Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Beluister Amsterdam Sinfonietta: strijkorkest van wereldklasse

Ervaar Amsterdam Sinfonietta: strijkorkest van wereldklasse

Serie van 3 concerten in Amsterdam of Utrecht met lezerskortingDe concerten van Amsterdam Sinfonietta staan garant voor avontuurlijke programma’s, uitgevoerd op het allerhoogste niveau. Het orkest combineert klassieke meesterwerken met spannend nieuw werk en is daarin al jaren toonaangevend in binnen- en buitenland. Het ensemble, dat uit 22 strijkers bestaat, wordt geleid door violiste en artistiek leider Candida Thompson. Komend jaar staan er drie geweldige concerten op het programma met violiste Liza Ferschtman, zanger en indiepopartiest Blaudzun en pianiste Beatrice Rana.

  • De concertreeks bestaat uit 3 concerten van Amsterdam Sinfonietta met unieke gastartiesten
  • Alle NRC plaatsen zijn uitstekende plaatsen. De exacte plaatsen verschillen per concert, de indeling geschiedt op volgorde van binnenkomst.
  • Als NRC lezer ontvangt u minimaal 24 euro korting per kaartje.
  • U heeft keuze om de reeks in Amsterdam of Utrecht bij te wonen.
  • Concerten met Liza Ferschtman, Blaudzun en Beatrice Rana
  • Strijkorkest van wereldklasse, 22 strijkers onder leiding van violiste Candida Thompson


Concert informatie

Ferschtman Fratres
Utrecht: TivoliVredenburg, zo 7 oktober 2018, 20.15 uur
Amsterdam: Muziekgebouw, di 9 oktober 2018, 20.15 uur

Liza Ferschtman groeide op met Russische muziek en speelt al jaren alle meesterwerken uit de rijke Russische muziekliteratuur. Nu waagt ze zich voor het eerst aan de complexe en furieuze vioolsonate van Sjostakovitsj. De Kammersinfonie opus 118a is met het Allegro Furioso ook al zo aangrijpend. Bach en Pärt brengen rust. In de jaren zeventig verraste Arvo Pärt de wereld met een totaal nieuwe en eigen componeerstijl, die terugvoerde op koormuziek uit de Renaissance en Bach. Met Fratres veroverde hij toen de wereld. Ook een toonbeeld van rust is de verzameling fuga’s die Bach aan het eind van zijn leven polijstte: diamanten waarin ambacht en inspiratie perfect in balans zijn.Breder dan klassiek met Blaudzun
Amsterdam: Het Concertgebouw, ma 7 januari 2019, 20.15 uur
Utrecht: TivoliVredenburg, ma 14 januari 2019, 20.15 uur

De jaarlijkse concertreeks Breder dan klassiek verovert langzamerhand heel Nederland. De optredens met artiesten uit de wereldmuziek, pop of jazz zijn elk jaar weer een groot succes. Het orkest werkte samen met Rufus Wainwright, Typhoon, Wende en De Dijk. Dit jaar heeft het orkest voor zanger en indiepopartiest Blaudzun uitgenodigd. Na zijn doorbraak in 2012 stond hij steevast voor bomvolle zalen en op grote festivals. Vorig jaar maakte hij een intieme theatertournee en werkte hij aan zijn album Jupiter. Zijn sound werd lichter, zijn teksten ingetogener, zijn muziek dansbaarder. Met Blaudzun danst u het nieuwe jaar in.

Nachtmuziek met Beatrice Rana
Amsterdam: Muziekgebouw, za 30 maart 2019, 20.15 uur
Utrecht:TivoliVredenburg, vr 5 april 2019, 20.15 uur

Beatrice Rana is een van de grootste pianobeloftes voor de komende jaren. Onlangs won ze nog de Critics Circle Award 2017 voor opkomend talent. De Italiaanse pianiste is pas 25 jaar en speelt nu al met de toporkesten over de hele wereld. Ze beschikt over een ‘prachtige en poëtische toon,’ ‘perfecte controle en een grote helderheid in haar spel’. Met talloze prijzen voor haar vertolking van Bachs Goldbergvariaties op zak debuteert ze bij Amsterdam Sinfonietta met een concert van Bach. Het tedere Nachtmuziek is een ode van Mathilde Wantenaar aan de Hongaar Béla Bartók. Die schreef met zijn Divertimento feestelijke muziek met knipogen naar Bach en Mozart.

Heeft u nog vragen?

  • Voor vragen over uw bestelling kunt de klantenservice van NRC Webwinkel bereiken via 088 - 572 05 72 of klantenservice@nrcwebwinkel.nl.

  • Heeft u vragen over de concerten in Amsterdam?  Het Muziekgebouw aan 't IJ:  020-788 2000 of kassa@muziekgebouw.nl.

  • Heeft u vragen over de concerten in Utrecht? U kunt dan terecht bij TivoliVredenburg via telefoon 030-231 4544 of of ticketing@tivolivredenburg.nl.