Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

A

Rudy Burgmeijer, Karel Hoppenbrouwers

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 81,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De wetenschappelijke kennis over vaccins en vaccineren – de vaccinologie – evolueert in een hoog tempo, de epidemiologie van infectieziekten verandert doorlopend en nieuwe vaccins verschijnen op de markt. Door deze ontwikkelingen volgen de wijzigingen in de vaccinatieprogramma’s van Nederland en Vlaanderen elkaar steeds sneller op. Voor professionals die dagelijks vaccineren is het soms al moeilijk die ontwikkelingen te volgen, laat staan voor de (para)medici voor wie vaccineren geen dagelijks werk is.

De herziening van het 'Handboek vaccinaties' is een logisch gevolg van de in de afgelopen jaren opgetreden ontwikkelingen binnen de vaccinologie en de daaruit voortvloeiende wijzigingen in het vaccinatiebeleid. Deze tweede druk is in de ­eerste plaats praktijkgericht, waarbij die praktijk is ingebed in een voor uitvoerenden begrijpelijk, theoretisch kader. Op die manier biedt het bouwstenen voor het met kennis van zaken uitvoeren van vaccinaties en het geven van wetenschappelijk onderbouwde voorlichting aan cliënten en patiënten in Nederland en Vlaanderen.

Deel A begint met een theoretisch kader (‘Algemene onderwerpen’), om vervolgens uitgebreid in te gaan op de uitvoeringspraktijk. Het deel sluit af met een bespreking van de universele vaccinatieprogramma’s van Nederland en Vlaanderen. In enkele bijlagen zijn onder andere nuttige adressen en informatie over alle in Nederland en Vlaanderen verkrijgbare vaccins opgenomen. In deel B, dat met deel A een afgerond geheel vormt, worden in alfabetische volgorde alle infectieziekten behandeld waartegen in Nederland en in Vlaanderen gevaccineerd kan worden. Alle aspecten van die vaccinaties komen daarbij uitgebreid aan bod.

Productkenmerken

ISBN 9789023247487
Auteur Rudy Burgmeijer, Karel Hoppenbrouwers
Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van
Datum uitgave 20110201
Lengte (in mm) 241
Breedte (in mm) 172
Dikte (in mm) 27
Aantal pagina's 574

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: A

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden