Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Handboek psychopathie en de antisociale-persoonlijkheidsstoornis

Luk Gijs, Ingeborg Jeandarme

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback
 55,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Sinds de begrippen 'psychopathie' en 'antisociale-persoonlijkheidsstoornis' in het wetenschappelijke discours geïntroduceerd zijn, hebben ze geleid tot een grote wetenschappelijke aandacht. Diagnostische instrumenten zijn ontwikkeld, theoretische modellen opgesteld, diagnostische instrumenten gevalideerd en behandelingen toegepast. Bovendien worden deze begrippen steeds vaker gebruikt binnen forensische en rechterlijke contexten en hebben deze toepassingen vaak ernstige consequenties voor de personen die het label psychopathie of antisociale-persoonlijkheidsstoornis toebedeeld krijgen van professionals.
Momenteel is de wetenschappelijk literatuur over psychopathie en de antisociale-persoonlijkheidsstoornis zeer uitgebreid en divers. Opvallend is evenwel dat in het Nederlandse taalgebied een handboek over deze twee fenomenen ontbrak, zodat het lastig was voor professionals om een overzicht te krijgen van dit veld. Temeer lastig, omdat in veel gangbare opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, klinisch psycholoog en psychiater amper aandacht wordt besteed aan deze twee fenomenen. Dit handboek beoogt deze lacune in Nederland en België te verhelpen, zodat professionals in de ggz beter voorbereid zijn op effectiever diagnosticeren en behandelen van deze doelgroep. Gezien de prevalentie is het namelijk goed mogelijk dat ggz-professionals in hun werkzaamheden geconfronteerd worden met personen die hoog psychopathisch zijn of een antisociale-persoonlijkheidsstoornis hebben.

Ook hoopt de redactie dat dit boek eraan bijdraagt dat strafrechtelijk professionals zoals rechters, advocaten, officieren van justitie, de politie en de recherche, maar ook personeelsfunctionarissen bij banken, in het leger, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven, een beter begrip krijgen van psychopathie en de antisociale-persoonlijkheidsstoornis.

Productkenmerken

ISBN 9789058982827
Auteur Luk Gijs, Ingeborg Jeandarme
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Datum uitgave 20151204
Lengte (in mm) 248
Breedte (in mm) 179
Dikte (in mm) 33
Aantal pagina's 566

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Handboek psychopathie en de antisociale-persoonlijkheidsstoornis

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden