Sluiten
Sluiten

O.B. Bommel en Tom Poes

Olivier B. Bommmel en Tom Poes zijn onlosmakend met NRC Handelsblad verbonden. Hieronder vind u de Blauwe Serie met  alle verhalen uit NRC Handelsblad op jaar vanverschijnen gesorteerd en nieuw verschenen bundelingen met Bommel-varia.

Varia Bommel verhalen

Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes

Van 2008 tot en met 2018 verschenen in samenwerking tussen De Bezige Bij en NRC Handelsblad, Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes in de bekende oblong deeltjes met de blauwe kaft. Eind 2018 verschenen de laatste twee deeltjes in dit monsterproject: Net wat ik al dacht en Het einde van eindeloos.
Om de weg te vinden in het Rommeldamse labyrint is de handzame index met de titel: Een helder en handzaam overzicht samengesteld – als catalogus bij de collectie voor de Bommelverzamelaars van het eerste uur, of ter inspiratie om alle delen te gaan verzamelen. Alle verhalen alfabetisch en alle delen op een rij.

Over de Bommel verhalen schreef Michel Krielaars: "Ik zou Toonder nooit hebben ontdekt als er geen krant had bestaan. Nog voordat ik kon lezen werd ik al betoverd door zijn tekeningen, die het verhaal al voor een deel vertelden. Later kwamen daar als toetje die originele teksten bij. Je zou bijna willen dat Toonders boeken verplicht lees- en kijkvoer wordt op de middelbare scholen om jongeren beter te leren lezen en ze alvast wat inzicht in de samenleving te geven. ‘Als u begrijpt wat ik bedoel’, zou Heer Bommel zeggen."

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

Back to top