Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Operatie menora

Jan van der Putten

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 19,99
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Ingenieuze thriller over fanatisme en een wereldbrand die onvermijdelijk lijkt
In juli 1994 vliegt het belangrijkste joodse centrum in Buenos Aires de lucht in. Het is de bloedigste in de Argentijnse geschiedenis. Het onderzoek wordt van hogerhand gesaboteerd. Openbaar aanklager Nisman wordt in 2015 zelfs vermoord, vlak voordat hij in het parlement explosieve verklaringen zou afleggen. Wanneer de Nederlandse onderzoeksjournalist Jonathan Sanders zijn tanden in de zaak zet, vindt hij een godsdienstfanaticus op zijn pad die koste wat kost wil voorkomen dat hij de waarheid achterhaalt. Geholpen door de psychoanalytica Tamar ontdekt Jonathan dat de inzet van de aanslag de menora was, de zevenarmige kandelaar uit de tempel in Jeruzalem. Dankzij een excentrieke historicus komt Jonathan te weten dat fanatici het machtige symbool willen gebruiken voor hun messianistische plannen. Een wereldbrand lijkt niet meer tegen te houden.
Dit thrillerdebuut van oud-correspondent Jan van der Putten is gebaseerd op bekende en onbekende historische feiten en speelt zich af tegen de achtergrond van religieus en ideologisch fanatisme.
Jan van der Putten studeerde klassieke talen. Hij was correspondent voor onder meer de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en de NOS in Frankrijk, Latijns-Amerika, Italië en China. Van der Putten schreef tal van boeken over Latijns-Amerika, Italië en China. Bij Nieuw Amsterdam zijn verschenen Verbijsterend China en China, wereldleider?
'Schokkend lot over politiek en religie dat meer onthult dan de waarheid. Jan van der Putten ontpopt zich als de Nederlandse Umberto Eco.' Roel Janssen
De pers over Verbijsterend China: 'Een schat aan informatie en kennis [...] voor lezers die zich eens goed in China willen verdiepen.' de Volkskrant 'Heldere introductie voor mensen die willen weten wat er achter de groeicijfers van China zit.' Trouw 'In Verbijsterend China onthoudt [...] Jan van der Putten zich terecht van een baldadige prognose.' Intermediair

Productkenmerken

ISBN 9789046818428
Auteur Jan van der Putten
Uitgever Nieuw Amsterdam
Datum uitgave 20150416
Lengte (in mm) 211
Breedte (in mm) 134
Dikte (in mm) 27
Aantal pagina's 288

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Operatie menora

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden