Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Verlenging Iran

Hoogtepunten van Noord-Iran

Dag 1, zondag 30 april           Teheran – Qazvin - Rasjt
Vertrek naar Qazvin, een van de oudste steden (7000 v. Chr) en hoofdstad van Perzië ten tijde van de Safavidische sjah Tahmab I. Hier wordt de Ali Qapu of Hoge Poort bezocht. De vrijdagmoskee dateert vermoedelijk uit de 8ste eeuw, hoewel herhaaldelijk gerestaureerd, en zeker een bezoek waard. De geurige en kleurrijke bazaar is zeer de moeite waard, ook daar de stad het centrum van zijde- en katoenproductie is. Het Chehel Sotun-paleis van Shah Ṭahmāsb uit de 13e eeuw, waar tegenwoordig een kalligrafiemuseum gehuisvest is, is een mooie afsluiting van dit stadsbezoek. ’s Middags vertrek naar Rasjt, alwaar overnachting.
 
Dag 2, maandag 1 mei          Rasjt – Masouleh - Anzali
Rasjt is een van de grootste Iraanse steden, vlakbij de Kaspische Zee, met een bijzonder turbulente geschiedenis. De ligging heeft het lot van deze ‘poort naar Europa’ bepaald. Ooit deel van het prachtige Sassanidenrijk en daarna van Rusland (veroverd door Peter de Grote), was de provincie korte tijd onder Britse invloed en in 1920-21 de Iraanse Socialistische Sovjetrepubliek. De stad is bekend om de eerste nationale bibliotheek, de eerste Iraanse bank en de eerste apotheek. Een bijzondere bezienswaardigheid is het oude (10e eeuw na Chr.) stadje Masouleh, letterlijk tegen de klippen op en in de rotsen gebouwd, vlakbij Rasjt. Na bezoek aan deze unieke stad, een kilometer boven zeeniveau, vertrek naar Anzali, gelegen aan de Kaspische zee. Overnachting in Anzali.

Dag 3, dinsdag 2 mei             Anzali – Kandouvan – Tabriz
Vanochtend een bezoek aan het middeleeuwse kasteel Roedkhan in Anzali, met 42 torens, en vertrek naar het schilderachtig gelegen en uniek gebouwde dorp Kandouvan, ontstaan in de vulkanische grotten van een rivieroase. De woningen doen denken aan het landschap van Kappadocië. Middags een rit naar Tabriz: deze vierde stad van Iran, in de Oudheid bekend als Tauris, was een knooppunt op de Zijderoute en zowel Perzen als Arabieren, Turken en Mongolen hebben er hun bouwwerken nagelaten. Overnachting in Tabriz.

Dag 4, woensdag 3 mei         Tabriz - Teheran
In Tariz, de belangrijkste stad in Iraans Azerbeidzjan en Wereldtapijtenstad, wordt de stadsoriëntatie ingeleid met een bezoek aan de Blauwe Moskee (Masjed-e Kaboed) uit de 15de eeuw met prachtig geglazuurde tegels. Tot slot bezoek aan de grootste bazaar van Iran - Werelderfgoed -, die is ondergebracht in een complex dat met 7 km2  tot de grootste bouwwerken van de wereld gerekend mag worden. ’s Middags vlucht naar Teheran, alwaar overnachting.

Dag 5, donderdag 4 mei        Teheran - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven en vertrek naar Amsterdam

De reis in het kort
Programma van dag tot dag

Sprekers en Lezingen
Praktische reisinformatie

Boek deze reis

 

U kunt onderaan deze pagina het complete reisdossier als PDF downloaden. Ontvangt u het reisdossier liever per post? Klik dan hier.