Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Primeurs en delicatessen

Ronald Hoeben, Roselie Kommers

Besproken in NRC
0

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 19,99
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Productinformatie

Het restaurant - een openbare eetgelegenheid waar de gast van een uitgebreide kaart kan kiezen - is een Parijse vinding uit 1800. Het concept zal de wereld veroveren en veranderen. Nederland wacht er nog een eeuw mee en is vervolgens nog een eeuw bezig om zichzelf ook op de kaart te zetten. Halverwege die eeuw, in 1957, zijn er de eerste Michelinsterren, al komen de sperziebonen en de schildpaddensoep uit blik. De kiwi, de kwartel en de verse ananas laten nog decennia op zich wachten. Bij de ontwikkeling van de Hollandse haute cuisine is een belangrijke rol weggelegd voor Dikker & Thijs, een unieke combinatie van een restaurant en een delicatessenwinkel. Henri Thijs, een discipel van Auguste Escoffier, brengt het gedachtegoed van deze grootste vernieuwer van de Franse keuken ons land binnen. Dikker & Thijs wordt een broedplaats waar menig jonge kok en gastheer het vak leert. Cees Helder, die de eerste Nederlandse driesterrenchef zal gaan worden, leert er lammeren uitbenen, Joop Braakhekke kan er voor het eerst met grandeur aan de gang. Koksverhalen, krantenknipsels en kelnerconfessies vertellen hoe Nederland in een eeuw leerde eten en van de Escoffier-keuken via geflambeerde Stroganoff, tong Picasso, tournedos Rossini en de nouvelle cuisine in de ruige keuken belandde.

Productkenmerken

ISBN 9789038800691
Auteur Ronald Hoeben, Roselie Kommers
Uitgever Nijgh & Van Ditmar
Datum uitgave 20150915
Lengte (in mm) 216
Breedte (in mm) 136
Dikte (in mm) 17
Aantal pagina's 192

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Primeurs en delicatessen

  •  
    1 ster
    2 sterren
    3 sterren
    4 sterren
    5 sterren
    Beoordeling

* Vereiste velden