Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 02 02 (optie 3)

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

FC Hopeloos

Herman Sandman

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 17,90
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Deze zomer keek Nederland na de verrichtingen van een aantal voetballers. Maar er zijn ruim anderhalf miljoen anderen die zih bekwmaen in dit spel In FC Hopeloos beschrijft Herman Sandman de wederwaardigheden van een voetbalclub ver weg in de provincie. Elf mannen melden zich elke week hopelijk een beetje op tijd op het veld van hun dorpsclub. De kleedkamers zijn steenkoud, er is geen tijd voor een warming-up en voor de zoveelste keer verliest het elftal van dat van het buurdorp.

Maar de voorzitter heeft een plan. Een bijzonder ambitieus plan zelfs. Hij wil een festival organiseren om de club en het dorp op te stoten in de vaart der volkeren. Alles wordt in het werk gesteld om dit tot een succes te maken. Zelfs de landelijk media worden ingeseind.

Herman Sandman kan als geen ander de ziel van Groningen beschrijven. Hij deed dat onder meer in De laatste bus naar Slochteren, waarover Bert Wagendorp vol lof sprak:

'In elke Sandman-column staat minstens één alinea die ervoor zorgt dat je het boek even aan de kant moet leggen om tot jezelf te komen, even héél diep na te denken, de tranen uit je ogen te wissen of op zoek te gaan naar iemand om haar aan voor te lezen.'

Na column- en verhalenbundels, een schets over het literaire leven in de stad Groningen en een biografie is FC Hopeloos de eerste roman van Herman Sandman. Het boek gaat naast voetballen vooral over het ambitieloze plattelandsleven en de positie van het individu in een gesloten gemeenschap. De typerende noordelijke humor houdt Sandman ook als romancier recht overeind.

FC Hopeloos verschijnt in vier verschillende omslagen. Omdat het boek één ISBN krijgt, zullen die vier versies ad random verdeeld worden. Een keuze maken kan in de fysieke boekhandel of op de website van Uitgeverij Passage.

Productkenmerken

ISBN 9789054522874
Auteur Herman Sandman
Uitgever Passage, Uitgeverij
Datum uitgave 20140528
Lengte (in mm) 200
Breedte (in mm) 120
Dikte (in mm) 20

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: FC Hopeloos

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden