Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Het koninkrijk van deze wereld

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 12,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Alejo Carpentier werd in 1904 op Curba geboren als zoon van een Franse architect en een Russische moeder. Hij zat enige tijd in de gevangenis wegens zijn verzet tegen de Cubaanse dictator Machado. Vanaf 1966 woonde hij in Parijs, waar hij tot zijn dood in 1980 een belangrijke diplomatieke betrekking had. Carpentier wordt algemeen beschouwd als Cuba's grootste romanschrijver. In 1977 kreeg hij de Premio Cervantes, de grote Spaanse prijs voor de letteren.

Op de toenmalige Franse kolonie Saint Dominique vindt in 1791 een succesvolle slavenopstand plaats. Gestimuleerd door de Franse revolutie komen de negerslaven steeds meer op voor hun rechten en na lange politieke onrust roepen zij op 1 januari 1804 de onafhankelijkheid uit, waarmee Haïti als eerste “zwarte” land op het Amerikaanse halfrond een feit is.

"Het koninkrijk van deze wereld" (1949) is het fascinerende verhaal van de gebeurtenissen op Haïti in het begin van de negentiende eeuw. De slavenopstand leidt tenslotte tot het eerste zwarte koninkrijk met een zwarte koning. Maar de tirannie blijkt slechts van kleur te zijn veranderd... In deze korte historische roman, waarin naast veel ellende en strijd ook erotiek, voodoo, pracht en praal een rol spelen, geeft Carpentier blijk van zijn visie op het kwaad van de macht en van zijn schitterende, soms poëtische verteltechniek, die hij 'lo ral maravilloso' noemde en waarmee hij grondlegger werd van het magisch realisme.

"Het koninkrijk van deze wereld" kwam voor het eerst in 1997 uit in Nederlandse vertaling bij In de Knipscheer. Deze heruitgave in de reeks Reprise Literair is uitgebreid met Carpentiers beroemde proloog "Het wonderbaarlijke werkelijke" die, hoewel tot dusver alleen gepubliceerd in de eerste Spaanstalige editie, wordt beschouwd als een baanbrekend document.

In 2000 verscheen zijn novelle 'De achtervolging', voorafgegaan door drie verhalen in de door hem zelf samengestelde uitgave "Tijdoorlog" [978-90-6265-481-9].

Citaten uit recensies:

"Een verrassing deze Nederlandse vertaling. De beschrijvingen zijn tastbaar, de oorsprong legendarisch. Daarenboven is het boek ongenadig ontroerend." - De Groene Amsterdammer

"Zelfs na een halve eeuw blijft dit boek overeind als een waardevolle aanvulling op de literatuur over Haïti." - NRC

"Het is een tijdloze fabel die nog steeds indruk maakt. Uitgesproken literair, beeldrijk en sensueel." - Trouw

"Al lezende wordt al snel duidelijk waarom deze roman nog altijd genoemd wordt. Carpentier is de wegbereider voor García Márquez, Vargas Llosa en Fuentes." - Leeuwarder Courant

"Een verbijsterend boek, een triomfzang op de heldhaftige stijd en de vrijmaking van de slaven." - Martin Ros

"Carpentiers Haïti is doorlopend bijna tastbaar concreet en de ondertoon van het relaas onweerstaanbaar ironisch." - De Morgen

"Eerlijk gezegd vind ik de boeken van Carpentier veel beter en vooral dieper dan die van García Márquez." - Robert Lemm

Productkenmerken

ISBN 9789062654789
Uitgever Knipscheer, Uitgeverij In de
Datum uitgave 20010101
Lengte (in mm) 200
Breedte (in mm) 126
Dikte (in mm) 17
Aantal pagina's 176

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Het koninkrijk van deze wereld

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden