Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Politiek in een veranderende wereld: Nederland en Belgie in vergelijkend perspectief

Jan Erk, Kavita Heijstek-Ziemann, Tom Louwerse

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 35,20
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

De politiek in België en Nederland staat in het laatste decennium onder druk: de opkomst van populistische partijen, fragmentatie van het partijstelsel en instabiele regeringen. De eurocrisis zet de verhouding tussen politiek en burgers onder druk. Wie naar de historische ontwikkeling van democratie in West- Europa en Amerika kijkt, zal zien dat sommige ontwikkelingen nieuw zijn, maar andere zich al eerder of elders hebben voorgedaan. Dit boek bespreekt de politiek van Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten en trekt vergelijkende lessen.

Dit boek biedt een toegankelijke inleiding tot de vergelijkende politiek voor zowel studenten als een breder publiek. Het helpt lezers hun eigen politieke argumenten te ontwikkelen en daarmee geïnformeerd en kritisch te zijn. De auteurs introduceren de concepten en analytische methoden die lezers nodig hebben om de complexiteit van de politieke wereld van vandaag te begrijpen, patronen te herkennen en landen met elkaar te vergelijken. In vijf landenhoofdstukken staan de geschiedenis, politieke scheidslijnen, politieke instituties, actoren en politieke partijen centraal. Nederland en België worden in deze vergelijkende context geplaatst: waarin zijn de Lage Landen bijzonder, op welk vlak zijn we eigenlijk maar heel gewoon? Het boek besluit met een blik op de toekomst: de recente politieke ontwikkelingen en trends zoals de (vermeende) legitimiteitscrisis, de eurocrisis, regionale afscheidingen, stedelijke protesten en de toekomst van de welvaartsstaat.

Dit boek is bij uitstek geschikt voor gebruik in het universitair en hoger beroepsonderwijs. Het biedt didactische hulpmiddelen in de vorm van vragen, tijdlijnen, tekstvakken met aanvullende verdiepende informatie en overzichten van belangrijke concepten.

Productkenmerken

ISBN 9789033492488
Auteur Jan Erk, Kavita Heijstek-Ziemann, Tom Louwerse
Uitgever Acco
Datum uitgave 20130912
Lengte (in mm) 241
Breedte (in mm) 161
Dikte (in mm) 16
Aantal pagina's 230

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Politiek in een veranderende wereld: Nederland en Belgie in vergelijkend perspectief

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden