Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk

L. Goudswaard

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback
 135,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Menig huisarts neemt graag een scalpel of naaldvoerder ter hand. Het uitvoeren van een verrichting biedt een verfrissende afwisseling op het luisteren, praten, voorlichten, adviseren, coachen en voorschrijven binnen de huisartsenpraktijk. Dat het incideren van abcessen, het verwijderen van kleine benigne tumoren en het hechten van eenvoudige wonden tot de basistaken van de huisarts behoren, is algemeen bekend. Maar de mogelijkheden gaan veel verder. In dit rijk geïllustreerde standaardwerk wordt aan de hand van stapsgewijze instructie, verhelderende foto's en tekeningen een groot aantal verrichtingen toegankelijk gemaakt.

Alle ingrepen zijn zoveel mogelijk van beeldende casuïstiek voorzien en worden volgens een heldere, vaste structuur behandeld:
* Achtergronden
* Indicaties en contra-indicaties
* Valkuilen
* Instrumentarium en materialen
* Voorbereidingen
* Stapsgewijze beschrijving van de verrichting
* Complicaties
* Nazorg
* Literatuur

Naast het systematisch beschrijven van de verrichtingen zelf, is er natuurlijk veel aandacht voor de organisatie, de administratie en het wettelijk kader.

Sinds het verschijnen van de eerste druk in 2009 heeft ruim 80% van de huisartsen in Nederland dit praktische naslagwerk aangeschaft. De vijfde, geheel herziene druk van het handboek is nu volledig geactualiseerd en uitgebreid. Nieuwe verrichtingen zijn toegevoegd en bestaande verrichtingen zijn aangepast op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Dit boek instrueert niet alleen, het inspireert ook. De huisarts zal na het lezen ervan nauwelijks kunnen wachten om met de nieuw verworven kennis aan de slag te gaan. Bouwen aan een praktijk waarin verrichtingen een integraal onderdeel uitmaken van de patiëntenzorg en werkplezier van het gehele huisartsgeneeskundige team.

Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk is een coproductie van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en Prelum Medische media & nascholing.

Productkenmerken

ISBN 9789085621393
Auteur L. Goudswaard
Uitgever Prelum Uitgevers
Datum uitgave 20141110
Lengte (in mm) 284
Breedte (in mm) 215
Dikte (in mm) 38

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden