Algemeen overeenkomstenrecht

Prof. Mr. C.H. Sieburgh
169,00
Op voorraad
SKU
9789013149876
Bindwijze: Hardcover
Voor 23:00 besteld, morgen in huis Verzendkosten € 2,95
 • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
 • Veilige en makkelijke betaalopties
 • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
 • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Een systematisch, weloverwogen en grondig commentaar op het algemene overeenkomstenrecht. In deze geactualiseerde nieuwe druk vindt u onder meer de begrippen overeenkomst en eenzijdige rechtshandeling, de totstandkoming en inhoud van de overeenkomst, de gevolgen van de overeenkomst ten aanzien van derden, en de nietigheid, vernietigbaarheid en ontbinding van de overeenkomst.

De onderwerpen in Asser 6-III Algemeen overeenkomstenrecht zijn geregeld in Titel 2 van Boek 3 (Rechtshandelingen) en in Titel 5 van Boek 6 (Overeenkomsten in het algemeen) van het BW.

Deze vijftiende druk biedt wat u van een deel in de Asser-serie mag verwachten: wetenschappelijke diepgang gecombineerd met een op de praktijk gerichte uitleg en grondige beschouwingen. U verkrijgt bovendien dieper inzicht in de plaats van de materie in het gehele vermogensrecht. Dwarsverbanden tussen de relevante leerstukken worden zichtbaar gemaakt.

De toegankelijke en kernachtige schrijfstijl maakt de tekst prettig leesbaar. Met het zakenregister, wetsartikelenregister én jurisprudentieregister vindt u in dit naslagwerk snel alle informatie die u in de rechtspraktijk nodig heeft. De uitgave geldt als de belangrijkste kennisbron van de heersende rechtsopvattingen in civielrechtelijk Nederland.

Recente rechtspraak en literatuur In deze nieuwe, 15e druk van dit deel in de Asser-serie zijn de sinds de vorige druk verschenen wetgeving, rechtspraak (waaronder ruim vijftig arresten van de Hoge Raad) en literatuur op de gebruikelijke wijze verwerkt. In het bijzonder is aandacht besteed aan:

 • # de grondslag en maatstaven voor uitleg (nr. 372-374)
 • # de opzegbaarheid van een duurovereenkomst (nr. 408)
 • # de algemene beginselen die de gevolgen van de overeenkomst ten aanzien van derden betreffen (hoofdstuk 18, nr. 514 e.v.)
 • # de conversie (nr. 656)
 • # de ontbinding (nr. 684-685)
 • Europees recht en rechtsvergelijking De uitgave staat bij het behandelen van de onderwerpen stil bij het Europese recht en rechtsvergelijking. Voor de rechtsvergelijking ligt de nadruk op het Weense Koopverdrag (CISG), de Unidroit Principles of International Commercial Contracts, de Principles of European Contract Law en het Draft Common Frame of Reference. De online versie van deze uitgave maakt deel uit van verschillende Collecties voor advocaten, bedrijfsjuristen en notarissen, waaronder de Collectie Contractenrecht Compleet.

  Auteur Het Verbintenissenrecht wordt bewerkt door prof.mr.drs. C.H. Sieburgh.

  Meer informatie
  Auteur(s)Prof. Mr. C.H. Sieburgh
  ISBN9789013149876
  BindwijzeHardcover
  Datum van verschijning20190102
  Breedte170 mm
  Hoogte248 mm
  Dikte47 mm
  Back to top