Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Leerboek anesthesiologie

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 95,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Anesthesiologen hebben een breed takenpakket, zich uitstrekkend van het zelf uitvoeren van algehele en regionale anesthesie op behandel- en operatiekamers tot de coördinatie van behandeling en logistiek op de afdelingen spoedeisende hulp en intensive care. Nu eens zetten zij hun vakkennis in voor een pasgeborene van een halve kilogram, dan weer voor een hoogbejaarde patiënt met een marginale hartfunctie. De anesthesiologie heeft raakvlakken met zowel de beschouwende als de snijdende disciplines en vervult daardoor een spilfunctie in het ziekenhuis. Leerboek anesthesiologie biedt een gedegen basis voor dit veelzijdige vak.

Deze herziene en geactualiseerde druk bestaat uit zes delen: het operatiekamercomplex, monitoring en apparatuur; farmaca; basisprincipes van anesthesie en intraoperatieve problematiek, preoperatieve screening; speciële anesthesie; postoperatieve zorg, pijnbestrijding en reanimatie. Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding, bevat een discussie over een controversieel onderwerp in de anesthesiologie en eindigt met een samenvatting in kernpunten.

In de operatiekamer is het contact met de patiënt vaak van korte duur, terwijl de anesthesioloog op de intensive care en bij de chronische pijnbestrijding een langduriger contact met de patiënt heeft. Veel anesthesiologen hebben zich gespecialiseerd in de intensivecaregeneeskunde, in bestrijding van chronische pijn of in de palliatieve zorg. De anesthesioloog speelt ook een beslissende rol in reanimatiesituaties. Ook op deze onderwerpen wordt ingegaan.

Leerboek anesthesiologie is bestemd voor studenten geneeskunde, anesthesieverpleegkundigen en -technici en assistenten anesthesiologie en chirurgie. Het boek is geschreven door anesthesiologen die werkzaam zijn in opleidingscentra voor anesthesiologie en perifere ziekenhuizen in Nederland.

Productkenmerken

ISBN 9789031398621
Uitgever Bohn Stafleu van Loghum
Datum uitgave 20130716
Lengte (in mm) 241
Breedte (in mm) 170
Dikte (in mm) 31
Aantal pagina's 621

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Leerboek anesthesiologie

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden