Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Geweld en veerkracht in gezinnen

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 20,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

"Door te lezen over zowel de schade als de veerkracht en het vermogen tot herstel, is de bundle motiverend en brengt het je hoopvol in beweging." Th se Evers, docent zeden Faculteit Bijzondere Politiekunde en Leiderschap, Politie Academie, Apeldoorn.
"Dijkstra heeft aandacht voor de meerduidigheid van posities en processen; het gaat niet om dader of slachtoffer, om vader of dader van geweld, om vergeven of vergelden, maar om elkaar afwisselende en soms tegelijkertijd plaatsvindende processen. Het begrip veerkracht als dynamisch ontwikkelingsproces sluit hier naadloos op aan." Mr dr katinka L nnemann, senior onderzoeker Verwey-Jonker instituut en lector veiligheid en Recht Avans, Hogeschool Brabant.
"Om ooit af e kunnen rekene met de schadelijke gevolgen voor kinderen van huiselijk geweld, moeten we ons ook verdiepen in ouderschap. Hiervoor geeft de bundle een aantal aanknopingspunten, Dit boek gaan we ongetwifeld gebruiken in de aansturing en begeleding van ouder-kind begeleiders in de opvang aan mishandelde vrouwen en kinderen." Drs. Gerie van Maanen, orthopedagoog, Toevluchtsoord Groningen.
Hoe gaan kinderen, volwassenen en professionals met geweld en verwaarlozing in gezinnen om? Wat valt er teleren uit de aanpak in de praktijk? Geweld en veerkracht in gezinnen gaat in op deze vragen en biedt een blikverruimend kader. Het geeft professionals steun bij hun dagelijkse werk met huiselijk geweld door hen van relevante achtergrondkennis te voorzien. De bundle is ook belangrijk voor degene die met geweld in gezinnen te maken hebben zoals beleidsmakers en wetenschappers en leent zich prima als studieboek voor beroepsopleidingen en schooling.
De auteur Sietske Dijkstra is psycholoog en heeft al ruim 20 jaar expertise in geweld binnen relaties. Ze promoveerde aan de Universiteit van Utrecht en leidt sinds 1998 haar eigen bedrijf. Ze verzorgt schooling, onderzoek en advies bij o.a. Bureaus jeugdzorg (BJZ), opvang, geestelijke gezondheidszorg (ggz), ggd, jeugdhulpverlening, onderzoeks-instellingen en beroepsopleidingen.

Productkenmerken

ISBN 9789090212685
Uitgever Jan van Arkel
Datum uitgave 20070129
Lengte (in mm) 220
Breedte (in mm) 151
Dikte (in mm) 15
Aantal pagina's 184

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Geweld en veerkracht in gezinnen

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden