Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Justitie, binnenlandse zaken en veiligheid

Gert Vermeulen

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 25,70
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Over het boek:
Dit boek richt zich tot (oud-)studenten criminologie, rechten of politieke wetenschappen en bij uitbreiding al diegenen die een bijzondere interesse voor het brede criminologisch, strafrechtelijk of veiligheidsdomein betonen en niet de trein van de Europeanisering en internationalisering in uiteenlopende maatschappelijke sectoren willen missen.

Instellingen en organisaties worden besproken naargelang hun geografische reikwijdte. Zo komen achtereenvolgens de volgende samenwerkingsniveaus aan bod:

Benelux
Schengen
Europese Unie (EU)
Raad van Europa
Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (Navo)
Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE)
Groep van Acht (G8)
Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) en
Verenigde Naties (VN).

Voor elk samenwerkingsverband is zo veel mogelijk een zelfde, logische structuur aangehouden. Daarbij passeren in de regel - steeds op hoofdlijnen - de revue: ontstaan en historische ontwikkeling, institutionele structuur en werking en inhoudelijk beleid. Gezien de enorme en steeds verder toenemende impact ervan op zovele aspecten van ons maatschappelijk leven, inclusief in de sfeer van o.m. justitie, binnenlandse zaken en (internationale) veiligheid, is daarbij bijzondere aandacht gegeven aan het niveau van de Europese Unie.

Over de auteur(s):
Prof. dr. Gert Vermeulen doceert onder meer strafrecht aan de opleidingen rechten en criminologie van de Universiteit Gent. Hij is directeur van het Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP) en voert internationaal relevant wetenschappelijk onderzoek op het brede terrein van het strafrechtelijk beleid.

Productkenmerken

ISBN 9789046606117
Auteur Gert Vermeulen
Uitgever Maklu, Uitgever
Datum uitgave 20140203
Lengte (in mm) 241
Breedte (in mm) 171
Dikte (in mm) 15
Aantal pagina's 230

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Justitie, binnenlandse zaken en veiligheid

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden