Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Ik voel (n)iets voor verandering

Tessa Gottschal

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 24,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Tessa Gottschal
Ik voel (n)iets voor verandering
Ziekte, een echo uit het verleden?

Verandering als helende energie

Bijna iedereen stribbelt tegen zodra hij móet veranderen. Dat is een normale en gezonde reactie. Toch zijn er momenten dat zo’n verzet ten koste gaat van de fysieke of emotionele gezondheid. Het kost nu eenmaal kracht om een verandering tegen te werken. De grondlegger van psychologie, Sigmund Freud, was steeds geïnteresseerd naar deze kracht, deze psychische energie. Hij merkte ook dat die psychische energie vloeiend loopt óf hapert. Hij beschreef die haperingen en vatte deze samen onder de noemer ‘weerstand en afweermechanismen’. Na hem hebben vele anderen deze beschrijvingen verbeterd, verfijnd en uitgebreid.

De chakrapsychologie geeft antwoord op de vraag waar psychische energie het lichaam binnenkomt. Deze psychologie, die uit het Oosten komt, onderzocht op eigen wijze hoe de menselijke geest werkt, wat geestelijke stabiliteit geeft en wat niet. Het omschreef ook weerstand en afweermechanismen, alleen in andere termen.

Dit boek voegt beide zienswijzen samen. Het beschrijft waar psychische energie het lichaam binnenkomt, hoe dat ervaren wordt, hoe het tot gezondheid leidt of juist tot fysieke of emotionele klachten. De uitspraak dat lichaam en geest één zijn staat hiermee in een praktisch daglicht. Zeker door de vele bruikbare suggesties.

De kennis uit dit boek wordt ondersteund door speciale meditatie-cd’s. Deze reeks psychologisch opgebouwde meditaties geven energie, rust, versterken de immuniteit en stimuleren verandering.

Joanna Kortink, psychotherapeute en schrijfster van de best- sellers ‘Uit de ban van eetbuien’ en ‘Eerste hulp bij eetbuien’: “Tessa daagt de lezer uit om het beste uit zichzelf te halen!”

Christianne Vink, biologisch psycholoog: “Tessa’s geluid is uniek, ze is werkelijk wijs. Ik heb ongelofelijk veel van haar geleerd.”

Tessa Gottschal heeft een natuurgeneeskundige praktijk. Energietherapie en gesprekstechnieken zijn haar voornaamste werkgebieden. Onderdeel van haar opleidingen zijn onder meer een zesjaars-opleiding Healing en Selfhealing, meditatietrainingen, tal van bijscholingen bij het Rino (Nascholing en opleiding GGZ) en bij het Psychiatrisch Centrum Zon en Schild te Amersfoort met daarnaast vele jaren zelfeducatie.

Productkenmerken

ISBN 9789063789114
Auteur Tessa Gottschal
Uitgever Schors V.O.F., Uitgeverij
Datum uitgave 20100801
Lengte (in mm) 215
Breedte (in mm) 139
Dikte (in mm) 32
Aantal pagina's 540

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Ik voel (n)iets voor verandering

  •  
    1 ster
    2 sterren
    3 sterren
    4 sterren
    5 sterren
    Beoordeling

* Vereiste velden