. Er is sprake van een uiterst boeiend spanningsveld tussen traditie en vooruitgang. Enerzijds is er het diepgewortelde boeddhisme dat zich weerspiegelt in talloze sierlijke tempels, waar monniken nog altijd gehuisvest zijn. En anderzijds zijn er de verbijsterend spectaculaire economische ontwikkelingen sinds de jaren 60 van de 20e eeuw die zich bijvoorbeeld in het dynamische en bruisende Seoul manifesteren. Hier zijn 's werelds meest innovatieve technologiebedrijven gevestigd zoals LG, Samsung en Hyundai. Een paar van de chaebols, de conglomeraten die het economische wonder van Korea mogelijk hebben gemaakt.

Prof. dr. Remco Breuker is dé Korea specialist in Nederland en hij zal ons ter plaatse met uitgebreide en diepgaande kennis over dit land met zijn aanstekelijke verhalen vergenoegen. Daarnaast houdt de in Korea woonachtige professor David A. Mason diverse thematische inleidingen.

Dagprogramma

Klik op de + knoppen voor meer informatie

zomdag 18 oktober

In de avond vlucht vanaf Schiphol naar Seoul

maandag 19 oktober

Aankomst in de middag en aansluitend transfer naar het centraal gelegen hotel. 's Avonds opening van de Academie een eerste inleiding van Remco Breuker, dit alles gelardeerd met een hapje en drankje.
Overnachting in Seoul.

dinsdag 20 oktober
We brengen in de ochtend een bezoek aan het National Museum of Korean Contemporary History waar de geschiedenis vanaf 1876, toen Korea haar havens voor het buitenland opende, belicht middels verschillende tentoonstellingen. We krijgen meer te horen over de expansieve economische ontwikkelingen, de actuele buitenlandse betrekkingen en de meest in het oog springende sociaal-economische ontwikkelingen.
We lunchen gezamenlijk en maken kennis met de gevarieerde Koreaanse keuken.

's Middags is er tijd voor traditionele cultuur. We brengen een bezoek aan de twee belangrijkste paleizen in de stad, te beginnen met het Gyeongbokgung Paleis. Verspreidt over het tempelcomplex vinden we pagodes en paviljoens en vijvers en tot de verbeelding sprekende tuinen. Niet ver hier vandaan wandelen we langs de 'Secret Garden' en het indrukwekkende Changdeok Paleis dat eeuwenlang diende als belangrijkste paleis voor de dynastie. We zien ook een zogenaamde Hanok wijk, Bukchon, met traditionele bebouwing en pittoreske straatjes waar het heerlijk rondslenteren is.

's Avonds is er een gezamenlijk diner. Koreanen zijn trots op hun keuken. Van kimchi tot bibimbap, u maakt kennis met de meest traditionele en karakteristieke gerechten en krijgt tijdens deze reis een uitstekend beeld van deze boeiende keuken.

woensdag 21 oktober
We rijden naar de DMZ, de Demilitarized Zone, oftewel de grens met Noord-Korea. Deze grens is 248 kilometer lang en de gedemilitariseerde zone is zo'n vier kilometer breed. In de zone bevinden zich vele wachtposten en bunkers. We reizen langs een deel van deze zone en krijgen tekst en uitleg over het ontstaan, over infiltratiepogingen via geheime tunnels en we komen verschillende plekken vanwaar daadwerkelijk Noord-Korea te zien is. Bijvoorbeeld de Joint Security Area; het gezamenlijke veiligheidsgebied is het enige deel van de Koreaanse gedemilitariseerde zone waar Noord- en Zuid-Koreaanse strijdkrachten tegenover elkaar staan. Wij gaan in gesprek met een Noord-Koreaan die zijn land ontvlucht is en daarover ingrijpende verhalen heeft. Al met al een enerverende ervaring omdat u hier met eigen ogen kunt waarnemen wat de tweedeling van de Korea's behelst.

In de loop van de middag rijden we terug naar Seoul. Facultatief kunt u deelnemen aan een zogenaamde food-tour om meer te weten te komen over de Koreaanse keuken. Dit is inclusief het diner.

Of u heeft de namiddag en avond ter vrije besteding. Ga bijvoorbeeld naar het omvangrijke Seoul Arts Centre, het complex bestaat uit vijf hoofdgebouwen: The Opera House, the Music Hall, het Hangaram Art Museum, het Hangaram Design Museum en het Seoul Calligraphy Art Museum. Het complex is de thuisbasis van het Korea National Ballet en de Korea National Opera, het Korean Symphony Orchestra, de Korea National Contemporary Dance Company en het National Chorus of Korea. Hier zijn iedere avond diverse uitvoeringen bij te wonen. Of breng een bezoek aan de bioscoop. De meeste films worden in hun oorspronkelijke taal getoond en in het Koreaans ondertiteld. De begeleiding voorziet u graag van suggesties voor de invulling van uw tijd.

donderdag 22 oktober
We beginnen vandaag met het National Museum of Korea met meer dan 220.000 voorwerpen variërend van oude en middeleeuwse geschiedenis tot vroegmoderne geschiedenis. Dit met diverse tentoonstellingen op het gebied van kalligrafie, schilder- en beeldhouwkunst. We krijgen hier een rondleiding langs de hoogtepunten van de collectie.

Hierna rijden we naar de nationale begraafplaats en het War Memorial Museum. De Koreaanse oorlog van 1950-1953 heeft diepe sporen nagelaten in de geschiedenis van het land. Tussen 1950 en 1955 werden duizenden Nederlanders ingezet in de Korea-oorlog. Meer dan 120 Nederlanders verloren toen hun leven. Het museum herbergt onder meer schilderijen en videobeelden over de Koreaanse oorlog, de Japanse bezetting en de Vietnamoorlog. Ook de gespannen verhouding tussen Zuid-Korea en Noord-Korea komt aan de orde.

We gaan in de namiddag naar de Gukhoe, het parlement van het land bestaande uit 299 volksvertegenwoordigers, die voor een periode van 4 jaar zijn gekozen. Er bestaat geen senaat. In april 2020 zijn er weer verkiezingen. Op het programma staat een ontmoeting met Koreaanse politici die de turbulente politiek zullen beschouwen.

Het diner en de avond zijn ter vrije besteding. Uiteraard met suggesties van de begeleiding. Wandel bijvoorbeeld eens over de Seoul Skygarden, het equivalent van de High Line in New York naar ontwerp van Piet Oudolf. Dit futuristische park, gebouwd op een oud snelwegviaduct, is bijna een kilometer lang en verbindt het centrale treinstation van de stad, Namdaemun Market, de nachtmarkt die ook echt een bezoek verdient, en de wijken Malli-dong, Jungnim-dong en Cheongpa-don.

vrijdag 23 oktober
Zuid-Korea staat bekend als een technologisch zeer geavanceerd land. Vooral Seoel en omgeving worden gekenmerkt door innovatie in zowel technologie als in de architectuur. De ontwikkelde landen die het meeste investeren in research & development ten opzichte van het BBP zijn Zuid-Korea en Israël, zo concludeert de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) op basis van eigen cijfers. En dat is te zien!

We brengen een bezoek aan o.a. Samsung en het Korea Institute of Science And Technology. Samsung is goed voor zo'n 20% van de totale export van Zuid-Korea. De impact van wat er gaande was bij Samsung met de veroordeling van de CEO, is pas goed te begrijpen na het zien van de film Samsung Galaxy, gemaakt door de Franse fotograaf en cineast Romain Champalaune.
Samsung werkt op zijn campus in Suwon aan onder andere smartphones, wasmachines en tv's. De beveiliging op het enorme complex is erg streng: alleen degenen die bij Samsung werkzaam zijn, hebben toegang. Ruim 32.000 mensen werken er aan de technologie van de toekomst. Wij bezoeken het Samsung Innovation Museum. Door innovaties, van de ontdekking van elektriciteit tot de nieuwste smartphones, heeft de elektronica-industrie steeds nieuwe waarde toegevoegd. Het museum toont de geschiedenis en de toekomst van dergelijke innovaties van de elektronica-industrie.

We sluiten de dag af bij het Dongdaemun Design Plaza. Ontworpen door wereldberoemde architecten Zaha Hadid en Samoo Architects and Engineers, is het neofuturistische Dongdaemun Design Plaza sinds de opening in 2014 een belangrijke bestemming voor kunst en mode. Er zijn hier vele tentoonstellingen en wij maken t.z.t. een keuze uit het aanbod. Hier vlakbij is ook weer een bruisende markt waar men 24/7 terecht kan.

zaterdag 24 oktober
We verlaten Seoul en reizen per hogesnelheidstrein reizen naar Gyeongju, gelegen in het zuidoosten van het Koreaanse schiereiland. Het is de voormalige hoofdstad van het Silla Koninkrijk. De stad vertegenwoordigt het centrum van de boeddhistische cultuur in Zuid-Korea met bezienswaardigheden die op de UNESCO wereld erfgoed voorkomen.

We bezoeken hier de Seokguram tempel, gelegen op de Tohamsan-berg. Het is een granietstenen tempel gebouwd in een grot. Hier komen architectuur, wiskunde, geometrie, religie en kunst samen, uitgehouwen in graniet. Het is een hoogtepunt van boeddhistische kunst uit het gouden tijdperk van het Silla Koninkrijk. We zien ook de graftombes, nu glooiende groene heuvels uit het Silla rijk.

We lunchen en dineren vandaag gezamenlijk.
Overnachting in Gyeongju.

zondag 25 oktober
De ochtend is nog ter vrije besteding. Bezoek op enige afstand van de stad bijvoorbeeld de Tongdo-sa tempel, beroemd vanwege de relikwieen van Boeddha. Per hogesnelheidstrein gaan we in de middag verder naar Busan, een bruisende havenstad die zuidelijker gelegen is. We wandelen in de kleine straatjes van de historische binnenstad, Gamcheon. Niet ver vanaf Gamcheon ligt de wijk Nampo, een levendige wijk die vooral 's avonds tot leven komt. Hier vinden we ook de befaamde vismarkt Jagalchi. We brengen een kort bezoek aan het Busan Museum of Art met kunstwerken van Koreaanse kunstenaars. Diner en verdere avond ter vrije besteding. Ga bijvoorbeeld naar een van de vele visrestaurants aan het strand. Uiteraard doet ook hier weer de begeleiding diverse suggesties voor de invulling van uw tijd

Overnachting in Busan

maandag 26 en dinsdag 27 oktober
Een korte binnenlandse vlucht brengt ons naar het zuidelijk gelegen eiland Jeju-do, een eilandengroep die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Van slapende vulkanen indrukwekkende bossen, bergen, stranden en lavagrotten; het eiland wordt gekenmerkt door ongekende schoonheid. Symbool van de eeuwenlange isolatie en de authentieke ontwikkeling van dit eiland zijn de Harubang, grote beeldhouwwerken van lava die de inwoners van het eiland zouden beschermen.

In het kleine dorpje Seongsan is de de Ilchul-bong Peak te vinden. Deze majestueuze voormalige vulkaan is een van Jeju's meest imponerende bezienswaardigheden We maken een tocht over het eiland. We horen over de Nederlandse invloeden in dit gebied. VOC-boekhouder Hendrik Hamel stapte in 1653 in Batavia aan boord van het schip De Sperwer voor een korte tocht naar de Japanse handelspost Deshima. Door de plotseling oprukkende storm sloeg het schip kapot op een onbekende kust, die van het eiland Jeju. De bemanning werd gevangen gezet en er werd een Nederlandse tolk bijgehaald, de Nederlandse Jan Jansz Weltevree, die reeds decennia door de Koreanen werd vastgehouden. De Koreaanse koning, Hyojong van Joseon, wilde de vreemdelingen niet laten gaan. Hij nam ze in dienst en onderhield ze. Hoewel de Nederlanders voortdurend ontsnappingsplannen maakten, lukte het hen dat pas na meer dan tien jaar. In opdracht van de VOC beschreef Hamel de gebeurtenissen en het land.

In 2012 is het kleine Hamelmuseum geopend waar een kopie van het originele scheepsjournaal van Hamel te vinden is. Verder bezit het museum verschillende historische V.O.C.-overblijfselen en wordt in afbeeldingen en tekst de historie van Hendrik Hamel weergegeven. We brengen een kort bezoek aan dit museum want de eerlijkheid gebied te zeggen dat het verhaal interessanter is dan de collectie.

We reizen aan het einde van dag 10 weer terug naar Seoul. Transfer naar het centraal gelegen hotel.

woensdag 28 oktober
's Ochtends brengen we nog een bezoek aan het Leeum-Samsung Museum of Art. Het is een architectonisch drieluik ontworpen door Jean Nouvel, Rem Koolhaas en Mario Botta, met een collectie traditionele Koreaanse kunst, internationale hedendaagse kunst en bijzondere tentoonstellingen.
Deze laatste middag is ter vrije besteding. Dwaal nogmaals rond in de historische straatjes van het oude centrum. Ga op zoek naar technische gadgets in een van de vele moderne winkelgebieden. Bezoek nog een museum of duik een boekhandel in. De begeleiding kan u adviseren over de invulling van deze laatste dag.

U kunt ervoor kiezen vandaag een dagkamer bij te boeken aangezien de checkout tijd rond het middaguur ligt.
In de loop van de avond vlucht naar Amsterdam die na middernacht vertrekt.

donderdag 29 oktober
Vroeg in de ochtend aankomst in Amsterdam.


Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud

 

Sprekers

Remco Breuker

Prof. dr. Remco Breuker is hoogleraar Korea Studies aan de Universiteit Leiden. Hij is historicus op het gebied van Korea en Noordoost-Azië. Regelmatig schrijft hij in NRC opiniestukken over Noord-Korea. In 2018 schreef hij het boek De BV Noord-Korea. Remco Breuker wordt door diverse actualiteitenprogramma's gevraagd als kenner van de actuele ontwikkelingen in Noord-Korea. Hiernaast is hij vertaler van Koreaanse literatuur.

 

David Mason

Professor David Mason is verbonden aan de Sejong University als professor Korean Cultural Tourism. Daarnaast is hij kenner van de Koreaanse oude geschiedenis, het Koreaanse sjamanisme en Boeddhisme en de daarbij behorende verering van Heilige Bergen.

 

 

Boekingsinformatie

Reisdata:18 tot en met 29 oktober 2020
Reissom: €3685,- p.p. op basis van tweepersoonskamer
Toeslag eenpersoonskamer €475,-.

Toeslag dagkamer Seoul op 28 oktober €89- p.p. voor een tweepersoonskamer
Toeslag dagkamer Seoul op 28 oktober €157,- voor een eenpersoonskamer
Toeslag Dag 4 foodtour €85,- per persoon

Inclusief : introductiemiddag in Leiden * vlucht Amsterdam-Seoul v.v. per KLM * luchthavenbelasting (ca. €249,60,-) * transfers v.v. luchthaven - hotel * verblijf in 4* hotels op basis van logies en ontbijt in een 2-persoons kamer * binnenlandse vluchten en reizen per hogesnelheid trein * hapje en drankje bij welkom, diner op dag 2/3 en 7, lunches dag 3, 4 en 7 * excursies en vervoer volgens programma (per bus en openbaar vervoer) inclusief entrees * deskundige (lokale) reisbegeleiding * inleidingen door prof. dr. Remco Breuker en lokale sprekers waaronder prof. dr. David Mason

Exclusief
overige lunches en diners * reis- en/of annuleringsverzekering * fooien * persoonlijke uitgaven * bijdrage stichting Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking) * administratiekosten (€25,- per boeking)

Vluchten
Wij hebben voor deze reis vluchten per KLM gereserveerd.
Zondag 18 oktober 2020        Amsterdam – Seoul            21.10 uur – 15.40 uur
Donderdag 29 oktober 2020       Seoel – Amsterdam            00.55 uur – 04.30 uur

KLM heeft veelal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking is pas definitief wanneer u met de toeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag.
U kunt bij ons natuurlijk ook de tarieven voor comfortclass en businessclass opvragen. Let u erop dat wij dan uw naam exact zoals in het paspoort bij aanvraag nodig hebben.

 

Bagage
Inbegrepen bij deze reis is handbagage en ruimbagage (waarbij wel een frequent flyer nummer noodzakelijk is

Toegestane hoeveelheden voor handbagage

 • 1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
 • 1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
 • Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)
 • 1 stuk ruimbagage*: L + B + H max. 158 cm (62 inch) en max. 23 kg (50 lbs)

CO?-compensatie

Bij het boeken van uw reis bieden wij u de mogelijkheid om eenvoudig en doeltreffend de CO2-voetafdruk van de reis te compenseren. Deze is berekend voor de hele reis en betreft het vliegen, de bootreis, het transport bij excursies, de maaltijden en eventuele extra dagen in het voor- en naprogramma.CO2-voetafdruk voor deze reis bedraagt 3300 kg per persoon. De kosten van compensatie bedragen €58 per persoon.

De CO2-compensatie is mogelijk gemaakt door de samenwerking met FairClimateFund. Zij investeren in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het BCS biogasproject in India. In dit project maken huishoudens de overstap van koken op open vuur naar het gebruik van biogas. Dit leidt tot minder CO2-uitstoot, verbeterde leefomstandigheden voor de huishoudens én Fairtrade Carbon Credits voor uw compensatie. Kijk voor meer informatie op www.fairclimatefund.nl.

Voorwaarden

Betaling
De aanbetaling voor deze reis wijkt af van de ANVR Voorwaarden. Bij de bevestiging ontvangt u een factuur van 40% van de reissom, calamiteitenfonds en reserveringskosten. Uiterlijk 18 augustus 2020 dient u het restbedrag overgemaakt te hebben.
Brandstoftoeslag - Luchthavenbelasting - Visa
De reissom is berekend op basis van de valutaniveaus en brandstofkosten zoals die bij publicatie bekend zijn. Pied a Terre behoudt zicht het recht voor wijzigingen in bijvoorbeeld brandstoftoeslag en/of luchthavenbelastingen door te berekenen, dit zoals omschreven in de ANVR voorwaarden (www.anvr.nl)
Bijzondere omstandigheden
Tijdens deze reis zijn we afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden. Pied a Terre kan niet aansprakelijk gesteld worden voor geleden schade bij veranderingen, vertragingen of andere wijzigingen in het reisprogramma als gevolg van dergelijke omstandigheden. Wij zullen, samen met de partnerorganisaties, ons uiterste best doen het initiële reisprogramma zoveel als mogelijk volgens plan uit te voeren.
Excursies
De excursies vinden plaats per groep van maximaal 25 personen (het vervoer kan met meerdere groepen tegelijk plaatsvinden). Het minimum aantal deelnemers is 20 personen. Mochten er onverhoopt onvoldoende deelnemers zijn voor een bepaalde excursie dan ontvangt u uiterlijk 30 dagen voor vertrek bericht. U heeft dan nog de mogelijkheid een andere excursie te kiezen.
De volgorde van de bezoeken zoals beschreven bij iedere excursie is onder voorbehoud van wijzigingen.
Voor deze reis en alle excursies geldt dat u goed ter been dient te zijn en zonder persoonlijke hulp en hulpmiddelen kunt wandelen.
Fooien
In Korea is fooi geven niet geaccepteerd. De uitzonderingen op de regel zijn taxi chauffeurs, westerse restaurants en vestigingen met een fooienpot. In de hotels accepteren de medewerkers wel een (kleine) fooi.
NRC / Pied a Terre Reizen

U sluit een reisovereenkomst met Pied a Terre Reizen en Lezingen bv, lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waar Paul Vigeveno en Hanneke van Mierlo verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van deze reis.
Voor vragen kunt u mailen naar nrc@piedaterre.nl

Reis boeken

Wilt u deze reis boeken? Boek direct op onze websiteReis boekenInformatie aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Daarna kunnen wij u een passend reisvoorstel doen.

Offerteaanvraag

* Verplichte velden