Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Dit is mijn hof

Chris de Stoop

Besproken in NRC
0
Bindwijze: Hardback
 20,99
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De Hedwigepolder, de beroemdste polder van de lage landen, schrijlings op de Zeeuws-Vlaamse grens, moet en zal onder water worden gezet. Deze polder is symbool geworden voor het oude boerenland dat moet wijken voor nieuwe natuurgebieden. Dit raakt de bevolking diep in de ziel.

Schrijver Chris de Stoop, boerenzoon uit de streek, keert terug naar de ouderlijke hoeve, die van de ene op de andere dag leeg is komen te staan. Terwijl hij de boerderij bestiert, ziet hij hoe het landschap om zich heen verandert. Hij is zo iemand die nog in vervoering kan raken van een mooi gevormde koe. Hij kan nog lyrisch worden over een versgeploegde akker. De auteur ziet om naar het boerenleven dat het land maakte tot wat het was, duizend jaar lang. En hij kijkt met verbijstering naar het geradbraakte land dat het geworden is.

Dit is mijn hof is een aangrijpend, persoonlijk relaas over het ellendige verdwijnen van de boeren, iets wat zich nu overal in Europa voordoet, maar nergens zo schrijnend als hier.
'Op een goeie kilometer afstand staat er wel een dozijn borden, die melden waarom we dit gebied zo waardevol moeten vinden. Ze tonen waar je moet kijken en leggen uit wat je ziet. Ze geven me het gevoel dat ik een passant ben, een toeschouwer, en het landschap een decor, zoals in een Disneyfilm. De natuur is niet meer iets wat er gewoon is, wat buiten ons staat, aan zichzelf overgeleverd. Ze is nu toevertrouwd aan een conservator.'

Productkenmerken

ISBN 9789023493211
Auteur Chris de Stoop
Uitgever Bezige Bij, De
Datum uitgave 20150907
Lengte (in mm) 221
Breedte (in mm) 141
Dikte (in mm) 30
Aantal pagina's 240

Recensie van klanten

Prachtig boek Review door Tom de Meijer
Beoordeling

Aangrijpend en liefdevol geschreven verhaal van de schrijver / boerenzoon Chris de Stoop over de teloorgang van het boerenbedrijf in een van de vruchtbaarste landbouwgebieden van Europa, slachtoffer van de havenuitbreiding van Antwerpen en ten prooi gevallen aan 'valse' nieuwe natuur, die als natuurcompensatie wordt aangelegd. De Stoop fulmineert ook tegen de waanzin van de uitbreiding van de haven van Antwerpen, die er ten onrechte van uitgaat dat men tot in de eeuwigheid de grootste mammoetschepen ter wereld 50 kilometer landinwaarts zal sleuren over een te ondiepe rivier, met alle kosten en alle verlies die dat meebrengt...

(Geplaatst op 19-11-2015)

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Dit is mijn hof

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden