Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Helen door delen

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 39,90
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Dit boek geeft een omschrijving van een nieuwe, tweeledige grondhouding voor de hulpverlener. Centraal staat daarbij de fundamentele opgave van de mens om zijn zorg voor zichzelf (autonomie) te verbinden met zijn zorg voor de ander (verbondenheid). Het boek maakt duidelijk dat een hulpverlener zijn cliënt kan helpen bij een evenwichtige verbinding wanneer hij in de hulpverleningsrelatie met de cliënt deze verbinding op een constructieve en evenwichtige wijze weet te realiseren.

Vaak wordt gesteld dat het gereedschap van iedere hulpverlener zijn eigen persoon is, maar daarbij wordt meestal niet duidelijk gemaakt hoe de hulpverlener op een therapeutisch verantwoorde wijze met zichzelf in relatie tot de cliënt kan omgaan. Volgens recente ontwikkelingen blijken hulpverleners steeds meer oog te hebben voor de actuele interactie met hun cliënt. Binnen die interactie reageren zij steeds persoonlijker op de cliënt. Voor de hulpverlener vergt dit een hele andere oriëntatie: die van het constructief persoonlijk functioneren. Dit boek geeft u het theoretische fundament (het waarom en waarvoor) van het constructief persoonlijk functioneren en verschaft u methodische richtlijnen (hoe pak je het aan?).

Helen door delen is ook vernieuwend omdat het de persoonlijke component implementeert in de hulpverleningsrelatie en de consequenties daarvan uitwerkt voor de methodiek van de psychosociale hulpverlening in de eerste, tweede en derde lijn. Getracht wordt theoretische diepgang , praktische relevantie, methodische instructie en empirische onderbouwing te combineren. Het boek sluit af met een empirisch onderzoek naar de samenhang tussen een tweeledige grondhouding enerzijds en het welbevinden van de hulpverlener anderzijds.

Helen door delen geeft u als lezer een stimulans om bij uzelf te rade te gaan. Het boek helpt stil te staan bij uw eigen gevoelens, behoeften, denkbeelden en gedrag. Zo leert u uw persoonlijke reactie op een constructieve wijze te gebruiken in uw relatie met uw cliënt.

Productkenmerken

ISBN 9789058980137
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Datum uitgave 19990101
Lengte (in mm) 240
Breedte (in mm) 170
Dikte (in mm) 30
Aantal pagina's 483

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Helen door delen

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden