Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Een eetstoornis overwinnen, kan dat?

Greta Noordenbos

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 22,05
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Dit boek geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de behandeling en het herstel van een eetstoornis. Wat is een eetstoornis en wat zijn de achtergronden en gevolgen daarvan? Waar kunnen mensen behandeld worden voor een eetstoornis? Wat is het doel en de inhoud van de behandeling? Welke behandelingen zijn effectief? Kan iedereen herstellen van een eetstoornis? Hoe lang duurt het herstelproces en hoe groot is het risico op een terugval?
Inmiddels is veel onderzoek gedaan, zodat op de meeste vragen een antwoord gegeven kan worden op basis van wetenschappelijk onderzoek.
Dit boek is bedoeld voor diverse behandelaars van mensen met een eetstoornis en voor mensen die zelf een eetstoornis hebben, hun families, partners en vrienden.
Dr. Greta Noordenbos werkt op de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Leiden en is een expert op het gebied van eetstoornissen. Ze is lid van de Nederlandse Academie van Eetstoornissen (NAE) en heeft diverse artikelen en boeken geschreven over preventie en herstel van eetstoornissen.

'Dit is het boek dat er al lang had moeten zijn, maar dat er nu gelukkig is. Het is een absolute must voor iedereen die gevraagd en ongevraagd in aanraking komt met een eetstoornis.' Jesús de la Torre y Rivas, voorzitter Weet, de vereniging rond eetstoornissen.
'In dit boek wordt de mens achter de eetstoornis centraal gesteld bij de achtergronden, de behandeling en het herstelproces. Een bijzonder leerzaam en toegankelijk boek voor betrokkenen en behandelaars.' Anton van Amerongen, sociotherapeut, Centrum Eetstoornissen Ursula en bestuurslid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen.
'Dit boekje bevat een schat aan informatie. Het is enig in zijn soort omdat het vertrekt vanuit vragen die opkomen bij cliënten vooraleer ze hulp vinden. Het slaagt er op een bijzonder toegankelijke manier in om de weg te wijzen naar goede kwaliteitsvolle hulp bij eetstoornissen.' An Vandeputte, vormingswerkster, licentiate in de klinische psychologie (K.U.Leuven) en psychotherapeut.

Productkenmerken

ISBN 9789058982636
Auteur Greta Noordenbos
Uitgever De Tijdstroom
Datum uitgave 20141106
Lengte (in mm) 218
Breedte (in mm) 139
Dikte (in mm) 13
Aantal pagina's 160

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Een eetstoornis overwinnen, kan dat?

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden