Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 3)

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

In verband met het advies van het RIVM is onze klantenservice op dit moment via de telefoon minder goed bereikbaar. Wij willen u vragen zoveel mogelijk contact op te nemen via: klantenservice@nrcwebwinkel.nl

088 - 572 02 02 (optie 1) 

Narratief coachen

Toos van Huijgevoort, Gea Koren

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 25,50
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Er was eens... Zo begint ieder verhaal. En aan het einde hebben we het graag over lang en gelukkig leven. Maar wat daartussenin zit en wat dat precies betekent, verschilt per mens.

Narratief coachen is een proces waarin wetmatigheden van levens- en leerprocessen zijn te herkennen. De auteurs werken deze processen uit en verdiepen ze met leerstappen, geïllustreerd met voorbeelden uit de narratieve coachpraktijk. Ook wordt veel aandacht besteed aan narratieve methodieken zoals de zelfkennismethode (ZKM) en zelfsturend leren. Het doel van narratief coachen is dat de coachee zijn zelfverhaal bewust ter hand neemt en leert om dat wat hij met zijn leven wil om te zetten in vruchtbare daden. Het helpt coachees op een nieuwe manier te kijken naar zichzelf, de omgeving en hun uitdagingen.

Narratief coachen vraagt ook om het doordenken van de professie van de coach. Wat wordt in deze situatie van de coach gevraagd - niet alleen als mens, maar juist ook als vakmens? Waar voeg je als coach in, wat voeg je toe? Welke keuzes maak je als coach? Dit boek biedt de coach een schat aan mogelijkheden voor narratieve interventies.

Toos van Huijgevoort is geregistreerd ZKM-coach® en gz-psycholoog (NIP). Naast het gebruik van de ZKM bij begeleidingstrajecten maakt zij gebruik van principes en technieken uit de mindfulness, Voice Dialogue en de systeemtherapie.

Gea Koren studeerde gedragswetenschappen en verandermanagement. Zij is geregistreerd ZKM- en TKM-coach®. Gea werkt als begeleidingskundige van leer- en verandertrajecten op individueel, team- en organisatieniveau.

Productkenmerken

ISBN 9789024403547
Auteur Toos van Huijgevoort, Gea Koren
Uitgever Uitgeverij Boom/Nelissen
Datum uitgave 20150515
Lengte (in mm) 240
Breedte (in mm) 170
Dikte (in mm) 13
Aantal pagina's 176

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Narratief coachen

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden