Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

De mythe van Methusalem

Jo Claes, Jo Claes

Besproken in NRC
4

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 19,99
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Besproken in NRC

Een gitzwarte comedy of erros verdient de strop
Robert Gooijer

Een gitzwarte comedy of erros verdient de strop | 22 mei 2015

4

De Vlaming Jo Claes acht zich net als Guido Eekhaut niet gebonden aan louter het thrillergenre en schrijft sinds de jaren tachtig romans en non-fictie. Zijn thrillers, waarvan er vanaf 2008 acht verschenen, draaien om hoofdinspecteur Thomas Berg van de Federale Politie te Leuven. Met De mythe van Methusalem komt de shortlist goed op stoom: dit is een gedegen, solide thriller die in pagina’s de dikste van het vijftal is maar door het straffe en gelijkmatige verteltempo korter aandoet. Plaats delict is aanvankelijk Kreta. Daarheen is professor Kostas Mamidakis, stamcelonderzoeker aan de universiteit van Leuven, gevlucht om te verzinnen wat hij aanmoet met de potentieel revolutionaire research van zijn collega’s in België. Onderzoek dat de mensheid een giftig geschenk dreigt te geven dat de goden is voorbehouden: onsterfelijkheid. Terwijl Kostas piekert, verschijnt er een onbekende man met een attachékoffertje.

Wie de techno-thrillers van Michael Crighton en de monstercomplot-thrillers van Dan Brown kent, weet de uitslag van de optelsom van professoren die wereldschokkende geheimen torsen plus onbekenden met koffertjes. De speurtocht die hoofdinspecteur Thomas Berg aarzelend op touw zet na de onverwachte dood van Kostas én de speurtocht van journalist Andreas Kurver naar de wetenschappelijke inzichten van Kostas’ rivalen, zijn niettemin fris en fascinerend en Claes dist zijn verhaal intelligent op. De mythe van Methusalem doet wat een goede thriller moet doen – bovenal intrigeren en vermaken – en als de jury ouderwets vakwerk wil belonen, zou het boek een verdiende winnaar zijn.

Productinformatie

In een Leuvens lab voor stamcelonderzoek wordt een fenomenale ontdekking gedaan waarmee veroudering drastisch kan worden afgeremd. Terwijl de hele wetenschappelijke wereld met verstomming is geslagen, pleegt het hoofd van het lab zelfmoord tijdens zijn vakantie op Kreta.
Andreas Kurver, freelance journalist, heeft zo zijn bedenkingen bij de spectaculaire ontdekking en besluit de zaak te onderzoeken. Tegelijkertijd wordt hoofdinspecteur Thomas Berg benaderd door de verloofde van de overleden professor die ervan overtuigd is dat haar vriend werd vermoord.
Berg heeft intussen de mooie Haynee Deferm leren kennen die als assistente in het lab werkt. Hij ondervindt heel wat tegenkanting tijdens het onderzoek, maar als ook in Leuven iemand in verdachte omstandigheden zelfmoord pleegt, wordt voor iedereen duidelijk dat er veel meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Wat Berg ontdekt, tart elke verbeelding...

Productkenmerken

ISBN 9789089242730
Auteur Jo Claes, Jo Claes
Uitgever Houtekiet
Datum uitgave 20140407
Lengte (in mm) 220
Breedte (in mm) 140
Dikte (in mm) 34

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: De mythe van Methusalem

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden