Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Een krachtig instrument

Herman Roozenbeek, Jeoffrey van Woensel, Frank Bethlehem

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback
 39,90
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De Koninklijke Marechaussee bestaat in 2014 tweehonderd jaar.
Vanaf de oprichting op 26 oktober 1814 vervult dit militair politiekorps een belangrijke rol op het snijvlak van politie en krijgsmacht. Lag de nadruk tot aan de Tweede Wereldoorlog op civiele politietaken, daarna verschoof het accent naar de militaire politiezorg bij de landmacht en de andere krijgsmachtdelen in binnen- en buitenland.
De taak waarvan wellicht de meesten de Marechaussee kennen, is de personencontrole aan de grens, bijvoorbeeld op Schiphol.
Onder meer in de roerige jaren zestig, zeventig en tachtig was het Wapen - zoals de Marechaussee meestal werd aangeduid - een onmisbaar bijstandsinstrument, wat ertoe bijdroeg dat de Koninklijke Marechaussee vanaf 1988 een comeback in het politiebestel maakte.

Een krachtig instrument brengt de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee niet alleen tot leven in de tekst, maar ook in het rijk geschakeerde beeldmateriaal. Naast de talrijke foto's en andere illustraties kunt u - met behulp van uw smartphone of tablet - diverse filmfragmenten bekijken.

Over de auteur(s):
Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) in Den Haag is een gespecialiseerd kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van de Nederlandse militaire geschiedenis. Het Instituut publiceert wetenschappelijke studies, verzorgt onderwijs aan militaire opleidingsinstituten en universiteiten en maakt zijn verworven kennis en audiovisueel bezit toegankelijk voor een breed publiek.

Productkenmerken

ISBN 9789089531599
Auteur Herman Roozenbeek, Jeoffrey van Woensel, Frank Bethlehem
Uitgever Uitgeverij Boom
Datum uitgave 20141030
Lengte (in mm) 304
Breedte (in mm) 219
Dikte (in mm) 20

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Een krachtig instrument

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden