Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Nic Jonk

Rob Bouber

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 24,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Nic Jonk: een leven vol beelden

'Een leven vol beelden'. Met evenveel recht zou de ondertitel van dit levensverhaal 'Een gevecht om (cultureel) lijfsbehoud' kunnen luiden. Want het vergde heel wat lief en leed, energie, moed, doorzettingsvermogen, inventiviteit en geld om de grote wens van Nic Jonk te vervullen. Maar het lukte hem; de boerenzoon werd een internationaal vermaarde kunstenaar en zijn beeldentuin en de grote galerie kwamen er.
Nic Jonk: al op vierjarige leeftijd moest hij het als halve wees zien te rooien.
Op katholieke dansles vond hij zijn grote liefde, met wie hij een groot gezin stichtte. Hij buffelde 's avonds voor Vroom en Dreesmann en De Bijenkorf om zijn studie aan de Rijksacademie te kunnen betalen. Hij moest zijn hele leven woekeren met geld omdat hij 'brons' verkoos boven geld op de bank. Lees hoe hij gestadig zijn kunstimperium in Grootschermer moderniseerde en uitbreidde. Waarom kreeg hij bezoek van politici, diplomaten en echte Bekende Nederlanders? Waarom vertoefde onze ex-koningin zo graag in Grootschermer? Waarom wilden grote bedrijven hem zo graag sponsoren? Waarom had hij zo'n haast - zo'n tomeloze werkdrift - om beelden en schilderijen te maken?
Lees hoe hij - bedeesd van aard - tenslotte een internationaal gevierd kunstenaar werd die meer dan 250 beelden in de openbare ruimte, tot in Italië, Japan en Amerika, heeft staan. Lees hoe Nic Jonk van een polderwilgje uitgroeide tot een woudreus in het bos der beeldhouwers.

Vijftig jaar Museum en Beeldentuin Nic Jonk. Een halve eeuw geleden begon de Noord-Hollandse beeldhouwer in een stolpboerderij en op belendende graspercelen een openbaar toegankelijke cultuurpark waar hij aan een groot publiek zijn beelden, tekeningen - en later - zijn schilderijen zou tonen. Eerst vrijwel alleen gipsen beelden op aardappelkisten, maar geleidelijk groeide 'de beeldentuin' naar wat zijn levenswerk zou worden: op smaakvolle sokkels staat een reeks bronzen beelden, die ook in tal van nationale en internationale steden en dorpen geplaatst zijn. Jonk' in Grootschermer is een begrip: Museum en Beeldentuin zijn een trefpunt van cultuur en natuur.

Productkenmerken

ISBN 9789079915255
Auteur Rob Bouber
Uitgever De Liefde VOF
Datum uitgave 20150704
Lengte (in mm) 230
Breedte (in mm) 150
Dikte (in mm) 25
Aantal pagina's 352

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Nic Jonk

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden