Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Zeil over de Egeïsche Zee langs de oorsprong van de Europese klassieke beschaving

bootreis

Achtdaagse NRC bootreis met filosofie, mythologie en kunstgeschiedenis, aan boord van een indrukwekkende viermaster.

Voor 2017 staat weer een bijzondere, exclusieve NRC Handelsblad bootreis op stapel. Een ontdekkingsreis met het bijzonder fraaie zeilschip de Star Flyer. Met als start- en eindpunt Athene voert deze reis langs een snoer van prachtige eilanden: Samos, Mykonos, Delos, Santorini en Patmos.

De route gaat langs met denkers en filosofen verbonden plekken, zoals Athene, waar Socrates de grondsteen van de klassieke filosofie legde, waar zijn leerling Plato Aristoteles onderwees en Diogenes de Atheense autoriteiten uitdaagde. Het eiland Samos is bekend om de wiskundige denker Pythagoras, de filosoof Epicurus en de fabeldichter Aesopus. De Cycladische en Byzantijnse, maar ook hedendaagse kunst worden omlijst door stedenschoon en indrukwekkend, onder andere vulkanisch landschap.

Deze reis is te verlengen met een pré-tour en/of een post-tour
Wij organiseren een pre-tour van 28 juni – 1 juli met als thema De antieke wereld, naar Nauplion, Tiryns, Mycene, Epidauros en meer. In vier dagen wordt u ondergedompeld in de springlevende geschiedenis van de oudheid, waarvan prachtige restanten te bewonderen zijn. Na afloop van de reis komen tijdens een post-tour in Athene (van 8 t/m 10 juli) de kunstschatten aan bod, voornamelijk verrassende collecties moderne kunst. Athene staat dit jaar in het teken van de roemruchte Documenta, de vijfjaarlijkse overzichtstentoonstelling hedendaagse kunst.

De thema‘s
Deze reis delft in de oorsprong van de Europese beschaving, filosofie en myhologie, en maakt de oude geschiedenis en antieke kunstschatten tastbaar en zichtbaar. Voor het Griekse heden en actualiteiten is er ruime aandacht – van de economie tot Documenta, de Biënnale van de moderne kunst.

De hoorcolleges filosofie worden geïllustreerd met bezoeken aan memorabele plekken uit het leven van Socrates, Aristoteles en Pythagoras. De toelichtingen op de geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis worden aangevuld door excursies.

Sprekers en lezingen
Van vooraanstaande en begeesterde sprekers als prof. dr. Fik Meijer, drs. Frederike Upmeijer en prof. dr. Herman Philipse krijgt u een uitstekend algemeen overzicht aan boord en op locatie. Ramsey Nasr draagt voor uit de klassieke Griekse literatuur. Het afwisselend programma van lezingen en excursies laat u kennismaken met het oude Griekenland, maar ook met het huidige Griekenland, door de bijdrage van de in Athene wonende BNR-correspondent drs. Nikos Lanser. 

Prof. Herman Philipse, prof. dr. Fik Meijer, drs. Frederike Upmeijer en drs. Nikos Lanser zullen aan boord lezingen verzorgen over uiteenlopende onderwerpen als filosofie, oudheid, samenleving, economie en kunstgeschiedenis. Ramsey Nasr draagt voor uit Medea en staat stil bij de Griekse tragedie, een hoeksteen van de beschaving. De sprekers zullen deels bijdragen leveren tijdens de verschillende excursies aan land.

Het schip
De Starflyer is een indrukwekkende en comfortabele viermaster, gebouwd voor passagiers die houden van comfort, maar ook van de traditie van de grote vrachtzeilschepen. Met haar 21 zeilen is dit schip een glorieuze verschijning op zee. Als u wilt kunt u actief meezeilen. Het schip met vier dekken heeft twee zwembaden, zonnedekken, twee bars en een winkeltje. Een sfeervolle bibliotheek biedt ruimte voor het lezen van een boek en voor gebruik van de computers. Er is een dinerzaal met ontbijt- en lunchbuffet en diner à la carte. In deze zaal worden ook de lezingen gehouden. Recitals worden ten gehore gebracht in de pianobar. De sfeer aan boord is informeel.

U geniet van bijzondere bestemmingen in aangenaam gezelschap met bezoeken aan levendige historische binnensteden, museale collecties, pittoreske eilanden en archeologische opgravingen die u wellicht niet snel zelf bezoekt. En deze reis biedt natuurlijk de ultieme zeilervaring, in een periode waarin de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam zijn en het hoogseizoen nog niet van start is gegaan.

Reisperiode: 1 tm 8 juli 2017 gegarandeerd vertrek
Reissom vanaf € 2995,- p.p. afhankelijk van de gekozen hut categorie
Deze NRC Handelsblad Academiereis wordt georganiseerd en uitgevoerd door Voyage & Culture, lid van ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds.

Voor informatie en boekingen kunt u contact met Voyage & Culture opnemen: bel 020-7517965 of mail naar nrc@voyageculture.nl. Ook kunt u hier het uitgebreide dagprogramma opvragen.  Boek deze reis

Programma van dag tot dag
Sprekers en lezingen
Sfeerimpressie van de boot
Prétour
Posttour
Reisvoorwaarden
Praktische reisinformatie