Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Een wijd land

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 22,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Een wijd land gaat over gewone mensen in een buitengewone werkelijkheid. Het is een verhaal over het dagelijkse bestaan van trappistinnen, over het Brabantse dorp waarin zij leven en over hun spirituele achterland. De schrijfster beantwoordt vragen die bij veel gasten van de abdij Koningsoord opkomen: wat speelt zich af achter de geheimzinnige muren?Wat (of Wie) beweegt de zusters, zelfbewuste vrouwen van deze tijd, om voor deze oeroude levensvorm te kiezen? Wat is hun ideaal en hoe verhoudt zich dit tot het leven van alledagen tot het leven in dorp en wereld?
Leven in een klooster is een geconcentreerde vorm van gewoon leven. Al wat menselijk en kleinmenselijk is, het hele rijk geschakeerde palet van ervaringen en gevoelens, goed en kwaad, is er te vinden. In deze besloten wereld zoeken de zusters naar het wijde land van de liefde, want waar vriendschap is en liefde, daar is God, zo zingen zij.
Dit verhaal gaat over de ervaringen van een gemeenschap. Het verleden wordt beschreven in de levendige woorden van de zusters zelf. Ook voor de persoonlijke verhalen van dorpelingen, gasten en werkers is ruimte gemaakt. Zij geven in alle eenvoud waarin God zich openbaart een beeld van de vruchtbare verhoudingen tussen een abdij en haar omgeving.
Een wijd land is geschreven voor iedereen met belangstelling voor het religieuze leven, maar heel in het bijzonder voor de relaties van abdij Koningsoord om een tastbare herinnering en blijk van vriendschap na te laten bij gelegenheid van de noodgedwongen verhuizing naar een streek boven de rivieren, waar de zusters opnieuw ‘een wijd land’ hopen te vinden.

Deze uitgave getuigt van een harmonieuze samenwerking tussen fotografe Tinelou van der Elsken en de schrijfster. Woord en beeld rijmen met elkaar: beiden werpen licht op de kern van het trappistinnenlevenvan vandaag en van alle tijden.

Productkenmerken

ISBN 9789056252823
Uitgever Valkhof Pers
Datum uitgave 20081127
Lengte (in mm) 236
Breedte (in mm) 169
Dikte (in mm) 20
Aantal pagina's 240

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Een wijd land

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden