Before They Pass Away

Jimmy Nelson
Normale prijs 115,00 Speciale prijs 99,00
14% Korting
Niet leverbaar
SKU
NRCWS21B01
Bindwijze: Hardcover

Fotoboek over inheemse culturen met de unieke foto's van Jimmy Nelson. Bij NRC tijdelijk verkrijgbaar voor 99,- ipv 115,-

Lees meer
  • Gratis binnen 14 dagen te retourneren
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

 

 

Jimmy Nelson wijdt zijn leven aan het vastleggen van inheemse volkeren over de hele wereld, voordat hun cruciale kennis en culturen voor altijd verloren gaan. Voor Before They Pass Away bezocht Jimmy in meer dan dertig jaar 35 inheemse volken. Het draait bij Jimmy’s foto’s allemaal om perfectie - een afgemeten balans tussen vormen, kleuren en vooral natuurlijk licht. Zo bereikt Jimmy wat hij zoekt - een magische, betoverende sfeer.
Before They Pass Away is het klassieke boek van Jimmy Nelson. Onlangs kreeg het een relaunch met tal van niet eerder gepubliceerde foto’s en nieuwe teksten. Daarnaast kan je nu elke afbeelding scannen met de Jimmy Nelson app en via unieke video’s de verhalen achter elk van de meer dan 550 foto’s ontdekken.


In samenwerking met Jimmy Nelson biedt NRC je tijdelijk dit iconische werk met korting aan. Met de opbrengst van dit boek wordt het werk van de Jimmy Nelson Foundation ondersteund.

Over de Jimmy Nelson-app

Met de award-winning Jimmy Nelson app kun je elke afbeelding scannen en via unieke video’s de verhalen achter elk van de meer dan 550 foto's ontdekken. Probeer het zelf. Download de app en scan hierboven 1 van de door Jimmy gemaakte foto's.
Via 360° films kan je mee op reis met Jimmy naar de buitengewone wereld van de verschillende inheemse volkeren. Door middel van de Virtual Reality Gallery in de gratis app en met behulp van de bijgeleverde VR bril sta als je het ware naast Jimmy.

 

 

Over Jimmy Nelson

Jimmy Nelson (Sevenoaks, Kent, 1967) is als fotograaf begonnen in 1987. Nadat hij tien jaar op een Jezuïeten kostschool in Noord-Engeland had gezeten, vertrok hij naar Tibet om het land alleen en te voet te doorkruizen. Na een reis van een jaar werd zijn visuele dagboek met foto’s van een toen nog ontoegankelijke Tibet gepubliceerd in de National Geographic en trok veel internationale aandacht.

Kort na deze reis begon Jimmy Nelson aan meer reizen, waarbij hij een verscheidenheid aan oorlogsgebieden documenteerde, waaronder Afghanistan, Kasjmir, Joegoslavië, Somalië en El Salvador, en begon hij te werken als een professionele fotojournalist.
In het begin van 1994 produceerde hij samen met zijn Nederlandse vrouw 'Literary Portraits of China', een 30 maanden lang durend project die hun naar alle verborgen plekken van de nieuw geopende Volksrepubliek China bracht.

Vanaf 1997 begon Jimmy met succesvolle commerciële reclameopdrachten. In dezelfde tijd begon hij ook met het verzamelen van afbeeldingen van afgelegen en unieke culturen, die hij fotografeerde met een traditionele 50 jaar oude plaatcamera. Vele prijzen sleepte hij hiervoor in de wacht. Toen hij begon met het succesvol en internationaal verkopen van deze foto’s, creëerde dit tegelijkertijd het enthousiasme en het momentum voor een nieuw initiatief: Before They Pass Away.

Meer informatie
Auteur(s)Jimmy Nelson
BindwijzeHardcover
Aantal pagina's488
Breedte29cm
Hoogte37cm
Dikte4,2cm
Back to top