Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Elementair begrip van de psychologische diagnostiek

Jan ter Laak

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 52,40
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De diagnosticus speelt een belangrijke rol bij de psychologische diagnostiek van een cliënt. Dankzij de opgedane kennis en ervaring kan de diagnosticus vragen van cliënten beantwoorden. Het kennisbestand van de gedragswetenschappen is daarbij van groot belang, maar dit boek laat zien dat de betekenis ervan ook weer niet overschat hoeft te worden.

In het eerste deel wordt ingegaan op de methodologie bij het vaststellen en analyseren van de hulpvraag van de cliënt. Het tweede deel behandelt niet de vorm van de hulpvraag, maar geeft juist een inhoudelijke uiteenzetting ervan. Via de vorm uit deel 1 en de inhoud uit deel 2 brengt deze uitgave het vaststellen en analyseren van de hulpvraag terug naar de plek waar ze hoort: bij de praktiserende diagnosticus. Elementair begrip van de psychologische diagnostiek vormt als geheel een onmisbare hulp bij alle beslissingen die een diagnosticus onvermijdelijk zal moeten nemen.

Dit boek is bedoeld voor bachelor- en masterstudenten psychologie en pedagogiek en voor hbo-studenten toegepaste psychologie. Daarnaast is het uitermate geschikt voor praktiserende gedragswetenschappers, zoals psychologen, pedagogen en deskundigen in het maatschappelijk werk, de psychiatrie en het onderwijs.

De auteur, Jan J.F. ter Laak, was twintig jaar lang hoofddocent aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Aan diverse universiteiten gaf hij onderwijs in de ontwikkelings- en onderwijspsychologie, methodologie, psychometrie en persoonlijkheidsleer. Hij heeft verschillende (postdoctorale) cursussen verzorgd, zowel in Nederland als in het buitenland, en was betrokken bij de oprichting van het tijdschrift European Journal of Psychological Assessment.

Productkenmerken

ISBN 9789026522376
Auteur Jan ter Laak
Uitgever Pearson Benelux B.V.
Datum uitgave 20110701
Lengte (in mm) 256
Breedte (in mm) 205
Dikte (in mm) 27
Aantal pagina's 407

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Elementair begrip van de psychologische diagnostiek

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden