Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Kwaliteit met beleid

Petra Verhagen

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 33,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Misstanden in zorg- en welzijnsorganisaties zijn bijna dagelijkse kost in de media. Gelukkig gaat er ook veel goed. Dit is geen kwestie van geluk of toeval, maar het resultaat van vakmanschap, goede planning en een doordachte strategie. Om goed werk te kunnen leveren, moeten sociale professionals voortdurend stilstaan bij de vragen: doen we de goede dingen (beleid) en doen we de dingen goed (kwaliteit)?

Kwaliteit met beleid geeft studenten van sociale studies inzicht in de manier waarop zij als beroepskracht, zowel individueel als samen met collega's, een bijdrage kunnen leveren aan beleid en kwaliteit binnen een zorg- of welzijnsorganisatie. De auteur introduceert de basisbegrippen en bespreekt belangrijke onderwerpen, zoals de kwaliteit van het primaire proces, individuele kwaliteit en teamkwaliteiten (interne kwaliteitszorg) en het omgaan met klanten en overige belanghebbenden (externe kwaliteitszorg). De theorie wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden, artikelen uit dag- en vakbladen en beleidsrapporten.

Een uitgebreide begrippenlijst, checklists en de ondersteunende website maken het boek niet alleen geschikt voor projectonderwijs, maar ook voor zelfstudie. Doordat de stof zowel op instap- als verdiepingsniveau wordt aangeboden, is dit boek voor de volledige duur van de studie een bruikbaar naslagwerk. Daarnaast is Kwaliteit met beleid geschikt voor beroepskrachten of vrijwilligers die werkzaam zijn in de sociaalagogische sector.

Petra Verhagen is socioloog en docent bij de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij verzorgt onder meer het onderwijs op het gebied van kwaliteit en beleid, innovatie, ondernemerschap en diversiteit.

Productkenmerken

ISBN 9789046903124
Auteur Petra Verhagen
Uitgever Coutinho
Datum uitgave 20111102
Lengte (in mm) 241
Breedte (in mm) 169
Dikte (in mm) 21

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Kwaliteit met beleid

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden