Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu
Foto 1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Anders Andalusië

Uniek aan deze reis

  • logeren in charmante landhuizen, kloosters en herenhuizen vol historie
  • proef het echte Andalusië via twee bijzondere proeverijen
  • combineer 'highlights' als Sevilla en Córdoba met 'hidden gems' als Carmona en Aracena
  • autovakantie
 
  • Datum na keuze
  • 11 dagen
  • Andalusië
  • v.a. 895,-
    per persoon

De reis in het kort

Deze rondreis biedt u zo veel meer Andalusië. U logeert in of dicht bij de mooiste steden van de streek, zoals Córdoba en Sevilla. Maar u ontdekt ook de wat meer verborgen pareltjes, zoals het stadje Carmona, een van de oudste steden van Europa. In het prachtige natuurgebied van de Sierra de Aracena kunt u, ver van de hectiek van de stad, wandelen door verstilde boomgaarden vol kastanjebomen en kurk- en steeneiken. Andalusië is natuurlijk ook de streek voor fijnproevers. Ontdek hoe op ambachtelijke wijze de pata negra-ham wordt gemaakt en bezoek een bijzondere sherry-bodega. Ook inbegrepen is een begeleide fietstour (Nederlandstalig) door Sevilla. U logeert veelal in charmante landhuizen, herenhuizen en een klooster. Hotels met karakter en een lange, rijke historie.

AndalusieDagprogramma

Meteen in Andalusische sferen! Vanaf de luchthaven rijdt u in een oogwenk naar de verbouwde Andalusische boerderij Cortijo del Arte in Pizarra, waar u wordt ontvangen met Zuid-Spaanse hartelijkheid.

Neemt u een kijkje in één van de mooie ‘pueblos blancos’ (witte dorpjes) in de omgeving? Casarabonela bijvoorbeeld, prachtig gelegen in de bergen van Unesco-biosfeer Sierra de las Nieves. Mijas is wat drukker, maar ook een bezoek waard. Dat geldt ook voor Antequera: de witte huisjes met roodbruine daken, de kerktorens en de oude vesting charmeren al vanaf een afstandje en van dichterbij zijn de steile, smalle straatjes zeker zo mooi. Diverse kerken bieden mooie voorbeelden van de mudejarstijl: de vermenging van christelijke en islamitische kunsttradities in de late middeleeuwen. Een bezoek aan Granada en het Alhambra vergt wat meer reistijd ( 2 uur rijden), maar als u er een dagtocht van maakt is het goed te doen.

Wandelliefhebbers zouden ‘El Caminito del Rey’ ('Het Koningspaadje') kunnen proberen, diverse malen uitgeroepen tot het spectaculairste wandelpad van Europa. Tegen de rotswanden, hoog boven de rivier.

Vandaag reist u terug in de tijd, want weinig Spaanse steden hebben zo'n rijk verleden als Córdoba! De stad was al in de Romeinse tijd van belang, de filosoof Seneca werd er geboren, maar bloeide vooral in de Middeleeuwen, toen de stad onder Moors bewind uitgroeide tot de grootste stad van Europa.

Onderweg naar Córdoba passeert u diverse leuke plaatsjes. Eerst Antequera, aan de voet van de spectaculaire karstformaties van natuurgebied El Torcal. Later komt u langs Lucena, een stadje dat wel ‘de parel van Sefarad’ werd genoemd, vanwege de belangrijke joodse geschiedenis, waarvan nog een middeleeuws joods kerkhof getuigt.

Als de tijd het toelaat, is ook een klein ommetje via het mooie witte dorp Cabra aan te raden.

In Córdoba logeert u in Hotel Posada La Vallina, een charmehotel in een traditioneel Andalusisch gebouw, op misschien wel de beste plek van Cordoba: naast de ‘mezquita’. Het gebouw deed al in de Middeleeuwen dienst als herberg. Volgens de overlevering zou Columbus hier al overnacht hebben.

Deze stad was vanaf de 8e eeuw de hoofdstad van ‘Al Andalus’, het Moorse Spanje. Tussen de 10e en de 12e eeuw was het een van Europa’s grootste steden en op economisch en vooral ook cultureel-wetenschappelijk gebied een van de belangrijkste. De universiteit en de bibliotheek van Cordoba behoorden tot het beste wat Europa in die tijd te bieden had. Moorse, christelijke en joodse wetenschappers werkten hier samen in een culturele bloeitijd. Teksten van Aristoteles en andere Griekse filosofen die in Europa vrijwel verloren waren gegaan, werden hier vertaald naar het Latijn en becommentarieerd (o.a. door Averroes) en daardoor weer in de belangstelling gebracht.

De van oorsprong 8e-eeuwse Mezquita (moskee) is het meest opvallende monument dat overblijft uit de Moorse tijd. Het gebouw is niet alleen een van de absolute hoogtepunten van Moorse bouwkunst in de westerse wereld, maar vat ook de geschiedenis van Andalusië treffend samen. De moskee is gebouwd op de resten van een Visigotische kerk en een Romeinse tempel en nadat de christenen de stad in de 13e eeuw weer hadden overgenomen van de Moren, werd er in verschillende etappes, een kathedraal in de moskee gebouwd.

Wandel ook door de prachtige straatjes van de Joodse wijk met hun witte huizen en bloemrijke patio's! De synagoge is een van de best bewaarde uit de Spaanse middeleeuwen. Geniet u ook van de Montilla-wijnen? En van de heerlijke salmorejo, de lokale variant op de gazpacho?

Uw bestemming voor vandaag is zo’n pareltje in Andalusië waar veel toeristen aan voorbij rijden: Carmona is een betoverend stadje waar Feniciërs al het belang van zagen, waar de Carthagers en de Romeinen hun sporen nalieten en waarover Julius Caesar in zijn geschriften lovend sprak. Maar het zijn vooral ook de sfeervolle kriskrasstraatjes van het middeleeuwse centrum die Carmona aangenaam maken, een geliefd decor maken voor (historische) films en tv-series. Het is ook een goede uitvalsbasis om Sevilla te bezoeken.

Hotel Alcazar de la Reina is een stijlvol historisch gebouw dat de 15e-eeuwse koning Juan II liet bouwen voor zijn vrouw, in het centrum van historische Carmona. Het heeft een fraai overdekt atrium.

Wandel in de sporen van Feniciërs, Carthagers en Romeinen door Carmona en bezoek de Romeinse necropolis. Ook qua kerken en kloosters heeft Carmona een rijk aanbod.

Of vertrek in alle vroegte naar Sevilla. Er is natuurlijk veel te ontdekken in deze stad die in de 16e eeuw de belangrijkste poort was waardoor de ontdekkingsreizigers naar Amerika vertrokken. De stad ook waar Cervantes zijn boek Don Quichot begon, waar schilder Velázquez het levenslicht zag, en waar Columbus en veel middeleeuwse Castiliaanse koningen begraven liggen. Sevilla heeft ook een plekje in de recente Nederlandse geschiedenis: hier ontmoetten koning Willem-Alexander en koningin Máxima elkaar. Een goede reden om deze stad op ‘Nederlandse wijze’ te verkennen: met een fietstour (inbegrepen).

Sevilla biedt een bijzonder fraaie mix van Moorse, christelijke en joodse monumenten. Het Alcazar-paleis, ook te zien in de tv-serie Game of Thrones, en de kathedraal zijn slechts twee van de vele bezienswaardige gebouwen.

Eerst nog even flaneren door Sevilla? Daarna rijdt u naar Aracena, gelegen in een natuurgebied van kurkeiken, kastanjebomen, waar Iberische varkens rondscharrelen. Dit is ook het gebied van een van de meest exclusieve Spaanse delicatessen: de ‘pata negra’.

Inbegrepen is een bezoek aan een ham-boerderij, waar u ervaart hoe een van de meest exclusieve Spaanse delicatessen wordt gemaakt: de pata negra. U ziet hier de zwarte varkens lopen en proeft de verrukkelijke ham.

Aracena zelf is ook een leuk dorpje, met een 13e-eeuws Moors kasteel, een 14e-eeuwse kerk met mudejarinvloeden, gebouwd door de Tempelorde, en vooral ook de fraaie Grot der Wonderen, in de 19e eeuw ontdekt door een schaapsherder op zoek naar een verloren schaap.

Uw verblijf in Aracena is van oorsprong een 17e-eeuws klooster. Het Hotel Convento Aracena is verbouwd tot een modern hotel, met inachtname van de authentieke structuren.

U rijdt naar het zuiden van Andalusië, naar een gebied met veel mooie 'pueblos blancos'. U zou een klein ommetje kunnen maken om het mijnbouwgebied van de ‘Rio Tinto’ te zien, de roodachtig gekleurde rivier. Al millennia lang is in dit mijnbouwgebied gezocht naar goud, koper en andere metalen. Door NASA is er rond de rivier veel onderzoek gedaan in verband met de gelijkenissen met de planeet Mars.

Uw hotel hier is de Hacienda el Santiscal, een uiterst charmant hotel dat gehuisvest is in de hoofdgebouwen van dit voormalige landgoed. Overal in het hotel zie je prachtige antieke meubelstukken staan.

U logeert dicht bij Arcos de la Frontera, een goed start- of eindpunt voor een rondje langs ‘pueblos blancos’ in de Sierra de Grazalema, maar u zou ook kunnen volstaan met een bezoek aan Arcos alleen. Dit fraai gelegen kasteelstadje met zijn witte huisjes, oude patio’s en labyrint van smalle straatjes, is aangenaam genoeg om op uw gemak rond te slenteren.

Neem ook een kijkje in Jerez, de stad van de sherry. Ook een bezoek waard: nationaal park la Doñana, beroemd om de flamingo's.
Inbegrepen is een bezoek aan een prachtige wijnkelder gespecialiseerd in sherry. Ook het decor van de wijnkelder is heel bijzonder: je vindt er een kleine maar zeer fijne verzameling schilderkunst van de 15e tot de 19e eeuw.

Uw kijkje achter de schermen in Andalusië zit er weer op. op uw gemak rijdt u weer terug naar de luchthaven in Málaga

 

Boekingsinformatie

Inbegrepen:
• 3x overnachting met ontbijtbuffet in Cortijo del Arte of gelijkwaardig
• 2x overnachting met ontbijtbuffet in Hacienda Posada de Vallina Hotel of gelijkwaardig
• 2x overnachting met ontbijtbuffet in Hotel Alcázar de la Reina of gelijkwaardig
• 1x overnachting met ontbijtbuffet in Hotel Convento Aracena of gelijkwaardig
• 2x overnachting met ontbijtbuffet in Hacienda El Santiscal of gelijkwaardig
• 10x 24 uur autohuur, keuze uit: categorie C (Opel Corsa of gelijkwaardig, Ophalen en afleveren bij Malaga Airport.)
• Engelstalig begeleid bezoek aan ambachtelijke pata negra hammakerij inclusief proeverij op dag 8
• Engelstalig begeleid bezoek aan bijzondere sherry-bodega inclusief proeverij op dag 9 of 10
• ANWB Reisgids Extra Andalusië (1 per res.)
• 3 uur durende fietstocht olv Nederlandstalige gids in Sevilla
• reisbescheiden met geheimtips en suggestie voor route/uitstapjes
• live-tips ter plaatse (via WhatsApp)
• CO2-compensatie

Prijzen

01/06-16/06 €925,00
17/06-10/07 €895,00
11/07-25/08 €899,00
26/08-31/10 €925,00
01/11-31/12 €899,00

Prijzen in € p.p. o.b.v. tweepersoonskamer in drie-/en viersterrenhotels. Voor alleenreizenden geldt een 1-persoonstoeslag.

Niet inbegrepen: retourvlucht naar Malaga, reserveringskosten (€ 20,-), kosten Calamiteitenfonds (€ 2,50) en toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)

Genoemde prijzen en vertrekperiodes onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Vlucht
De vluchten naar Malaga hebben flexibele prijzen. Deze variëren afhankelijk van het moment van boeken en het moment van vertrek.
U kunt er voor kiezen om uw vlucht zelf te kiezen of u laat Pharos een voorstel doen. Zij nemen dan de zorg voor het reserveren en het boeken, in overleg met u, van de vlucht uit handen.

 

Deze NRC rondreis is tot stand gekomen in samenwerking met en wordt uitgevoerd door Pharos Reizen van ANWB, lid ANVR/SGR en Calamiteitenfonds.U sluit een reisovereenkomst met Pharos Reizen van ANWB.

Voor vragen kunt u contact met hen opnemen:
Pharos Reizen, Taurusavenue 18, 2132 LS Hoofddorp
tel: 023-5542870
klantenservice@pharosreizen.nl

Reis boeken

Wilt u deze reis boeken? Boek direct op onze websiteReis boeken 

   Vragen? 023-5542870