Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

De Staffordshire Bull Terrier

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback
 49,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De Staffordshire Bull Terrier is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de populairste terrierrassen. De vele liefhebbers waarderen dit ras vanwege zijn sterke lichamelijke en mentale eigenschappen. Het is de minst kostbare hond in onderhoud. Van geboorte af vraagt hij een minimum aan verzorging van het uiterlijk; kosten voor een hondentrimsalon hoeven bij hem niet gemaakt te worden. Zelfs onder de slechtste weersomstandigheden is het eenvoudig om zijn korte vacht schoon en fris te houden.
Bovenal wordt de Staffort gewaardeerd om zijn karakter. De Stafford is een sterke, veerkrachtige hond, goed in staat om zich door ruig struikgewas of doordrenkte velden te bewegen, en ook verdraagt hij prima een ruige stoeipartij met onstuimige kinderen.
In dit naslagwerk worden alle mogelijke facetten van deze terrier belicht: de geschiedenis van het ras, de Staffordshire in de kunst, de juiste voeding en alles om de optimale gezondheid van deze hond te waarborgen. Daarnaast is er veel aandacht voor het fokken en africhten van de Stafford.
Recensie(s)

Een goed initiatief om dit oorspronkelijk in Engeland verschenen boek op de Nederlandse markt te brengen. De beide auteurs zijn kenners van het ras, maar hebben voor een aantal specifieke hoofdstukken andere deskundigen aangetrokken, hetgeen absoluut een meerwaarde betekent. De Engelse kynologie verschilt op sommige punten wezenlijk van de Nederlandse, maar vertaler Roel Beute-Faber heeft die verschillen correct aan de Nederlandse situatie aangepast. Ruime aandacht is er voor de historie van dit specifiek Engelse hondenras, zo ook voor de rasstandaard, het fokken, de aanschaf van een pup, de gezondheid en het africhten. Kortom, een uitstekend boek en zonder meer een aanwinst voor diegenen die het ras bezitten of overwegen het aan te schaffen. De fraaie kleurenfoto's passen goed bij de tekst en geven een goede indruk van de aard van het ras en van de diverse activiteiten die daarmee ondernomen kunnen worden. 'Het ultieme naslagwerk' vermeldt de uitgever als ondertitel. Dat is op z'n plaats, alhoewel een register het zoeken naar bepaalde onderwerpen en specifieke honden had vergemakkelijkt. Een aanwinst binnen de literatuur over dit hondenras en ook interessant voor belangstellenden in terriers in het algemeen.

Productkenmerken

ISBN 9789077462041
Uitgever Bloemendal Uitgevers
Datum uitgave 20050305
Lengte (in mm) 287
Breedte (in mm) 209
Dikte (in mm) 24
Aantal pagina's 256

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: De Staffordshire Bull Terrier

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden