Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Hollandse pot

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback
 7,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling
veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en
landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse
pot. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn
eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in
vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven
in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.
Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in
meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg
van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten en
bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie
iets verschillen, soms zelfs plaatselijk.
In dit boek staat een selectie van Hollandse gerechten en
lekkernijen als Sipelsop, Duivekater, Snert, Stamppot rauwe
andijvie, Wentelteefjes en Oliebollen.
In Hollandse pot worden de Hollandse keukengeheimen
prijsgegeven.

Productkenmerken

ISBN 9789460971952
Uitgever De Lantaarn B.V.
Datum uitgave 20140228
Lengte (in mm) 198
Breedte (in mm) 197
Dikte (in mm) 15
Aantal pagina's 80

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Hollandse pot

  •  
    1 ster
    2 sterren
    3 sterren
    4 sterren
    5 sterren
    Beoordeling

* Vereiste velden