Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Horizon city

Jaap Scholten, Jaap Scholten

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 25,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Vierde, groene druk

'Ik vond Horizon City een feest om te lezen! Chuck Stork is een Icarus-
figuur, Great Gatsby-achtig, een film waard. Chuck surft hoog op de golven.
Het einde van het boek vond ik heel ontroerend.'
Geert Mak

'Prachtige verhalen (...), voortreffelijk uitgegeven.' ****
Sebastiaan Kort in NRC Handelsblad

'Jaap Scholten schrijft prachtige boeken. Daar is Horizon City er een van. Echt fantastisch.'
Jan Cremer

'Ik heb enorm genoten van het mythomane boek van Jaap Scholten. Welke schrijver zou er niet jaloers zijn op zo'n grote en aangrijpende familiegeschiedenis?'
Tommy Wieringa

'Horizon City' is het negende boek van de Hongaars-Nederlandse schrijver Jaap Scholten. In 2011 won hij de Libris Geschiedenis Prijs met Kameraad Baron (AtlasContact). Horizon City is een fascinerende literaire documentaire gebaseerd op een koffer vol familiearchivalia. Scholten bespreekt zijn roots en neemt de lezer mee op een reis langs twee eeuwen Twente, Nederland, de wereld. Een familiegeschiedenisboek van ruim 400 pagina's, een keten van ravissante anekdotes die duidelijk maken dat niemand ontkomt aan de invloed van zijn familie. Horizon City is met grote vaart geschreven, het is een oproep de wereld in te trekken, een ode aan het handelen, een liefdesverklaring aan het leven.


Schrijver Jaap Scholten (Enschede, 1963) krijgt op 16 november 2012 terloops een versleten stewardessenkoffertje in handen gedrukt. Het blijkt een goudmijn. De koffer zit bomvol verloren gewaande brieven, glasafdrukken, zwart-wit foto's, dagboekfragmenten en testamenten van zijn voorouders. Aan de hand van de inhoud van dit koffertje schetst Scholten in 'Horizon City' een persoonlijk en intiem portret van de opkomst en de ondergang van de Twentse grootindustriëlen - een verdwenen wereld waarvan hij de nadagen meemaakte.

Al schrijvend raakt Scholten aan onderwerpen die buiten Twente liggen en minder belicht zijn: de grote rol van de tot 1795 vervolgde en uitgesloten doopsgezinden of mennisten in de vaderlandse handel en industrie, het Delftsch Studenten Corps, de door prins Bernhard opgerichte 'Club van 1001', de morele herbewapening, de sociale betrokkenheid van de grondleggers van de Nederlandse industrie, de invloed van het toeval en de avontuurlijke instelling die Nederlandse ondernemers over de hele wereld brengt. Ook schrijft Scholten uitgebreid over de zwarte schapen van de familie zoals zijn excentrieke oom Chuck die in 1913 de eerste importeur van Harley Davidson in Europa werd, een vliegtuigwinkel op First Avenue bezat, vijfmaal trouwde en in armoede stierf.

Productkenmerken

ISBN 9789072603357
Auteur Jaap Scholten, Jaap Scholten
Uitgever Samenwerkende Uitgevers VOF
Datum uitgave 20140411
Lengte (in mm) 221
Breedte (in mm) 142
Dikte (in mm) 37
Aantal pagina's 448

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Horizon city

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden