Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

3 Financiele-beheeraspecten

Gijs Hiltermann, Michel Verhoeven

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 20,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De behoefte aan een overzicht over het vakgebied van financieel management dat voor leken helder en begrijpelijk is, is duidelijk aanwezig. Soms zijn er managers die besloten hebben zich verder te bekwamen in bedrijfskundige vakken, bijvoorbeeld door een MBA-studie te volgen; maar zij worden direct geconfronteerd met diepgaande financiële boeken. Voor hen is dit boek een inleiding op basaal niveau, waardoor vakliteratuur gemakkelijker te volgen is. Er zijn ook managers die eenvoudigweg behoefte hebben aan achtergrondkennis om daarmee gemakkelijker een gesprek met controller of accountant te kunnen voeren of zich zekerder te voelen in een managementteamvergadering. Dit boek helpt hen met de meest gebruikte termen en financiële beginselen. Daarbij komen veel voorbeelden uit profitorganisaties aan de orde, maar waar nodig zal ook worden gereflecteerd aan not-for-profitorganisaties.

Deze serie bestaat uit drie delen, die afzonderlijk van elkaar kunnen worden bestudeerd. Het eerste deel behandelt de jaarverslaggeving, met daarbij de grondbeginselen van de drie financiële overzichten waarmee mensen met elkaar financiële informatie uitwisselen: de balans, de winst-en-verliesrekening en het kasstroomoverzicht. Ook de regelgeving rond het jaarverslag komt aan bod, evenals de analyse van cijfers.
Deel 2 (Management accounting & control) behandelt de onderwerpen die betrekking hebben op de interne sturing in organisaties en de rol van financiële informatie daarbij. Beslissen op basis van kasstromen, kosten en kostprijs, budgettering, interne verrekening en resultaatverantwoordelijkheid zijn onderwerpen die daarbij aan de orde worden gesteld.
Financiële-beheeraspecten is de titel van het derde deel. Dat behandelt een aantal min of meer losstaande onderwerpen die verschillende aspecten van financieel beheer behandelen, zoals valutamanagement, financiële fraude, interne-beheersingssystemen, werkkapitaalbeheer en 'value based management'.

De drie delen samen geven een goed totaalbeeld van het hele financiële werkveld in een organisatie. De bestudering ervan zal hopelijk leiden tot een beter begrip van het financiële denken en wellicht tot een verdere verdieping in de vorm van vervolgliteratuur.

Productkenmerken

ISBN 9789081348201
Auteur Gijs Hiltermann, Michel Verhoeven
Uitgever Uitgeverij H & G
Datum uitgave 20120220
Lengte (in mm) 230
Breedte (in mm) 160
Dikte (in mm) 11
Aantal pagina's 125

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: 3 Financiele-beheeraspecten

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden