Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Orthopedagogiek: state of the art

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 30,80
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Over het boek:

Hoe is het tegenwoordig met de orthopedagogiek gesteld? Wat is 'the state of the art'? Deze uitgave biedt een update omtrent de stand van zaken in de diverse deelgebieden waar de orthopedagogiek zich mee bezig houdt. Daarbij wordt steeds de opvoedingscontext als een noodzakelijke invalshoek gehanteerd. De orthopedagogische praktijk is gefundeerd in wetenschappelijk onderzoek. In de eerste plaats is dit boek bedoeld voor allen die werkzaam zijn in het orthoagogische veld. Maar omdat het kind centraal staat in alle beschreven interventies, via de opvoeders, al of niet aangevuld met professionals met specialistische kennis en vaardigheden, is het boek van belang voor iedereen die met kinderen omgaat.
Deze publicatie markeert het 110-jarig bestaan van de Vereniging O&A - Vereniging ter bevordering van Ortho-Agogische Activiteiten, die onder meer verantwoordelijk was voor de uitgave van het Tijdschrift voor Orthopedagogiek, dat thans als maandblad verschijnt onder de titel Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk.

Over de auteur(s):

Paul Goudena is emeritus hoogleraar pedagogiek aan de Universiteit Utrecht. Zijn focus ligt op psychologische individuatie binnen een opvoedingscontext. Tot voor kort was hij redactielid van OOP - Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk.
Roel de Groot doceerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was vele jaren hoofdredacteur van Tijdschrift voor Orthopedagogiek, thans OOP - Orthopedagogiek: Onderzoek en Praktijk. Hij is coredacteur van de O&A-Reeks en directeur van het Psychologisch-Orthopedagogisch Adviesbureau, gevestigd in Hattem.
Jan Janssens is emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is ook voorzitter van de Vereniging O&A.


Productkenmerken

ISBN 9789044131581
Uitgever Maklu, Uitgever
Datum uitgave 20140311
Lengte (in mm) 241
Breedte (in mm) 173
Dikte (in mm) 18
Aantal pagina's 273

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Orthopedagogiek: state of the art

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden