Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu
Foto 1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Bicicletas y Tapas fietsreis

Uniek aan deze reis

  • Beleef Catalonië op relaxte manier
  • Huurfiets mogelijk
  • extra nacht Barcelona optioneel
 
  • vertrek zondag naar keuze
  • 8 of 9 dagen
  • Catalonië, Spanje
  • v.a. 649,-
    per persoon

De reis in het kort

Weinig Spaanse regio’s hebben het Europese nieuws de afgelopen jaren zo beheerst als Catalonië. Een mooi moment dus om de Catalaanse cultuur te ervaren, en tegelijkertijd te genieten van landschappelijk en stedelijk schoon in deze regio.

De fiets is het ideale vervoersmiddel om deze streek te ontdekken. Niet voor niets is Catalonië al decennialang een van de meest geliefde trainingsgebieden onder professionele wielrenners. De route die voor u uitgestippeld is is voor ‘gewone’ fietsers prima te doen. U komt op plekken waar u met de auto niet komt en voelt de hartslag van het dagelijks leven. U kunt uw eigen fiets meenemen of een fiets huren die ter plekke voor u klaar staat. Uw bagage wordt voor u van hotel naar hotel gebracht.

Wie fietst, neemt ook echt een kijkje in de keuken van een streek. Figuurlijk en gelukkig ook letterlijk: Catalonië behoort tot de regio’s met de meeste Michelinsterren, maar ook in een gemiddeld barretje is elke tapa vaak een klein meesterwerkje. U fietst van vissersdorpje naar vissersdorpje, langs mooie stranden, maar ook door vulkaangebieden en andere bijzondere natuur en prachtige steden zoals Girona. Na het fietsen kunt u deze reis desgewenst afsluiten met een extra overnachting in Barcelona.

Fietsen + parkeren
De fietsroute begint in Olot en eindigt in Girona. Maakt u gebruik van een huurfiets, dan kunt u deze aan het eind in Girona achterlaten en met het OV terug naar Olot (€), waar uw auto staat. Maakt u gebruik van eigen fietsen, dan fietst u vanuit Girona terug naar uw auto in Olot.

Dagprogramma

U begint uw reis in het Catalaanse stadje Olot, de belangrijkste stad van het beschermde natuurgebied La Garrotxa. Dit gebied telt 38 vulkanen, maar ze zijn al honderdduizend jaar niet meer actief dus u kunt er rustig fietsen.

U vindt in Olot een handvol voorbeelden van het ‘modernismo’, de Catalaanse variant van de jugendstil-architectuur. Bijvoorbeeld van de hand van Lluis Domench i Monataner, de wegbereider van het modernismo en na Gaudi een van de belangrijkste vertegenwoordigers.

U begint in Hotel La Perla d’Olot, een aparthotel in het nationaal park van de vulkanen. Aan de overkant is een supermarkt, mocht u nog bevoorrading voor de fietstocht willen inslaan.

U fietst langs een oude spoorlijn naar Girona, dat al een paar decennia een stad is waar veel professionele wielrenners komen wonen, vanwege de ideale trainingsomstandigheden. De route vandaag gaat voor het grootste deel in licht dalende lijn: u vertrekt van ruim 440 meter hoogte in Olot en eindigt op 70 meter hoogte in Girona.

Fietsend door Girona volgt u de sporen van de Romeinen: de huidige Carrer de la Forca loopt over het traject van de oude Via Augusta, een van oorsprong Griekse weg die heel Spanje doorkruiste en die onder de Romeinse keizer Augustus werd opgeknapt. Girona is ook de stad waar Carles Puigdemont, de voormalige president van de Generalitat de Catalunya, lange tijd burgemeester was.

In Girona verblijft u in het centraal gelegen Hotel Peninsular.

Girona heeft een van de best bewaarde middeleeuwse centra van Catalonië. Bijzondere vermelding verdienen de stadsmuren en de oude joodse wijk. De smalle straatjes van de ‘Call Jueu’ zien er in grote lijnen nog zo uit als in de eeuwen die voorafgingen aan het jaar dat de joden uit Spanje verdreven werden (1492). Meer over de joodse geschiedenis van de stad komt u te weten in het aan dit onderwerp gewijde museum.

De kathedraal van Girona geldt als een van de ‘7 wonderen van Catalonië’. Het gotische schip is het grootste ter wereld. Ook het romaanse klooster van Sant Pere de Galligants en de Sant Feliu-kerk zijn een bezoek waard. Dat geldt ook voor het Arabische Badhuis. Het werd gebouwd naar voorbeeld van de Moorse badhuizen en diende tot de 15e eeuw als badhuis voor Girona. Van een heel andere orde zijn de gebouwen die architect Rafael Masó ontwierp in de vroege 20e eeuw. Deze architect wordt wel de ‘Gaudi van Girona’ genoemd. Tip voor liefhebbers van architectuur en art nouveau: bezoek het Casa Masó.

Na Girona goed bekeken te hebben, kunt u beginnen aan uw fietstocht richting La Fosca. Daarbij komt u o.a. langs vissersplaats Palamos, tevens thuisbasis van de Spaanse olympische zeilploeg. Ook La Fosca ligt aan de kust, dus sluit u de tocht af met een frisse duik?

In La Fosca logeert u in Hotel Ancora , op ca. 200 m van het strand.

Vamos langs la playa. En langs middeleeuwse plaatsjes als Pals. Ook Begur is een ommetje (met klim) waard. Dit stadje met smalle straatjes en een middeleeuws kasteel is verder bekend om de luxe neoclassicistische gebouwen die werden gebouwd door 19e-eeuwse Catalanen die fortuin gemaakt hadden in Latijns-Amerika (de ‘indianos’) en dat bij terugkeer wilden laten zien. Maar eerst passeert u leuke badplaatsjes/vissershaventjes zoals Callela. U eindigt uw fietstocht in de vruchtbare vlaktes en steile rotskust van Baix Emporda. Kasteelstadje Toroella de Montgri is een goede uitvalsbasis om dit gebied te verkennen.

U verblijft in hotel Picasso, rustig in de natuur en op loopafstand van het strand.

Vandaag fietst u door het natuurpark van L’Empordà, beroemd om de bijzondere vogelsoorten. Met wat geluk ziet u flamingo’s en ooievaars. L’Estartit werd in vroeger tijden vanaf de nabijgelegen eilanden nogal eens bestookt door zeerovers, tegenwoordig is het voormalige vissersdorpje vooral bekend om zijn jachthaven en stranden.

Nog een mooi rondje vanuit Torroella. U fietst o.a. langs het monument ter ere van de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Hier werd de olympische vlam destijds aan land gebracht, omdat er in het verleden een Griekse nederzetting was.

U fietst naar Flaçà. Een korte treinrit brengt u terug van Flaçà naar Girona (€). Daar hebt u aan het begin van de reis vast nog niet alle sfeervolle straatjes en monumenten goed kunnen bekijken en alle culinaire heerlijkheden kunnen proeven, dus wat extra tijd komt goed van pas.

Na het ontbijt kunt u aan de terugreis beginnen. Of de reis afsluiten met een extra nachtje Barcelona.

Vindt u dat deze reis door Catalonië pas compleet is met een bezoek aan de hoofdstad Barcelona? Dan kunt u uw reis verlengen en nog een dag en nacht genieten in de stad van Gaudí.

In Barcelona slaapt u in Hotel Evenia Rocafort (of gelijkwaardig). U kunt bij het hotel parkeren voor ca. € 20 per dag, reserveren verplicht.

 

Boekingsinformatie

Inbegrepen:
• 7 of 8x overnachting met ontbijt
• 5x diner (niet in Girona/Barcelona)
• parkeergelegenheid in Olot
• bagagetransport van hotel naar hotel tot Girona
• gebruik zwembad La Fosca en Torroella
• toeristenbelasting
• fietskaarthouder
• route-informatie
• 24-uurs hulpdienst
• live-tips ter plaatse (via Whatsapp)
• CO2-compensatie

 

Prijzen

8 - daagse reis (excl. Barcelona) prijs per persoon obv 2 personen
nu-23/06 €649,00
30/06-28/07 €699,00
04/08-25/08 €745,00
01/09-29/09 €649,00

 

9 - daagse reis (incl. Barcelona) prijs per persoon obv 2 personen prijs per persoon obv 1 persoonskamer
nu -22/06 €729,00 €945,00
23/06-29/06 €719,00 €925,00
30/06-03/08 €769,00 €-
04/08-24/08 €815,00 €-
25/08-31/08 €825,00 €-
01/09-07/10 €729,00 €945,00

n.b. vertrek alleen mogelijk op zondag. Bij de 9-daagse reis zijn de éénpersoonkamers NIET beschikbaar in de periode 3 juli - 29 aug.


Niet inbegrepen: reserveringskosten (€ 20,-), kosten Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Genoemde prijzen en vertrekperiodes onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Huurfietsen
Bij deze fietsvakantie kunnen hybride fietsen (combinatie tussen city bike en sportieve fiets) gehuurd worden. Deze hebben 21 versnellingen en zijn van het merk Canondale. Het kan ook zijn indien er geen huurfietsen van het merk Canondale meer beschikbaar zijn dat er gelijkwaardige huurfietsen worden aangeboden.
Huurfietsverzekering
De huurfietsen zijn niet verzekerd. Bij schade en diefstal draait de huurder van de fiets op voor de kosten. Gestolen of beschadigd materiaal moet vergoed worden aan de verhuurder. Indien u niet via u eigen reisverzekering verzekerd bent voor een huurfiets kunt u een huurfietsverzekering afsluiten. Het is mogelijk deze af te sluiten via Pharos Reizen bij de lokale agent. U bent dan verzekerd tegen deze kosten. Het is alleen mogelijk huurfietsen te verzekeren. Het verzekeren van uw eigen fiets is niet mogelijk. Indien u deze huurfietsverzekering wilt afsluiten selecteer je bij boeken de optie huurfiets incl. huurfietsverzekering.

 

Deze NRC rondreis is tot stand gekomen in samenwerking met en wordt uitgevoerd door Pharos Reizen van ANWB, lid ANVR/SGR en Calamiteitenfonds.U sluit een reisovereenkomst met Pharos Reizen van ANWB.

Voor vragen kunt u contact met hen opnemen:
Pharos Reizen, Taurusavenue 18, 2132 LS Hoofddorp
tel: 023-5542870
klantenservice@pharosreizen.nl

Reis boeken

Wilt u deze reis boeken? Boek direct op onze websiteReis boeken 

   Vragen? 023-5542870