Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Elektriciteit te water

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 25,99
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

2e druk, verschenen in 2009

Dit boek is geen gewoon boek over elektriciteit.


Het is gebaseerd op één van de meest succesvolle artikelenseries in "Practical Boat Owner". De prachtige illustraties en heldere tekst maken een gecompliceerd onderwerp toegankelijk en duidelijk.Een volledige en praktische stap-voor-stap handleiding voor jachteigenaren. Alles wat je wilt weten over de elektrische installatie en apparatuur aan boord. Een uniek boek, geheel in kleur uitgevoerd, met bijzonder duidelijke tekeningen en schema's. Zowel de doorgewinterde doe-het-zelver als de beginnende watersporter kan met dit boek direct aan de slag, als het gaat om het elektrische systeem, het aansluiten van apparaten en het oplossen van problemen.In deze tijden, waarin alles steeds meer high tech wordt, hoeven schippers zich er niet meer voor te schamen dat ze steeds meer afhankelijk worden van de elektrische systemen in hun schepen. In een modern jacht vinden we veel comfort waar we thuis ook aan gewend zijn: warm water, TV, magnetron, verwarming en koeling. Dit betekent een uitgebeid elektrisch boordnet en, in veel gevallen, afhankelijk van walspanning. Daarbij komen nog de navigatie-instrumenten.


Onlangs hoorde ik een bekende jachtontwerper beweren dat de traditionele kaartentafel haar langste tijd heeft gehad. Hij deed zelf geen moeite meer om nog een kaartentafel op te nemen in zijn ontwerpen onder de 30 voet. Volgens hem zullen deze boten volledig met behulp van elektronische instrumenten gevaren worden, zoals GPS, kaartplotters en dergelijke.


Wanneer hebben we voor het laatst een motor met de hand gestart? Er zijn nauwelijks nog motoren die deze mogelijkheid bieden. De enige noodvoorziening is nu een extra accu. Misschien vragen we ons af of dit een verstandige ontwikkeling is. Of we het leuk vinden of niet, niemand twijfelt er nog aan dat dit realiteit is. Het wordt dan echter wel noodzakelijk dat we als schipper verstand krijgen van elektriciteit.


Elektrische formules worden vermeden, behalve bij de gronslagen van de wet van Ohm. In plaats daarvan probeert dit boek inzicht te geven in de werking van elektriciteit en welke nieuwe mogelijkheden ontstaan door de modernisering van een systeem.


Productkenmerken

ISBN 9789059610019
Uitgever Alk & Heijnen, De
Datum uitgave 20030414
Lengte (in mm) 297
Breedte (in mm) 210
Dikte (in mm) 11
Aantal pagina's 111

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Elektriciteit te water

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden