Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Italiaanse Renaissanceschilderkunst

Stefano Zuffi

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Hardback
 15,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Een mooi vormgegeven boek, dat nieuwe inzichten biedt in de kunst en cultuur van een tijdsgewricht in Italië - nu 500 jaar geleden.
Algemeen beschouwd als een van de meest bloeiende stromingen uit de kunstgeschiedenis, spreekt de Italiaanse renaissance nog altijd moderne lezers aan. De buitengewone kunstwerken die de 15e en 16e eeuw in Italië heeft opgeleverd, houden niet op met ons te begeesteren en lokken ons nog steeds naar Venetië, Mantua, Ferrara, Toscane en Rome.
Dit boek probeert een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van deze periode. In een begrijpelijke taal, een thematische structuur en in chronologische volgorde maakt u kennis met grote meesterwerken van o.m. Masaccio, Piero della Francesca, Mantegna, Botticelli, Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo en Titiaan, maar ook met minder gekende sleutelwerken, en met Caravaggio, de aankondiging van de barok.
Rijkelijk geïllustreerd? Dat spreekt voor zich. Reproducties van Italiaanse palazzi, portretten van aristocratische families, mythologische allegorieën, grootse frescocycli, Bijbelse taferelen en prachtige altaarstukken: het komt allemaal aan bod. De renaissance betekende een revolutie voor onder meer de schilderkunst, en de concrete voorbeelden daarvan, op inhoudelijk en vormelijk vlak, liggen in dit boek voor het rapen. Met behulp van details en uitvergrotingen wordt alles nóg duidelijker.
Het resultaat is een mooi vormgegeven boek, dat nieuwe inzichten biedt in de kunst en cultuur van een tijdsgewricht in Italië – nu 500 jaar geleden, maar nog altijd springlevend.
De auteur, Stefano Zuffi (°1961), heeft al een stevig palmares. Hij is kunsthistoricus en hij heeft vele publicaties op zijn naam, over vele onderwerpen en kunstenaars – Dürer, Michelangelo, Rembrandt, Vermeer, Titiaan, Caravaggio, en vele anderen. Hij schreef standaardwerken over Italiaanse kunst, geschiedenis, kunstgeschiedenis en kunststeden. Voor Ludion heeft hij al delen van de Kunstencyclopedie voor zijn rekening genomen.

Productkenmerken

ISBN 9789055447350
Auteur Stefano Zuffi
Uitgever Ludion
Datum uitgave 20100501
Lengte (in mm) 247
Breedte (in mm) 179
Dikte (in mm) 33
Aantal pagina's 399

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Italiaanse Renaissanceschilderkunst

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden