Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Kredietfinanciering van bedrijfsovernames

Rik Mellenbergh

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 42,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

In dit boek worden de juridische beginselen en regels met betrekking tot krediet financiering van bedrijfsovernames beschreven en uitgelegd.

Er wordt ingegaan op de belangrijkste stadia van een financieringstransactie en het opstellen van een kredietovereenkomst. Belangrijke juridische aspecten in dat kader, zoals het vestigen van zekerheidsrechten, het vennootschappelijk belang van de kredietnemer en doeloverschrijding, vertegenwoordiging en volmacht, de nietigheid en vernietigbaarheid van rechtshandelingen en besluiten, de actio pauliana, financiële steunverlening en de rol van de ondernemingsraad worden vervolgens aan de hand van de wet, jurisprudentie en literatuur in afzonderlijke hoofdstukken besproken. Tevens is er aandacht voor diverse aspecten van internationaal privaatrecht die van belang kunnen zijn binnen de financieringspraktijk.

Doordat de verschillende onderwerpen in afzonderlijke hoofdstukken worden besproken kunnen zij gemakkelijk onafhankelijk van elkaar worden gelezen. Veel onderwerpen die in dit boek worden besproken zijn ook buiten de financieringspraktijk van belang.

Dit boek kan als een nuttige leidraad voor (master) studenten en juristen werkzaam in de praktijk dienen.


Productkenmerken

ISBN 9789069167848
Auteur Rik Mellenbergh
Uitgever Juridische Uitgeverij Ars Aequi
Datum uitgave 20141027
Lengte (in mm) 240
Breedte (in mm) 171
Dikte (in mm) 19
Aantal pagina's 314

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Kredietfinanciering van bedrijfsovernames

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden