Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Sprekers en Lezingen

Sprekers op locatie

Tijdens deze reis zullen er diverse lezingen gehouden worden die verschillende aspecten van de Iraanse geschiedenis en cultuur belichten.

Thomas Erdbrink, sinds 2002 correspondent in Teheran, werkt(e) voor NOS Journaal, Nieuwsuur, NRC Handelsblad, The Washington Post, The New York Times, De Standaard, BNR Nieuwsradio en het Duitse blad NEON Magazine. In 2016 presenteerde hij Zomergasten.
Zijn verslaggeving in Iran begon in 2002, waar hij onder meer schreef voor de Washington Post. Vanaf 2012 werkte hij voor de New York Times. Erdbrink doet niet alleen verslag van Iran, maar ook van omringende landen. Zo was hij medeauteur van het boek Welkom Amerika, in jullie graf uit 2007 over Irak na de val van Saddam Hoessein. In 2015 zond de VPRO de vierdelige documentaireserie Onze man in Teheran uit.
Hij is een van de weinige in Iran geaccrediteerde westerse journalisten.

Carolien Roelants is Midden-Oostenexpert.
Zij begon haar journalistieke loopbaan in 1975 als buitenlandredacteur bij het ANP. In 1977 trad ze in dienst bij de buitenlandredactie van NRC Handelsblad, waar ze vanaf midden jaren tachtig de Midden-Oosten-verslaggeving coördineerde. In 2001 schreef ze het boek ‘Iran achter de Schermen’, dat in 2008 in een geactualiseerde druk uitkwam. In 2007 publiceerde ze samen met Thomas Erdbrink  ‘Welkom Amerika, in jullie graf’, over de Amerikaans-Britse invasie van Irak. In november 2013 kwam bij Nieuw Amsterdam ‘Saoedi-Arabië, de revolutie die nog moet komen’ uit, dat ze samen met Universiteit van Amsterdam-docent Paul Aarts schreef. Dit boek is inmiddels ook in het Engels en Arabisch uitgekomen. In augustus 2013 ging ze met pensioen. Ze schrijft onder andere nog een wekelijkse column over het Midden-Oosten in NRC Handelsblad en NRC Next.

Sprekers ten geleide

Drs. Shervin Nekuee (Teheran 1968), gevlucht uit Iran op negentienjarige leeftijd, studeerde sociologie aan de Universiteit van Utrecht, waaraan van 19996 tot 2001 verbonden geweest als wetenschappelijke medewerker. Behalve socioloog is hij publicist, moderator en programmamaker. Zijn hoofdonderwerp zijn de cultureel-sociale aspecten van de multiculturele samenleving. Hij publiceert regelmatig in NRC, de Volkskrant en Trouw en is medeoprichter van het blad EUTOPIA - podium voor politiek en cultuur, met het accent op multiculturele dilemma’s in Europa. Op zijn naam staat De Perzische paradox, een literaire non-fictie over Iran na 25 jaar islamitisch bewind.Neil van der Linden
(1952) studeerde af in medicijnen en rechten, maar is gespecialiseerd in Arabische en islamitische kunst en cultuur, met name de muziek en het theater. Als advocaat schreef hij over muziek en theater in tijdschriften, van Vrij Nederland tot Toneel Theatraal. Hij werkte als dramaturg bij het Ro Theater, het Noord Nederlands Toneel, De Tijd en het Holland Festival. In 1989 werd hij secretaris van de Raad voor de Kunst in achtereenvolgens de commissies Film, Theater en Muziek en intussen ook Intercultureel. In 1994 begon hij met culturele uitwisselingsprojecten met het Midden-Oosten. Sinds 2003 is hij programmeur Arabische muziek bij Paradiso en freelance-organisator van interculturele projecten.

BEGELEIDING
Drs.  Theo van de Laar

Historicus en Midden-Oostenspecialist, woont afwisselend in Amman, Jeruzalem en Nederland. Hij werkte in Jordanië en Libanon. Al jaren begeleidt hij vele reizen, hoofdzakelijk in  het Midden-Oosten met als invalshoek de sociale relevantie van het toerisme: de betekenis daarvan voor de economische ontwikkeling en emancipatie van landen of regio's.

De reis in het kort
Programma van dag tot dag

Verlenging
Praktische reisinformatie

Boek deze reis


U kunt onderaan deze pagina het complete reisdossier als PDF downloaden. Ontvangt u het reisdossier liever per post? Klik dan hier.