Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

gedachten voor de therapeut

Lieve van Lier

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 20,60
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De psychotherapeut beluistert verhalen die raken, hij laat zich beroeren door woorden over zorgen en angsten, over pijn en onmacht, over liefde en haat, over verlangen en lijden. Maar hoe draagt de psychotherapeut zorg voor zichzelf, teneinde de capaciteit te bewaren om al die pijnlijke verhalen te helpen dragen?

Psychotherapeuten blijken vaak kleine of grote verzamelaars te zijn van woorden. Ze noteren zinnen en citaten uit de literatuur die hen raken, die hen boeien en intrigeren, en bewaren ze in mooie boekjes en schriftjes. Het gaat om woorden die als voedsel zijn voor de geest, en die van waarde zijn in het zoekproces naar woorden en beelden dat zich dagelijks in elke therapiekamer afspeelt. Dichters en schrijvers weten immers ervaringen zo te verwoorden dat ze raken aan de essentie, dat ze vorm geven aan wat misschien al een hele tijd rondzwierf in onze gedachten, zonder daarvoor 'passende' woorden te vinden.

Spiegelingen is te beschouwen als een door therapeuten volgeschreven notaboekje. Het biedt een verzameling aan bespiegelende woorden van dichters en schrijvers omtrent een diversiteit aan levensthema's waarmee de therapeut in zijn werkkamer wordt geconfronteerd. Ze werden bijeengebracht door psychotherapeuten uit Vlaanderen en Nederland. Het gaat om thema's als tijd, het leven, verbondenheid, opgroeien, verlies en verdriet... Elk thema wordt ingeleid met enkele bespiegelende gedachten. Verder doen vele citaten gewoon hun werk: ze inspireren, raken of doen je gewoon even stilstaan...

Het boek is bedoeld voor wie van woorden houdt die vorm geven aan levensthema's; omdat je ze tegenkomt in je werk als psychotherapeut of hulpverlener, of omdat je ze ontmoet in je persoonlijk leven.
OVER DE AUTEURS

Nicole Vliegen is psycholoog, psychodynamisch kindertherapeut en psychoanalytica. Ze is hoofddocent in de onderzoeksgroep Klinische Psychologie van de KU Leuven, academische verantwoordelijke van de opleiding Psychodynamische Kinderpsychotherapie en voorzitter van RINO Vlaanderen.

Lieve Van Lier is psycholoog en psychodynamisch kindertherapeut. Ze is medewerker van de onderzoeksgroep Klinische Psychologie van de KU Leuven, staflid van de opleiding Psychodynamische Kinderpsychotherapie en bestuurslid van RINO Vlaanderen.

Productkenmerken

ISBN 9789033491757
Auteur Lieve van Lier
Uitgever Acco België
Datum uitgave 20130415
Lengte (in mm) 181
Breedte (in mm) 139
Dikte (in mm) 17
Aantal pagina's 220

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: gedachten voor de therapeut

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden