Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Inleiding bestuurskunde

W. Oosten

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 33,75
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Inleiding bestuurskunde is een praktische inleiding op de wereld van het openbaar bestuur. Deze vijfde, herziene druk bevat meer praktijkvoorbeelden. De vragen en opdrachten zijn vernieuwd. Behalve het boek is ook de docentenhandleiding geactualiseerd.

Het boek begint met een beeld van de maatschappelijke achtergrond van openbaar bestuur en bestuurskunde. Vervolgens worden eerst overheidsorganisaties en dan het politieke systeem toegelicht. Beleid en organisatie van de overheid kennen een continue wisselwerking met maatschappelijke vraagstukken, zo blijkt. In de volgende hoofdstukken wordt het proces van beleidsvorming belicht aan de hand van de opeenvolgende fasen. Daarbij wordt duidelijk dat het agenderen, formuleren, uitvoeren en evalueren van beleid niet alleen een zaak is van de overheid. Burgers en particuliere organisaties zijn niet alleen 'consumenten' van beleid maar vaak ook 'coproducenten'.
Dit boek biedt een indruk van hoe die open beleidsvorming invulling kan krijgen. Behalve het Nederlandse bestuur krijgt ook overheidssturing in internationaal verband de nodige aandacht. Tot slot wordt de kunst van argumenteren en schrijven belicht.

Inleiding bestuurskunde is toegesneden op het gebruik in beroepsonderwijs en cursussen. De primaire doelgroep van het boek zijn mbo-leerlingen. Via de docentenhandleiding wordt gebruik in het hbo ondersteund. Verder is het boek een toegankelijk overzicht voor belangstellenden binnen en buiten de overheid. Een snelle kennismaking met de wereld van het openbaar bestuur is gegarandeerd.

Wouter-Jan Oosten schreef onder andere Politieke theorie ingeleid (Boom Lemma uitgevers, 2002), Ruimte voor een democratische rechtsstaat (Sociotext, 2005) en Over ondernemen: Onderneming, omgeving en overheid (ThiemeMeulenhoff, 2006). Hij is de griffier van een gemeente en doceert daarnaast bestuurskunde en bestuursrecht.

Productkenmerken

ISBN 9789089748850
Auteur W. Oosten
Uitgever Boom Juridische Uitgevers
Datum uitgave 20140602
Lengte (in mm) 240
Breedte (in mm) 172
Dikte (in mm) 13

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Inleiding bestuurskunde

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden