Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

De onderwijstraditie van Advaita Vedanta

Swami Dayananda

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 8,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Vele moderne academici en spirituele leraren presenteren Advaita Vedanta als een filosofische stroming. Volgens hen is Vedanta een theorie en krijg je door praktische toepassing de ervaring van eenheid. In dit boekje laat Swami Dayananda zien wat er onjuist is aan deze en andere moderne opvattingen, en maakt hij tegelijkertijd duidelijk wat traditionele Advaita Vedanta is.
Swami Dayananda stelt dat de onderwijstraditie van Vedanta net zo belangrijk is als haar visie van eenheid, omdat de visie volledig afhangt van de methode van lesgeven. Je hebt een leraar nodig die weet hoe hij of zij de woorden van Vedanta moet hanteren om de eenheid van het individu en het geheel te ontvouwen. Anders zul je de visie van Vedanta mislopen.
Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een vooraanstaand Advaita Vedantaleraar en Sanskrietgeleerde in de traditie van Adi Shankara. Vol compassie onderwees hij ruim vijftig jaar Vedanta aan iedereen die de waarheid van het zelf en de wereld wilde begrijpen. Enkele honderden van zijn studenten geven deze kennis nu op de traditionele wijze door in centra verspreid over de wereld.

Productkenmerken

ISBN 9789078555209
Auteur Swami Dayananda
Uitgever Uitgeverij Viveki
Datum uitgave 20131125
Lengte (in mm) 200
Breedte (in mm) 135
Dikte (in mm) 3
Aantal pagina's 34

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: De onderwijstraditie van Advaita Vedanta

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden