Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

De goede wetenschapper

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 16,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De integriteit van de wetenschap is een hot item. Nieuwsberichten over het controleren van data en andere misstanden baren onrust. Is de wetenschap wel te vertrouwen? De academische wereld steekt haar zoeklicht op bij de te volgen regels voor het verzamelen van gegevens, de noodzaak van het openbaar maken van experimenten en methoden en de criteria voor publicaties.
Maar het bedrijven van goede wetenschap gaat over meer dan alleen het correct toepassen van de regels. Wat is de kunst van goede wetenschap? Welke verantwoordelijkheden heb je als wetenschapper en wat betekent dit in de praktijk?
Wat zijn de essentiële kenmerken van wat iemand tot een goede en deugdzame wetenschapper maakt? Mag alles wat kan? Van gifgas tot griepvirus. Van datamassage tot fraude. Van middeleeuwse geschiedenis tot virologie. Van wetenschappelijke toppublicaties tot half afgemaakte kruiswoordpuzzels. Van theologische overpeinzingen tot wetenschapshistorische verhandelingen over het begrip verantwoordelijkheid. Van morele moed en menselijk bloeien tot voorzichtigheid en het opzoeken van de gulden middenweg.
Vanuit verschillende invalshoeken en disciplines zullen deze kwesties in deze bundel de revue passeren. Wetenschap nu eens niet onder het vergrootglas als een abstract, naar binnen gekeerd en zogenaamd waardenvrij systeem, maar als een tastende activiteit van betrokken mensen die ertoe willen doen.
De goede wetenschapper bevat bijdragen van Erik Borgman, Jan Bransen, Luca Consoli, Ron Fouchier, Stan Gielen, Christoph Lüthy, Peter Raedts, Maroeska Rovers, Kees Schuyt en Ron Welters.


Productkenmerken

ISBN 9789056254131
Uitgever Valkhof Pers
Datum uitgave 20140515
Lengte (in mm) 205
Breedte (in mm) 120
Dikte (in mm) 16
Aantal pagina's 144

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: De goede wetenschapper

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden